Cookie control
Dijous, 09 d'Abril de 2020

L'Ajuntament trenca amb el CF Reus i li reclama part de la subvenció de la temporada

Se cediran les instal·lacions municipals als equips no professionals 'per interès públic'

26 de Març de 2019, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de l'Estadi

    Reusdigital.cat

L’Ajuntament de Reus resoldrà el conveni de col·laboració signat amb el CF Reus Deportiu SAE, "i emprendrà mesures per preservar l’interès general en relació al patrimoni públic i a la continuïtat de l’esport base", segons han assenyalat fonts municipals aquest dimarts a la tarda. L’alcalde, Carles Pellicer, ha informat la Junta de Portaveus dels passos que la corporació municipal farà a partir d’ara. Posteriorment, segons s'ha exposat, s’ha reunit amb familiars dels integrants dels equips de futbol no professional per anunciar-los la cessió gratuïta de les instal·lacions municipals per "garantir la continuïtat de l’activitat", pel seu caràcter "d’interès públic".

Aval del secretari i l'interventor

Les accions que emprendrà l’Ajuntament, s'ha subratllat, responen a la situació esportiva i econòmica que viu l'entitat esportiva; i vénen avalades pels respectius informes de la secretaria i la intervenció generals de l’Ajuntament i de la gerència de la societat municipal Reus, Esport i Lleure (Rellsa). Aquestes passen, tal i com s'ha detallat, per la resolució anticipada del conveni de la temporada 2018/ 2019, motivada aquesta "pels incompliments per part de la SAE dels acords previstos en el propi conveni en matèria laboral, fiscal i esportiva, així com l'incompliment del 'Projecte global de futbol', objecte de la subvenció".

Igualment, es durà a terme la revocació de la subvenció de la temporada 2018/ 2019. "Es donen les causes de revocació de la subvenció i de reintegrament de la part ja abonada, davant l'incompliment de l'objecte de la subvenció", s'ha explicat. Igualment, la normativa determina la prohibició de subvencionar entitats que han sol·licitat concurs de creditors voluntari. En conseqüència, es revocarà la subvenció i "s’exigirà el reintegrament de 100.000 euros ja lliurats a compte". Alhora, es reclamaran a la SAE els deutes de la facturació pendents de cobrament per part de Rellsa per un import de 95.917,90 euros de la facturació tancada fins febrer de 2019.

De cara als equips no professionals, se cediran de manera gratuïta els usos de les instal·lacions. "Davant l’interès general de l’activitat de futbol no professional, l’Ajuntament autoritzarà a Reus Esport i Lleure a cedir l’ús gratuït de l'Estadi municipal i els seus annexes, als titulars dels drets federatius que fins al moment han utilitzat les instal·lacions". Aquesta relació, s'ha detallat, "com ja es fa amb altres instal·lacions esportives per motius d'interès públic", es mantindrà mentre no es disposi d'un nou instrument regulador amb el titular dels drets federatius.

Caducitat del procés negociat

Igualment, s'ha anunciat la caducitat de l’expedient del procediment negociat per la concessió demanial de l’ús privatiu de l’Estadi. El CF Reus SAE va ser l’únic licitador que es va presentar al procediment negociat. La proposta presentada va ser valorada positivament l’agost de 2018 pels tècnics a petició de la Mesa de contractació, "tot manifestant que els documents de la proposta eren una declaració d’intencions, pendent d’ampliació de detalls". Des de llavors, s'ha apuntat des del consistori, "no s’ha tingut constància de cap iniciativa de concreció o impuls de l’expedient". D’acord a la normativa, aquest termini superior a sis mesos permet donar per caducat l’expedient.

Pellicer, al seu torn, ha afirmat que "l’Ajuntament de Reus ha estat fins ara l’expectativa de com es desenvolupaven els esdeveniments, però ens veiem obligats a actuar davant els reiterats incompliments del conveni de col·laboració per part de la SAE, amb l’objectiu de protegir tant les famílies vinculades a l’esport base com els interessos patrimonials de l’Ajuntament. "Ens mou l’interès general, l’interès social del futbol no professional i l’interès per preservar el patrimoni públic", ha reblat. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges