Divendres, 19 d'Abril de 2024

La setmana del derbi: El partit de les entrades

Un partit avorrit va acabar amb victòria dels tarragonins, en el retorn de David Querol a Reus

17 de Novembre de 2016, per Enrique Canovaca
  • Jorge Giménez estira de la samarreta a un jugador del CF Nàstic

    Reusdigital.cat

La Segona Divisió B és una categoria complexa. No mou grans quantitats econòmiques de diners, i siguem clars, la gran majoria dels partits són soporífers. Així ho va ser durant molta estona la darrera visita del Club Gimnàstic Tarragona a l'Estadi Municipal de Reus, el 6 d'abril de 2014, que es va acabar amb una victòria dels tarragonins per la mínima, gràcies a un gol de Giner al minut 84. Però aquell derbi serà recordat, més que pel futbol, per la polèmica prèvia entre ambdós clubs pel preu de les entrades.

El CF Reus anunciava preus de 20, 30 i 40 euros, força més cars que els del partit de la primera volta a Tarragona. Aquesta decisió va aixecar el malestar del consell d'administració del Nàstic, que va emetre un comunicat per queixar-se i va animar a tots els aficionats a anar en massa cap a la capital del Baix Camp per demostrar la seva força. A més, el club tarragoní subvencionava amb 8 euros per cada entrada comprada i donava una altra gratüita  per assistir al següent partit a casa, contra la UE Llagostera.

Per part del CF Reus, el llavors vicepresident econòmic, Francesc Sabaté, es defensava afirmant que no hi havia cap acord entre clubs de la categoria pel preu de les entrades i intentava rebaixar la polèmica d'un derbi que va arribar calent al terreny de joc. Recordo les expectatives prèvies de molts aficionats reusencs, de guanyar, d'una vegada per totes a l'etern rival territorial. Hi havia ganes, a més, de seguir sumant a la classificació, en una temporada que els reusencs van acabar jugant la primera promoció d'ascens i que per als nastiquers va acabar de forma desgraciada, precisament, al camp del Llagostera.

L'Estadi Municipal era una olla de pressió, aquell diumenge al migdia. Però la temperatura va anar baixant a poc a poc, quan es va veure que ambdós equips estaven més interessats en no perdre que no pas en guanyar. Al Reus encara hi havia històrics de l'ascens a la Segona Divisó B, com Sergi Masqué, que va jugar com a titular, i d'altres jugadors més joves, com Àlex López, que ja demostrava la seva vàlua, ara en mans del Nàstic.

Pel que fa als tarragonins, destacava la presència com a titular de David Querol, que retornava a l'Estadi Municipal de Reus després del seu pas pel Real Betis B. La seva rebuda va ser gèlida, amb algun que altre xiulet, però tampoc un públic completament en contra. Els minuts passaven sense gaires incidències, moltes estones en silenci, davant la poca creativitat futbolística dels 22 jugadors, fins que una pilota perduda al mig del camp va desencadenar una contra mortal de Lago Júnior -dels pocs que volia més- i amb el gol de Ferran Giner.

Els aficionats del Reus es quedaven amb les ganes de celebrar una victòria en el derbi i ja fa molts anys que no ho aconsegueixen, justament des de la nit de reis del 2003, tal com ha relatat perfectament el company Marc Busquets. Però l'Atlètico de Madrid també va passar la seva particular travessa del desert amb el Real Madrid, i mireu els darrers anys, han guanyat molts derbis. Qui sap si els reusencs trencaran la trajectòria aquest diumenge.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics