Diumenge, 24 de Febrer de 2019

Més de 2.000 alumnes del territori tarragoní posen veu a la cançó dels Jocs Mediterranis

Escolars d'una cinquantena d'escoles i instituts participen en una cantada conjunta a la Tarraco Arena Plaça

11 de Maig de 2018, per ACN
  • Pla tancat d'un grup de nens engrescats, d'una escola de Bonavista, durant la cantada conjunta de la cançó oficial dels Jocs Mediterranis, en un acte multitudinari a la Tarraco Arena Plaça

    ACN

Més de 2.000 alumnes de 47 escoles i instituts de la demarcació han participat aquest divendres al matí a la presentació de la cançó oficial dels Jocs Mediterranis 2018. Els nois i noies, provinents de centres educatius d'una vintena de poblacions, han omplert gairebé mitja Tarraco Arena Plaça, l'antiga plaça de braus de Tarragona, on ha tingut lloc aquest concert multitudinari, presidit per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. "Sou els nostres ambaixadors davant del món", ha dit el batlle, adreçant-se a la canalla, molt engrescada durant l'acte. Durant els darrers mesos els escolars han estat assajant el tema, titulat "Juguem per viure". La cançó ha estat creada pel Petit Taller de Cançons.

Els més de 2.000 escolars han omplert gairebé la meitat de les localitats de les graderies de la TAP, mentre a baix, dalt d'un escenari, portaven la veu cantant alumnes de l'escola de música de la ciutat i del col·legi Joan Roig, que conformaven cor i orquestra. A part, un grup de joves ha fet una exhibició de dansa mentre es cantava l'himne oficial dels Jocs. Amb una arrencada que ret un homenatge al toc de gralles del món casteller, la cançó barreja estils propis del Camp de Tarragona, com la cançó popular, el cant coral, el rock i el pop, amb un marcat to èpic habitual en les composicions que acompanyen les grans competicions esportives. La lletra recull valors com la unió, l'equip i la superació personal. Ha estat creada pel PETACA i és fruit d'una proposta de l'Institut Municipal d’Educació de Tarragona i el Camp d'Aprenentatge Pau Casals. 

Durant l'acte ha fet acte de presència el Tarracus, la mascota dels Jocs, molt aplaudida per la canalla. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet un breu parlament durant l'acte, que ha qualificat com la jornada més "emotiva" des de la nominació oficial de Tarragona a Turquia. A 42 dies pels Jocs, l'alcalde ha assegurat que no té cap "preocupació", si bé ha reconegut que falta la difusió promocional per la ciutat, així com la senyalització de la ubicació de l'Anella Mediterrània a les principals carreteres, com la T-11, per a la qual ja s'ha fet la corresponent apel·lació al Ministeri, segons ha dit. Més de 7.000 persones ja han passat per les instal·lacions dels Jocs. "Poc a poc es va agafant força, soroll, responsabilitat i valoració del què s'ha fet i d'aquí al dia 22 de juny creixerà de forma exponencial", ha conclòs Ballesteros.

COMENTARIS (0)

Reportatges