Cookie control
Dilluns, 13 de Juliol de 2020

Onolfo: 'Vam comprar un club que tenia capacitat de generar ingressos i que ara només té despeses'

El president del CF Reus avança que es treballa perquè el futbol torni a l'Estadi amb els partits del filial

08 de Febrer de 2019, per Joan Gomis
  • Onolfo, a l'Estadi

    LANOVA Ràdio

La situació segueix sense ser senzilla, a can Reus, tot i l'arribada de la nova propietat al club. La decisió definitiva del TAD encara s'ha de conèixer, però ara per ara l'entitat no competeix a Segona A i fins i tot ha vist com La Liga li ha retirat la puntuació del caseller per deixar-lo cuer. Amb tot, el president nord-americà del projecte, Clifton Onolfo, manté la voluntat de tirar-lo endavant i de potenciar altres inversions al territori. Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio l'han entrevistat a l'Estadi. 

Ha arribat al CF Reus després de compra-lo. És feliç, després de l'operació, o la situació actual li produeix tristesa?

La situació és molt complicada. Quan vam adquirir el club el teníem a La Liga, a la Segona Divisió, amb grans jugadors de talent i amb valor. Dos dies després d'haver arribat, però, La Liga ens va sancionar, i amb tres anys sense poder ser al futbol professional, tot ha canviat molt. Més enllà de les pèrdues, volíem portar jugadors, ampliar l'Estadi i aportar una estructura per donar suport al club a Segona. Ara per ara, el que ens trobem és que no tenim un equip professional. En tenim un d'amateur, amb despeses que s'eleven als 7 milions, fins ara. El club el forma gent meravellosa, sí, però el club és en coma. Hem d'iniciar una sèrie d'accions per aixecar el negoci, de cara al futur. 

El seu grup va pagar 3 euros pel CF Reus?

Les expectatives eren altes. Vam comprar un club a la Segona Divisió, i a més volíem comptar amb l'entesa de La Liga. Torno a dir, però, que el que ens vam trobar va ser que hi havia una sanció que ens expulsava del futbol professional i, a més, ens vam quedar parats quan vam saber que si no pagàvem els jugadors en un parell de dies des de la nostra arribada se'n podien anar, de la mateixa manera que ens va sorprendre que La Liga acceptés la carta per a l'alliberament dels jugadors, de la qual no teníem constància. És evident que les circumstàcies han canviat radicalment, però som aquí per treballar a llarg termini. El primer pas és gestionar els deutes del club i, de fet, ja hem començat a gestionar-la amb tots els proveïdors. Hem parlat amb els nostres advocats, a més, per tractar el concurs de creditors. Els propers dies seran clau per a marcar les directius de futur del club. 

És el que va pagar, però? Tres euros? I el deute, a banda.

No és ben bé així. Sí, vam comprar per 3 euros, però també vam comprar un club que en aquell moment tenia uns ingressos per valor de 10 milions, i no només despeses. Potser sí, que vam comprar barat, però ara tenim un deute i no hi ha entrada de diners. Ara hem d'encarar la situació a la qual ens han sotmès La Liga i l'antic propietari. 

Els jugadors han marxat i els treballadors han denunciat. Tem que el jutge extingeixi els seus contractes?

Clar, perquè el més important d'un club és la seva gent. Per desgràcia, l'anterior propietat no va pagar els empleats. Part del deute de 7 milions que hi ha és precisament per l'impagament a treballadors i proveïdors als quals no s'ha pagat durant cinc mesos, i el nostre objectiu és abordar el deute per remuntar el CF Reus. El que volem és fer-nos càrrec del futbol base, de l'equip filial, el femení i el Genuine, per mantenir totes les parts del futbol unides. 

S'espera a la decisió del TAD per fer els pagaments?

Necessitem directrius clares de La Liga. No creiem que el TAD tingui poder sobre La Liga, així és que estem esperant que des de La Liga se'ns digui què cal fer. Tebas porta el futbol, a l'Estat espanyol. 

Pot entendre que els treballadors hagin denunciat la seva situació?

Ara per ara s'ha obert un procés judicial entre ells i nosaltres, i estem mirant d'arribar a un acord. En aquest sentit, esperem poder fer un anunci, ben aviat. 

Creu que la resolució del TAD es farà esperar?

Crec que el TAD té relació amb Tebas, i farà el que el Tebas digui que cal fer. 

El projecte és viable a la Segona B?

Si és el cas, el projecte continuarà, però amb temps diferents i des d'una altra perspectiva. Ens centraríem en el projecte paral·lel. Si podem tornar a la Segona A en dos anys, ens caldria un estadi en dos anys. Si en són tres, els terminis serien diferents. 

Un cop es va trobar que el deute era més gran del que es pensava, va pensar en deixar la ciutat i el projecte?

La realitat que tenim és que ens hem compromès amb el club i la ciutat, i ens ha agradat el que ens hi hem trobat. Pas a pas anirem veient què cal fer. 

S'està gestionant la incorporació de nous jugadors?

Tots els nostres jugadors són en clubs de Segona o a Primera. Encara els considerem nostres, no vam autoritzar la carta de llibertat que se'ls va donar, i el que esperem és poder arribar a rebre alguna mena de compensació de La Liga, més endavant, quan tornem a la Segona Divisió A. 

Una compensació econòmica?

Per ara, aquesta no és la qüestió perquè ja no competim al futbol professional. Un cop hi tornem a ser, ja en parlarem. En tot allò que ens pugui ajudar La Liga, millor que millor, però ara no hi comptem pas. Només podem comptar amb nosaltres mateixos, per refer-nos. 

Per tant, pensa en un equip a la Segona B per tornar a la Segona A. 

Bàsicament, de moment no hem rebut cap resposta oficial per part de La Liga. Seguim a l'espera de les directius que ens marquin, que esperem que es produeixin aviat. 

Si em permet, torno als treballadors. Si se'n van, segueix veient un projecte sòlid, sense ells?

Ens hem compromès amb el futbol base, el filial, el femení el Genuine, com he dit abans, i s'han iniciat tràmits per pagar jugadors i cos tècnic. 

Abans s'ha referit al projecte en l'entorn de l'Estadi. S'ha fet cap tràmit en aquesta direcció?

El que més hem gaudit de la ciutat des de la nostra arribada és el seu atractiu. M'han explicat el que hi ha darrere de 'Reus, París, Londres' i al llarg dels darrers 10 dies hem tastat vins i vermuts meravellosos, i això pot resultar molt interessant per a inversors externs. Per tot plegat, hi ha diversos projectes separats que podrien ser interessants. Tenim la voluntat de treballar amb els actors de la ciutat i a partir de les instruccions de La Liga per obtenir el permís per modificar l'Estadi i el seu entorn amb algunes botigues i un hotel, per tal que quan tornem a la Segona Divisió A l'estructura sigui l'adequada per al club. 

L'Estadi té unes 4.500 localitats i, quan van arribar, en van anunciar un de 18.000. Ens va sorprendre, més tenint en compte que el CF Reus té uns 2.000 abonats. 

Des del nostre punt vista, l'entorn de Reus dóna suport al club i aquest és un punt a favor. La zona també té actius turístics, com Port Aventura, i penso que hi ha futur per al nostre projecte en què l'Estadi acollís concerts, tot convertint-se en un complex d'oci. Cal apuntar que el projecte que faríem aquí és petit, d'uns 30 milions o més, si el comparem amb el que vam fer a Atlanta, als Estats Units, on vam construir dos estadis i equipaments al voltant per valor de 300 milions. 

Esperem que el futbol torni aviat a l'Estadi. 

Estem treballant perquè aquest cap de setmana ja s'hi disputi un partit del futbol base, i que de cara a la setmana vinent hi pugui jugar el filial. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics