Cookie control
Dissabte, 04 d'Abril de 2020

L'Ajuntament adequarà aquest estiu el camp de La Pastoreta per millorar la pràctica del rugbi

El regidor d'Esports, Jordi Cervera, i el president de la Federació Catalana de Rugbi, Ignasi Planas, s'han reunit aquest dissabte

13 de Març de 2017, per Redacció
  • Jordi Cervera i Ignasi Planas

    Cedida

La Federació Catalana de Rugbi ha reiterat el seu vist-i-plau a l'ús del camp municipal de futbol La Pastoreta per al desenvolupament dels partits oficials dels equips de la secció de rugbi del Reus Deportiu fins a final de l'actual temporada. Al seu torn, l’Ajuntament de Reus s’ha compromès a realitzar aquest estiu les actuacions pendents per millorar les condicions esportives d’aquestes instal·lacions per a la pràctica del rugbi, de cara a la temporada 2017-2018.

El regidor d’Esports, Jordi Cervera, ha mantingut, aquest dissabte, 11 de març, una reunió de treball amb el president de la Federació Catalana de Rugbi, Ignasi Planas, en relació al canvi d’ubicació dels partits de la secció de rugby del Reus Deportiu i la seva idoneïtat per a la competició dels diferents equips i escola de rugbi del Reus Deportiu. En la reunió es van tractar els aspectes tècnics i funcionals que en les últimes setmanes tècnics de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure SA i de la Federació Catalana han treballat per concretar  les condicions òptimes per a la pràctica del rugbi al Camp de La Pastoreta.

La Federació ha autoritzat i validat les instal·lacions en les condicions actuals per a la pràctica de les competicions fins a final de temporada. En aquest sentit, revisarà el proper mes de setembre les actualitzacions requerides per tal de donar el vistiplau definitiu. L’Ajuntament s'ha compromés a executar-les per a millorar-ne les seves condicions per a la pràctica de rugbi, tant en l'aspecte funcional esportiu, com de seguretat.

Així mateix, el consistori ha manifestat a la Federació la voluntat municipal de complir els requeriments i suggeriments de la Federació, amb l’objectiu a mig termini de disposar d’una nova instal·lació per donar resposta tant al rugbi com a altres modalitats compatibles. Aquesta intenció, però, està supeditada al corresponent finançament i aprovació urbanistica.

El regidor d’Esports, Jordi Cervera, ha manifestat que "volem donar una resposta sostenible i proporcionada per a la pràctica esportiva de qualsevol modalitat". "La demanda de nous equipaments esportius es molt amplia i cal prioritzar les inversions a mig i llarg termini, i en aquest àmbit el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i la revisió del Mapa Instal·lacions Esportives del Municipi ens han d’ajudar a planificar el desenvolupament esportiu de la ciutat", ha explicat.

Segons s'explica des de l'Ajuntament de Reus, el trasllat de la secció de rugbi del Reus Deportiu al Camp de La Pastoreta s’ha traduït en un increment de les hores d’ús per a entrenament i competició. Pel que fa a les condicions esportives, la gespa artificial del terreny de joc compleix amb els requeriments  d’homologació com a 'Camp 2, doble poliesportiu', establert per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

La plataforma per un camp de rugbi vol tornar al camp original

Després de les declaracions i l'anunci fet pel regidor d'Esports, la plataforma per un camp de rugbi ha enviat un altre comunicat en el qual reclama a l'Ajuntament que retorni el camp municipal per a la pràctica d'aquest esport, "si no és capaç de proporcionar en breu unes instal·lacions com les que els veïns i veïnes de Reus podien utilitzar abans de ser cedides al futbol professional en exclusiva". Des de la plataforma consideren que les delcaracions de Cervera "posen en dubte la determinació i la capacitat de la seva regidoria per aconseguir aquest nou equipament".

"Aquest equipament va ser construït per al seu ús públic i és, precisament, una necessitat ciutadana la que ara el reclama.  Si el mateix regidor confirma la necessitat d'un espai i alhora preveu les dificultats tècniques per obtenir-lo, sembla evident que l'opció més viable, econòmica i coherent amb l'esperit de servei públic és utilitzar un equipament ja existent, provadament idoni i de titularitat municipal, que pot ser utilitzat, no només pel rugbi, sinó també per altres esports de base i amateur de la ciutat", indica el comunicat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics