Dijous, 18 d'Abril de 2024

'L'any que ve, el Reus contra el Mirandés'

Uns 200 aficionats roig.i-negres viuen l'històrica victòria del CF Reus a Santander

22 de Maig de 2016, per Josep Gallofré
  • Aficionats del CF Reus celebren el gol de Vitor

Josep Gallofré

•

•

El CF Reus no només ha tingut el suport dels aficionats que s'han desplaçat al Sardinero per viure la victòria roig-i-negra davant el Racing de Santander. Prop de 200 seguidors de l'equip reusenc han estat presents aquesta tarda al bar de les piscines de Castellvell del Camp per presenciar el partit, en una iniciativa de la Penya CFRD Baix Camp. Dues pantalles a l'espai interior, i una a l'exterior, han servit per veure com els de Natxo González encarrilaven l'eliminatòria a Segona Divisió.

"No juguen ni Edgar ni Colorado", comenten abans del partit els aficionats, tot fent-la petar sobre l'onze inicial de Natxo González. Comença el partit, aplaudiments i crits a favor del CF Reus. Tothom pendent de les pantalles, l'equip roig-i-negre juga un partit històric. "Guanyarem, i per més d'un gol", crida un aficionat des del seu seient. "Va, pressioneu", demanen. Arriba el gol de Vitor Silva, eufòria desfermada a Castellvell, abraçades i crits. És el primer pas. 'A por ellos, oe' cantaven els seguidors, esperonats pel 0 a 1 anotat pel portuguès.

"No acabarà així, en farem més", em diu l'aficionat que tenia assegut al meu costat. I dit i fet, el CF Reus ha fet el segon. Jugada de córner, sento des d'una taula que "marcarà Olmo". Doncs no, marca Dinis Almeida. És igual, l'important és el gol, el 0 a 2.

El públic no s'ho creu, els de Natxo González guanyen a un dels rivals més complicats i fent el millor partit de la temporada. 'Olé, olé', deien en cada passada dels 11 jugadors del Reus sobre la gespa del Sardinero. No han faltat, tampoc, els crits de 'A Segona'.

"Millor, impossible", comenta a la mitja part Rafael Gispert, un dels impulsors d'aquesta iniciativa, i afegeix que "a la segona part farem un altre gol i deixarem l'eliminatòria encarrilada", com si fos un vident del què passaria.

Comença la segona part, els ànims no disminueixen, al contrari, van a més. El públic s'anima al toc de la trompeta d'un aficionat, i continuen els càntics a favor del CF Reus. "Això està fet", sento que diu un seguidor amb la samarreta i la bufanda roig-i-negre. Ho tenen molt clar, després de veure el joc dels reusencs, l'equip ha de ser de Segona Divisió. Arriba el minut 57, bogeria a les piscines de Castellvell del Camp. Més d'un no s'ho creu quan David Haro fa el tercer. En volen més, estan desfermats, i fins i tot algun agosarat demana 5 gols. No, tant no ha pogut ser.

Natxo González també ha estat protagonista, quan ha rebut forts aplaudiments després de ser enfocat per les càmeres de televisió. Molts ja no estan pel partit, només es dediquen a cantar i animar, ho tenen clar, el CF Reus puja de categoria. "L'any que ve, el Reus contra el Mirandès", retronava a les piscines de Castellvell del Camp.