Dijous, 28 de Març de 2024

Reacció d'orgull del Reus sense recompensa

Els reusencs encaixen una derrota per 3 a 2 davant del Rayo Vallecano, en un matx més que notables i la primera diana de Miramón com a roig-i-negre

18 de Març de 2018, per Xavier Turu
  • Foto del partit d'anada entre el CF Reus i el Rayo

CF Reus

Artiz López Garai ha tornat a sorprendre amb un onze inicial ofensiu. Máyor, lesionat d'última hora amb unes molèsties a l'abductor, no ha pogut jugar com a titular a Vallecas i Lekic tornava a sortir d'inici acompanyat per Carbia, Yoda i Querol. El conjunt que dirigeix 'Míchel' era conscient de la bona sortida de la pilota que tenen els de Reus i ha volgut dificultar la circulació de l'esfèric roig-i-negre des d'un bon inici. El Rayo Vallecano ha pujat línies, mentre els reusencs aguantaven l'embranzida amb la qual han sortit els locals. Pressió molt alta i recuperacions immediates a camp d'un Reus asfixiat durant els primers compassos. Els madrilenys han tingut les idees clares i han anul·lat la participació en el mig del camp de Ledes i Juan Domínguez.

De menys a més

El Reus ha volgut guanyar presència ofensiva trepitjant l'àrea rival amb Yoda i Querol intentant guanyar profunditat per les bandes, mentre Carbia aportava velocitat i jugades entre línies. Tot i l'encert i la solidesa defensiva, els roig-i-negres han encaixat el primer gol al minut 32. Una errada de Lekic ha deixat completament sol a Raúl de Tomás, que sense pensar gaire ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Es complicava el partit però ha aparegut l'orgull dels jugadors reusencs. Al minut 34, Olmo s'ha disfressat de davanter centre i col·locava la igualada pels visitants.

El gol ha donat ales als de la capital del Baix Camp i conseqüentment els de Reus han posat una marxa més. L'empat ha anat bé i s'han començat a veure les primeres possessions llargues i amb criteri dels homes de Garai. El conjunt roig-i-negre ha tingut les seves millors estones de futbol després de l'empat d'Olmo. Els últims minuts han estat enrevessats i els reusencs han pagat un peatge massa car. A les acaballes del primer temps i després d'una falta més que rigorosa per part de Juan Domínguez a la frontal de l'àrea, ha arribat el segon gol del Rayo. De nou, Raúl de Tomás posava per davant als locals amb un excel·lent llançament de falta directa.

Miramón es gradua al Estadio de Vallecas

El camí de vestidors ha estat agredolç pels catalans però a la represa els futbolistes de López Garai han sortit amb ganes d'atacar i anar a buscar l'empat. Al minut 56, ha arribat una de les jugades del matx. El defensa saragossà del Reus ha connectat una paret al mig del camp amb Gus Ledes i després d'una gran conducció individual, Miramón ha posat la pilota al fons de la xarxa. Els defenses de l'equip local no han pogut fer res amb la potència del jugador roig-i-negre i el 2 a 2 es col·locava al marcador de l'estadi madrileny.

El Reus ha igualat el matx per dues vegades consecutives i el Rayo ha baixat el ritme sempre que ha encaixat el gol dels catalans. El mèrit del Reus ha estat titànic, ja que els de López Garai han fet un molt bon futbol al segon temps. A les acaballes del partit, quan els catalans ja tocaven amb la punta dels dits l'empat a Vallecas, ha tornat a aparèixer Raúl de Tomás per posar el 3 a 2 final. El Reus ha disputat uns molt bons noranta minuts que han de servir, tot i la derrota, per generar confiança i ganes de lluitar fins al final de temporada. L'equip de Reus es troba a sis punts del descens, deixant bones sensacions en un dels camps més difícils i complicats de la Segona Divisió.

Fitxa tècnica

Rayo Vallecano: Alberto García; Baiano, Abdoulaye, Dorado, Álex Moreno; Santi Comesaña (Elustondo 57'), Fran (Bebé 61'), Unai López; Embarba, Raúl de Tomás y Trejo (Guerra 72').

CF Reus: Edgar Badia; Miramón, Atienza, Olmo, Menéndez (Campins 46'); Gus Ledes, Juan Domínguez; Querol (Edgar Hernández 79'), Carbià (Guzzo 65'), Yoda; Lekic.

Gols: 1-0 Raúl de Tomás (32') / 1-1 Olmo (34') / 2-1 Raúl de Tomás (45') / 2-2 Miramón / 3-2 Raúl de Tomás (89').

Targetes grogues: Pels visitants David Querol (40') i Jesús Olmo ( 65').

Àrbitre: Luis Mario Milla Alvendiz, del col·legi andalús.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 31 de LaLiga123 disputat al Estadio de Vallecas amb la presència de 8.716 espectadors.