El CF Reus erra dues penes màximes i cau a la Copa contra l'Sporting

• Edgar es lamenta per una ocasió desaprofitada

CF Reus

• Querol ha estat un dels roig-i-negres destacats

CF Reus

No hi ha manera. La malastrugança roig-i-negra des dels 11 metres segueix, i des d'aquest dimecres al vespre és encara més preocupant. El CF Reus ha errat dos penals davant l'Sporting de Gijón en una eliminatòria de Copa que els asturians han resolt sense fer res de l'altre món (0-1). El més dolorós per als aficionats no és patir per com els seus jugadors erren una penal rere l'altre (tots, per ara, aquesta campanya), sinó el fet de veure com l'equip mereix més però no pot sortir-se'n. Contra tot un candidat a l'ascens a Primera, els del Baix Camp han dut la iniciativa, han tingut la pilota, l'han jugada amb criteri i han creat ocasions. No obstant això, la competició del 'KO' ha resultat d'allò més indigesta per als homes de López Garai. Toca fer-se passar com sigui la ressaca i recuperar els ànims per rebre el Numancia sorià (dilluns, dia 11, a dos quarts de 9 del vespre).

Querol, dinàmic

El partit ha començat molt i molt bé per als interessos roig-i-negres. Als quatre minuts, el més murri de la classe, Querol, ha provocat un penal amb el qual s'ha posat a prova novament el gran repte d'aquest equip. Aquest, però, és un CF Reus que sembla haver-se barallat amb l'atzar i ser incapaç de transformar una pena màxima. Tot i la decisió d'Edgar Hernández a l'hora de llençar, amb tot, el seu xut ha anat fora. Malgrat això, els homes de López Garai no s'han deixat vèncer pels nervis i han mantingut el guió establert. Joc combinatiu, pressió alta i protagonisme dels homes de banda han estat una constant durant el primer quart d'hora del duel.

L'únic avís asturià s'ha produït just després, en una gran passada a l'espai que, per sort, Calavera ha controlat en posició de fora de joc. Més tard, Castro ho ha provat amb un xut llunyà precedit per una clara falta sobre Juan Domínguez que el col·legiat no ha vist. El nou pivot roig-i-negre, per cert, ha dut amb correcció la batuta del joc reusenc. Ha jugat fàcil, a un o dos tocs, ha conduït quan ha calgut i s'ha associat bé amb Tito. La més clara de l'Sporting, ara bé, ha arribat als 23 minuts de partit. Viguera, ex del Nàstic, s'ha plantat sol davant de Santamaría però ha rematat a les mans del porter navarrès. La rèplica local ha estat una centrada enverinada d'Álex Menéndez des de l'esquerra, que Whalley ha atrapat amb problemes.

Un dels més destacats al bàndol local ha estat Querol, i no només per haver provocat la jugada que hauria pogut avantatge al CF Reus. El '7' local, de fet, ha estat molt actiu. Ha protagonitzat un parell de bones internades per l'esquerra, però la defensa asturiana no l'ha deixat definir. López Garai, a més, ha donat llibertat de moviments a l'atacant reusenc, que en ocasions ha ocupat l'eix de l'atac. A la dreta, Cámara ha passat més aviat desapercebut. N'ha tingut una de clara en un contracop, però just davant de porteria s'ha deixat la bimba enrere, cap a la mitja hora de joc. Poc després, per acabar-ho d'adobar, ha relliscat en un fàcil control entre els tímids xiulets d'alguns aficionats. Més endavant s'ha entonat i ha tingut un parell de bones accions.

Una qüestió de fe

La millor jugada del primer temps, al minut 36, ha mostrat el que pot arribar a ser el CF Reus un cop estigui més rodat. Pilotada llarga de Santamaría, control i cursa de Querol, obertura a la banda per a Cámara i rematada d'esperó d'Edgar. La pilota ha llepat el pal esquerre de la porteria visitant, però el cas és que l'Estadi ha premiat l'ocasió amb una sonora ovació. La imatge transmesa pels reusencs durant la primera meitat ha estat bona, més que no pas la mostrada en determinats passatges al Tartiere. Ja a la represa, el gerro d'aigua freda s'ha vessat aviat. Als 50 minuts de l'encontre, el visitant Nacho (que ha substituït Pablo Pérez al descans) ha rematat de cap una centrada des de la dreta. La defensa local s'ha quedat plantada, tot reclamant fora de joc, però la diana ha pujat a l'electrònic.

El 0-1 visitant no ha fet minvar la fe roig-i-negra. Perquè està clar que això d'enguany serà qüestió de creure que arribarà un gol de penal. Al minut 57', Querol ha tornat a provocar un penal. Un defensor asturià l'ha agafat per la samarreta i el ganxet no s'ho ha pensat dues vegades per posar-hi una mica més de pa que formatge i deixar-se caure. El voluntari ha estat Álex Menéndez, qui sap si més motivat perquè aquest vespre s'ha enfrontat al seu equip de sempre. El xut, dur i aspre, ha estat rebutjat per Whalley. López Garai ha mogut fitxa a la recerca de l'empat i ha donat entrada a Borja Fernández, relleu d'un poc brillant Carbia. El gallec, home amb arribada, ha provat el xut des de la frontal en la seva primera acció, però una inoportuna relliscada ha frustrat l'intent.

A la recta final, el 'míster' local ha fet saltar Máyor a la gespa. L'atacant alacantí, malauradament, no ha tingut opcions de lluir. Una altra de les peces de refresc a la segona part, David Haro, ho ha intentat des de fora de l'àrea sense sort ja a les acaballes del matx. Amb el bloc local abocat a l'atac, l'Sporting ha tingut més espais i ha buscat sort al contracop. Calavera ha guanyat amb claredat la cursa a Menéndez, però per fortuna el camp se li ha fet petit. Poc després, una pilotada llarga ha exigit Santamaría, que ha abandonat els seus dominis per allunyar el perill de cap. Sense temps per a més, el Reus ha acabat abaixant els braços per acomiadar-se de la Copa per la via ràpida. Una copa de la qual, com en la temporada anterior, els roig-i-negres tan sols han fet un glop.

CF Reus Deportiu: Santamaría, Álex Menéndez, Olmo, Iñíguez, Querol (Máyor, 77'), Edgar Hernández, Fran Carbia (Borja Fernández, 63'), Juan Domínguez, Cámara (David Haro, 68'), Tito i Miramón.

Sporting de Gijón: Whalley, Xandao, Bergantiños, Castro (Moi Gómez, 73'), Álex López, Ismael López, Quintero, Viguera, Pablo Pérez (Barba, 87'), Calavera i Pedro Díaz (Nacho, 45').

Gols: 0-1. Minut 50, Nacho.

Àrbitre: Ocón Arraiz (col·legi de La Rioja). Ha amonestat el local Juan Domínguez (32')

Incidències: 2.753 espectadors a l'Estadi Municipal de Reus.