Dijous, 28 de Març de 2024

Premi de 10 per al CF Reus

L'1 a 1 aconseguit davant del Tenerife serveix per segellar la salvació i reafirmar la gran temporada que han fet els futbolistes d'Artiz López Garai

12 de Maig de 2018, per Xavier Turu
  • Yoda ha estat un dels jugadors més destacats del partit

CF Reus

Amb els deures gairebé fets, el Reus ha sortit disposat a no perdre la bona dinàmica que l'ha estat acompanyant durant els darrers partits i, sota la intensa pluja que ha caigut durant bona part del primer temps a l'Estadi Municipal, els roig-i-negres no han tardat gaire a donar sensació de perill. Al minut 4, Vítor Silva ha connectat un gran xut des de la frontal de l'àrea i ha obligat al porter local a lluir-se i enviar la pilota a córner. Poc després de la gran ocasió del migcampista portuguès, ha arribat el primer gol de la nit. Miramón, un dels jugadors amb més talent de l'equip, ha engaltat el refús del porter visitant i ha posat per davant a l'equip català.

Expulsió d'Olmo i canvi d'escenari

Els roig-i-negres s'han agradat durant alguns instants del primer temps i han desplegat bones combinacions, a la vegada que s'han vist grans jugades individuals per part d'alguns jugadors del conjunt català. Al primer quart d'hora, Yoda i Menéndez han buscat profunditat i d'aquesta manera generaven perill a la defensa rival. Sota l'aiguat que ha caigut durant gairebé els primers quaranta-cinc minuts i després d'avançar-se al marcador, els reusencs han baixat el pistó i els de Joseba Etxeberria han buscat amb més insistència la porteria rival.

L'escenari s'ha girat completament. Una mala decisió d'Olmo després d'encarar-se amb un rival per una topada, ha fet que el col·legiat li ensenyés la vermella directa i el Reus ha hagut de jugar tot el que quedava de partit amb un home menys. Amb el desavantatge numèric sobre la gespa del Municipal, els visitants no han perdut el temps i, al minut 27, Villar ha empatat pel Tenerife. De mica en mica, l'encontre ha viscuts moments de bogeria futbolística i el Tenerife ha passat a controlar la pilota i el ritme del matx. Els catalans han pogut aturar l'embranzida dels visitants, després d'aconseguir una mínima possessió de l'esfèric que els ha portat fins a la fi de la primera meitat.

Superiors tot i jugar amb un home menys

A la represa, tot i que els reusencs han jugat amb un home menys, han demostrat caràcter i lluita. Des de la banqueta del Reus s'ha buscat remoure el matx amb l'entrada de Fran Carbia. L'extrem del conjunt català ha donat més profunditat i variants tàctiques dins dels esquemes de Bartolo. Al minut 65, ha aparegut un gran xut de rosca de Carbia, que ha obligat al porter Dani a refusar l'esfèric a córner. El davanter català i Karim Yoda, han estat dos dels jugadors més destacats d'una nit marcada per la més que dubtosa expulsió d'Olmo, la pluja del primer temps i una més que merescuda permanència per l'equip de la capital del Baix Camp.

Els roig-i-negres han aguantat gairebé tot el matx amb deu jugadors demostrant entrega i sacrifici, en un segon temps que han dominat de cap a peus tot i la inferioritat numèrica. Adjectius grans per un equip que creix cada temporada i que, amb el punt aconseguit davant del Tenerife, pot segellar d'una vegada per totes la permanència a Segona Divisió.

Fitxa tècnica

CF Reus: Edgar Badia; Miramón, Atienza, Olmo, Menéndez; Tito, Juan Domínguez, Vítor Silva (Guzzo ; Yoda, Máyor (Fran Carbia 57’) i Lekic (Edgar Hernández 70’).

CD Tenerife: Dani; L. Pérez, Carlos Ruiz, Jorge Sáenz, Camille; Alberto (Mula 57’), L. Milla, Juan Carlos (Montañés 69’), Juan Villar; V. Casadesús i Malbasic.

Gols: 1-0 Miramón (11’) / 1-1 Villar (27’).

Targetes grogues: Pels locals Atienza (90’+3’) i pels visitants Juan Carlos (66’) i Camille (74’).

Targetes vermelles: Olmo (23’).

Àrbitre: Jorge Valdés Aller, del col·legi de Castella i Lleó.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 39 de LaLiga123, disputat a l’Estadi Municipal de Reus amb la presència de 2.208 espectadors.