Dijous, 28 de Març de 2024

L'assalt a la muralla de Lugo

29 de Març de 2017, per Jordi Garcia Arnau
  • Máyor disputa una pilota en el partit d'anada contra el Lugo

    Fabián Acidres

El CF Reus torna a terres gallegues, vint mesos després de la seva última visita en la promoció d'ascens del 2015 que el va enfrontar al Racing de Ferrol. Els roig-i-negres tornen a Galícia per enfrontar-se a un club que no és gaire "històric" i que com també el CF Reus acumula més temporades a Tercera Divisió que no pas a Segona B. Un club que, al llarg de la història, ha anat de menys a més, de mica en mica, però amb pas ferm.

El CD Lugo es va fundar el 1953, però això no vol dir que abans no hi hagués futbol a Lugo. Fins al 1952 va existir la Gimnástica Lucense que també va arribar a jugar a la Segona Divisió, però les dificultats econòmiques la van portar a la desaparició. L'origen de l'actual CD Lugo no l'hem de buscar en la Gimnástica Lucense, sinó en el CD Polvorín. La refundació d'aquest modest club i la seva unió amb el Lugo SC és la que dóna el tret de sortida al CD Lugo que conservaria els colors blanc-i-vermells del Polvorín.

L'antic estadi de Miñones va viure el final del CD Polvorín i l'etapa més discreta del CD Lugo. El 1960, aquest mateix camp, canvia el nom pel d'Angel Carro. No és fins el 1974 en què es construeix el nou camp amb una capacitat inicial per 5.000 espectadors. Les successives remodelacions del 2001 i del 2013 donen a l'Anxo Carro l'aspecte actual i n'augmenten la capacitat fins als 7.800 espectadors. Tot i que l'aforament és dels més reduïts de la categoria, el terreny de joc és prou gran, en especial pel que fa a l'amplada, ja que arriba als 70 metres. El camp és a tocar del riu i al costat d'un centre comercial.

En els seus orígens i sempre a Tercera Divisió, el CD Lugo va fer bones campanyes per mirar d'aconseguir l'ascens, però mai se n'acabà de sortir. Com acostuma a passar, la construcció del nou camp d'Anxo Carro el 1974 fou el punt de sortida cap a una nova etapa en el club. El 1978 aconsegueixen el primer ascens a Segona B. Només una temporada a la categoria de bronze per tornar set anys més a la Tercera Divisió. El segon i definitiu ascens arriba al 1986 en què supera al CD Leganés i a l'At. Balears a la promoció d'ascens.

Sis temporades seguides a Segona B abans de fer el gran salt a la Segona A per primera vegada. Extremadura, Elx i finalment el Sant Andreu van ser els clubs que va haver de superar per aconseguir aquest primer ascens al futbol professional. Com també en la seva primera temporada a Segona B, l'aventura a Segona A també va durar només un any, i el 1993, després d'haver guanyat tan sols set partits en tot el campionat, tornarien a la Segona B.

El retorn a la Segona A es va fer esperar dinou anys. El 2012 es classifica per jugar els play-off en tercer lloc a la lliga regular per darrere del R. Madrid-Castilla i del CD Tenerife. Però de la mà del tècnic de moda, Quique Setién, derrota a la primera ronda a la SD Eibar, a la segona, a un etern aspirant com l'At. Balears, i a la tercera acaba superant en els penals al Cádiz a l'estadi Ramón de Carranza.

Aquesta és la cinquena temporada consecutiva que el CD Lugo juga a Segona A. En les altres quatre no ha patit massa per mantenir la categoria. Entre l'onzè i el quinzè lloc està prou bé per un club que està vivint els millors anys de la seva història. Un club que correspon a una ciutat de 100.000 habitants i que té en la muralla romana el seu principal atractiu turístic. Justament, l'existència d'aquesta muralla fa que Lugo estigui agermanada amb la ciutat xinesa de Quihuangdao, lloc on es pot trobar l'arxifamosa Gran Muralla... Esperem que els jugadors de Natxo Gonzalez siguin prou hàbils per superar-la i endur-se els tres punts de l'Anxo Carro.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics