Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Remuntada i primera victòria del CF Reus al Municipal

Els roig-i-negres aconsegueixen guanyar al Rayo Majadahonda per 2 a 1 i s'allunyen del descens

21 d'Octubre de 2018, per Xavi Turu
  • Linares ha disputat tot el partit amb bon nivell

CF Reus

El Reus ha tingut ganes d'agradar-se des de l'inici. Els roig-i-negres han sortit a dominar l'encontre, a pressionar i a tenir possessions intel·ligents de pilota. Al minut 2, ha estat Linares el futbolista que ha tingut la primera clara ocasió del matx. Una recuperació al mig del camp ha permès Bastos filtrar una passada en profunditat que ha deixat pràcticament sol al davanter aragonès. El '9' roig-i-negre ha estat a punt d'obrir la llauna. Xavi Bartolo ha tornat a sortir amb una defensa de cinc homes amb algun matís. Els dos laterals reusencs han estat versàtils i han tingut algun moviment més ofensiu quan el Reus ha atacat.

Un Reus amb ganes de fer-ho bé

El conjunt madrileny ha anat guanyat presència ofensiva i ha fet que la defensa de Bartolo s'hagi hagut d'esforçar per aturar el perill rival. L'energia amb la qual han sortit els ganxets s'ha anat diluint a mesura que ha avançat la primera part. El Rayo ha posat nervis sobre la gespa del Municipal i els reusencs havien de tenir paciència per trobar el seu moment en el partit i no córrer riscos per forçar acciones precipitades. El darrer quart d'hora de la primera part ha estat embolicat. Els futbolistes de Bartolo han tingut imprecisions en les passades, dubtes i pèrdues en la lluita de les pilotes dividies. Ha calgut fer un pas endavant per poder arribar a l'àrea de Basilio i finalitzar alguna jugada.

El camí de vestidors ha estat la millor bossa d'oxigen per un conjunt roig-i-negre que ho ha intentat amb moltes ganes durant els primers 45 minuts, però els hi ha faltat serenitat per poder generar més perill a camp rival. Com sempre, els futbolistes han posat de la seva part però ha faltat l'empenta final.

Insistència i esforç amb premi final

L'inici del segons temps ha estat frenètic. Els primers en somriure han estat els visitants, amb un gol en pròpia porteria d'Edgar Badia, després d'una rematada al pal d'Aitor Ruibal i el consegüent rebot amb el porter barceloní. La reacció dels roig-i-negres ha estat imminent i, al minut 51, una gran rematada de Catena ha posat la igualada al marcador.

Amb el gol del defensa del Reus, l'Estadi s'ha despertat i s'ha tornat al ritme intens de l'inici del matx. Els socis han ajudat, han empès l'equip i s'han convertit amb el jugador número dotze. El gol del Reus era més a prop al Municipal i, amb ell, la primera victòria a casa. Dit i fet, gràcies al gallec Juan Domínguez, que al minut 85 ha xutat amb el cor per batre el meta dels madrilenys.

Després de la insistència i la lluita durant els 90 minuts del conjunt de Bartolo, els roig-i-negres han trobat el seu premi en forma de triomf. El partit ha estat elèctric, amb estones de bon futbol i, sobretot, amb molt d'orgull i caràcter sobre el terreny de joc. L'equip, una vegada més, ha competit com un campió. Tres punts a casa que serveixen per enfocar la setmana amb una mica més de tranquil·litat.

CF Reus: Edgar Badia; Bastos, Catena, Olmo, Pereira (Enri, 83’), Guerrero (Herrera, 87’); Gus Ledes, Juan Domínguez, Mario Ortiz; Alfred Planas (Carbià, 60’) i Linares.

Rayo Majadahonda: Basilio; Galán, Rafa, Luso, Morillas; Enzo (Martínez, 64’), Óscar, Verza (Benito, 77’), Varela; Aitor i Aitor G.

Gols: 0-1, ' 47, Edgar Badia (pp) /1-1, '51, Catena / 2-1, '85, Juan Domínguez.

Targetes grogues: Per als visitants Galán (66’) i per al local Olmo (81’).

Àrbitre: Abraham Domínguez Cervantes, del col·legi andalús.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 10 de La Liga 123, disputat a l’Estadi Municipal de Reus, amb la presència de 2.345 espectadors.