El conjunt roig-i-negra empata a 1 a l'Estadi d'Anduva, contra el Mirandés

28 de Gener de 2017, per Josep Gallofré
  • Fran Carbia ha estat un dels jugadors més actius del CF Reus

Laliga.es

Mirandés i CF Reus s'han repartit els punts sobre l'estadi d'Anduva. Ambdós conjunts han empatat a 1 gol en un partit on els roigs-i-negres han patit de valent en diversos instants del partit. Finalment, però, i amb l'entrada de Vitor Silva, els reusencs han despertat i han pogut igualar el marcador. En la primera part, Guarrotxea havia avançat als de Miranda de Ebro. David Querol, en el tram final del partit, ha empatat per al Reus. D'aquesta forma, i amb aquest resultat, els reusencs no coneixen la victòria fora de casa aquest 2017, però es mantenen a la zona alta de la classificació.

Durant la primera part el CF Reus no s'ha sentit còmode sobre la gespa d'Anduva. De fet, els roigs-i-negres no han rematat a porteria. L'encontre s'ha iniciat amb un Mirandés incisiu, però ràpidament els homes de Natxo González han contrarestat la situació. Els reusencs s'encoratjaven en els primers instants de partit, intentant generar perill per la banda esquerra de Miramón i Ángel Martínez. Al minut 4, Maýor ha rematat de cap fora després d'un error del porter Roberto.

El partit transcorria distret per l'espectador. Amb els dos equips generant joc directe i a la contra. De fet, ja havia avisat Natxo González que seria un encontre d'aquestes característiques, i no s'ha equivocat. Al minut 13, Edgar Badia ha desviat una falta servida per Kijera que Álex Ortíz no ha rematat per poc.

Ha estat a partir del minut 20, el Mirandés ha controlat el joc, i ha pressionat la sortida de pilota del CF Reus. Els de Miranda de Ebro sabien que era un punt a favor seu que els roigs-i-negres no poguessin crear el joc des de la defensa. Els de Álvarez de los Mozos han tingut les millors oportunitats per encetar el marcador, i s'ha mostrat molt més actius en atac que no pas el Reus. Dit i fet, després de diverses aproximacions amb perill, Guarrotxena ha marcat l'1 a 0 al minut 38, amb un gran xut des de la frontal de l'àrea que ha sorprès Edgar Badia. Un minut després, Fran Carbia l'ha tingut per al Reus, però el porter Roberto, molt atent, ha desviat la internada del davanter reusenc a córner.

La represa ha començat amb un Reus més intens, amb ganes de tenir la possessió. Tot i això, els roigs-i-negres perdien excessives pilotes en la línia d'atac i no donaven sensació de perill. A partir del minut 60, però, tot ha canviat, i el Mirandés ha posat als reusencs contra les cordes. Els reusencs han patit, i de valent, sobretot en les centrades laterals. Malgrat tot, el Mirandés no ha aprofitat les oportunitats i els de Natxo González han aconseguit contrarestar el joc.

L'entrada de Vitor Silva, clau

Natxo González ha donat entrada a Guzzo i Vitor Silva al minut 62. La presència del segon sobre el camp ha estat clau, ja que a partir de la seva substitució, el CF Reus ha despertat. La màgia del portuguès a les botes s'ha vist sobre la gespa d'Anduva, el migcampista s'oferira en cada jugada i era l'encarregat de repartir el joc.

A partir d'aquest moment el CF Reus ha tingut les oportunitats més clares, i ha dominat al Mirandés. Al 67, Guzzo ha tingut una bona ocasió, però la seva rematada ha estat desviada en el darrer moment per un futbolista local. Minuts més tard, al 75, Máyor també hauria pogut empatar, però el seu xut des de l'àrea petita ha estat desviat per Roberto, i, posteriorment, fora.

El premi per al CF Reus ha arribat al minut 83. Quan més s'ho mereixia, David Querol ha enviat al fons de la xarxa una centrada des de la banda dreta de Joan Campins. Amb el gol, els roigs-i-negres ho han seguit buscant, tot i que el Mirandés també ha estirat les seves línies, conscient que l'empat no solucionava res. Al 87, Maikel Mesa ha provocat una gran intervenció d'Edgar Badia. I al 89, el porter roig-i-negre ha estat l'heroi del matx, amb una gran aturada davant d'un xut d'Álex García.

En els instants finals, el Mirandés ha tornat a buscar les oportunitats amb centrades des de les bandes. Era un atac i gol dels locals, però el CF Reus ha sabut defensar-se correctament i finalment ambdós conjunts s'han repartit els punts. El pròxim encontre dels roigs-i-negres serà el diumenge vinent, a partir de les 6 de la tarda, contra el Getafe.

CD Mirandés: Roberto, Álex Ortiz, Carlos Moreno, Kijera, Maikel, Néstor (Hervás 76'), Provencio (Álex García 88'), Eguaras, Bustos, Guarrotxena i Sangalli (Urko Vera 70').

CF Reus Deportiu: Edgar Badia, Campins, Ángel Martínez (Migue García 78'), Babic, Atienza, Folch, Garai (Guzzo 62'), Miramón, Querol, Fran (Vítor Silva 62') i Máyor.

Gols: 1-0 Guarrotxena (38'); 1-1 Querol (83').

Àrbitre: Pulido Santana