Divendres, 29 de Març de 2024

La permanència és gairebé un fet

El CF Reus, després d’una bona primera meitat i una segona més relaxada, aconsegueix una victòria (2-1) que deixa el somni a tocar

20 de Maig de 2017, per Xavi Turu
  • Els jugadors del CF Reus celebren la permanència virtual

Elisabeth Magre/ El Punt Avui

• David Haro celebra el segon gol del partit

Dia d’il·lusions. Els roig-i-negres tenien a les seves botes aconseguir una de les paraules més repetides dels últims dies; la permanència. El Sevilla Atlético, que no s’hi jugava res -situat a la novena posició, amb 52 punts- venia a visitar el Municipal de Reus amb la feina. Per la seva banda, el conjunt de Natxo González tenia el repte de recuperar les bones sensacions deixades en el darrer partit a casa contra el Zaragoza i aconseguir una victòria davant la seva afició que certificaria gairebé jugar una temporada més a la Segona Divisió. Així ho ha fet, amb dos gols dels petitons Carbia i Haro, que han anul·lat el gol en el descompte de falta directa dels andalusos.

Un millor inici, impossible

El CF Reus començava amb bon peu els primers minuts de partit. Tot i la pressió alta que feia l’equip andalús per dificultar la sortida de la pilota dels roig-i-negres, el conjunt reusenc trobava bones alternatives per creuar la línia de mitjos. Abans d’arribar als primers cinc minuts del matx arribava la primera alegria de la tarda a l’Estadi Municipal. Fran Carbia s’inventava un potent xut des de fora l’àrea que entrava per l’escaire de la porteria de Juan Soriano.

Era la primera lletra de l’estimada permanència. El ritme de partit era intens, fet que demostrava la concentració amb què han sortit els homes de Natxo González. Les passades en profunditat entremig de la defensa sevillana causaven maldecaps al conjunt de Diego Martínez. El gol havia donat tranquil·litat i confiança a l’equip de casa. Tebar i Vítor posaven la màgia al mig del camp, i David Haro i Edgar Hernández la pressió alta a camp rival.

La premissa des de la banqueta semblava clara: quan es tingués l’oportunitat, intentar el xut des de fora l’àrea. Al minut 19, ho ha provat David Haro, però la seva rematada ha marxat desviada pel pal dret de la porteria de l’equip sevillà. El CF Reus ha anat portant el partit cap a la seva zona d’interessos: la possessió de pilota al cercle central i la paciència per arribar a la porteria rival. Les bandes eren una altra alternativa que tenien els migcampistes per obrir el camp. Com gairebé sempre, la profunditat en atac de Miramón i Ángel donava solucions.

Moments d’anada i tornada

A la mitja hora de partit, el Sevilla Atlético ha posat una marxa més. Dues ocasions seguides del conjunt andalús han servit perquè Edgar Badia torni a lluir-se un partit més. El porter del CF Reus ha salvat un u contra u davant de Gual. La resposta de l’equip de Natxo González no s’ha fet esperar. Al minut 33, un altre xut des de la frontal de l’àrea de Fran Carbia; el jugador reusenc ha estat murri i ha aprofitat una pilota tova que li ha caigut als seus peus. Finalment la pilota ha marxat desviada a córner. El joc ofensiu del conjunt local funcionava bé. David Haro ha estat a punt d’aconseguir el segon gol per al conjunt roig-i-negre, però el seu xut l’ha refusat el porter Juan Soriano.

En alguns minuts, el CF Reus tenia la segona diana a tocar, però faltava encert i un punt de sort en els metres i en les decisions finals. Tot i els bons moments que vivia l’equip de Natxo González, el Sevilla B ha avisat amb alguna arribada de perill. Al minut 41, Curro ha tingut l’empat al seu cap. La seva rematada tocava suaument el pal de la porteria d’Edgar Badia i marxava a córner. Tots dos equips anaven al descans amb bones ocasions i deixant sobre la gespa de Reus una primera meitat entretinguda.

A la represa, el tècnic local no parava de donar ordre als seus jugadors des de la seva àrea tècnica. No volia errors ni desconnexions. Les segons parts al conjunt de Reus, en segons quins partits, li costen i avui s’hi jugaven més que tres simples punts. Natxo González estava intens. Volia transmetre concentració als seus jugadors des de la banda.

A mig gas amb la permanència en joc

El conjunt de Reus no podia desviar l’atenció i necessitava tornar a la seva essència per poder emportar-se alguna cosa més que un bon resultat. La grada s’animava amb la seriositat defensiva dels locals i amb l’entrada del jove jugador Chrisantus. L’equip necessitava una espenta i el públic ho notava. La bona comunió entre els socis i els aficionats desplaçats avui a l’Estadi i els jugadors continuava sent bona. El repte era el de donar una l’alegria desitjada per tots.

Bons últims minuts i la permanència a tocar

El CF Reus ha tingut uns bons darrers cinc minuts. El toc de la pilota i les triangulacions al mig del camp han fet que tornessin algunes arribades a la porteria rival. Faltava poc i la permanència ja es començava a olorar. Això sí, era virtual. Falta arrodonir la feina amb la suma d’un punt més.

Tot esforç té la seva recompensa. David Haro ha trencat el fora de joc i al minut 89 ha finalitzat perfectament un 1 contra 1 davant de Juan Soriano. El conjunt reusenc havia sentencia el matx tot i una última ocasió a pilota aturada del conjunt andalús en temps afegit. Ivi ha xutat una falta des de la frontal de l’àrea que ha acabat amb gol.

Fitxa tècnica:

CF Reus: Edgar Badia, Ángel, Olmo, Atienza, Jorge Miramón, Lopez Garai, Tebar, Vítor Silva, Carbia (Ricardo Vaz, min. 59), David Haro (Melli, min. 90) i Edgar Hernández (Chrisantus, min. 70).

Sevilla Atlético: Juan Soriano, Matos, Bernardo Cruz, González, Cotan (Schetino, min. 68), Borja Lasso, Ivi, Fede (Carrillo, min. 84), Curro (Boutobba, min. 79), Borja, i Gual.

Gols: 1-0 Fran Carbia, min. 4; 2-0 David Haro, min. 89; 2-1 Ivi, min. 93.

Àrbitre: Arcediano Monescillo, Damaso. Ha amonestat amb targeta groga a Atienza i als visitans Borja, Curro i Carrillo