Dimarts, 19 de Març de 2024

Ressaca de Supercopa i derrota clara del Reus Deportiu Miró a Girona

El Reus Deportiu Miró cau golegat a la pista del Girona (5-1) en la primera jornada de l'OK Lliga en un partit on els locals han sigut més efectius a l'atac i més sòlids en defensa

21 de Setembre de 2019, per Infocamp.cat/ Josep Cartanyà
  • Imatge del partit disputat aquest vespre entre el Girona CH i el Reus Deportiu Miró, al Palau Sacosta

Uns dies després de proclamar-se campió de la Supercopa d'Espanya, el Reus Deportiu ha sortit escaldat aquest vespre de la seva visita al Palau Sacosta de Girona en aquesta primera jornada de l'OK Lliga. Durant tot el partit, el Girona CH s'ha mostrat molt seriós en defensa i molt efectiu en atac, mentre que el Reus ha anat sempre a remolc dels gironins i no ha estat capaç de girar la truita en cap moment del partit. El resultat ha estat una derrota contundent (5-1).

El Girona encarrila el partit en 6 minuts

El partit ha començat molt malament per als reusencs. El Girona ha sortit molt més endollat que el Reus i, quan només s'havien jugat quatre minuts,Oriol Garcia ha obert la llauna (1-0). L'equip local ha continuat amb la bona ratxa anotadora i ha tornat a marcar dos gols gairebé consecutius de la ma de Xavi Gurri, al minut 5 (2-0) i, després, al minut 6 (3-0). L'entrenador roig-i-negre, Jordi Garcia, s'ha vist obligat a demanar un temps mort al minut 8 per tallar el més aviat possible els atacs dels gironins.

Àlex Rodríguez retalla distàncies

Al minut 13, l'àrbitre assenyala penal a favor del Reus Deportiu Miró, que Àlex Rodríguez ha aconseguit anotar per retallar distàncies (3-1). A partir d'aquest moment, el Reus ha pressionat més sobre la defensa del Girona i s'ha acostat més sobre la porteria de Jaume Llaverola. Això també ha provocat algun contracop perillós dels locals que hauria pogut costar car si no hagués estat per un parell de bones intervencions de Càndid Ballart, que han evitat el quart dels gironins al tram final de la primera part. Amb l'avantatge local s'arribava al descans.

A la segona part, el Reus Deportiu ha sortit a buscar més la porteria de Llaverola i ha intentat sorprendre l'equip local amb tirs llunyans d'Àlex Rodríguez. Però la defensa local s'ha mantingut ferma i, al minut 29, el Girona ha robat una bola al mig de la pista i ha provocat un contraatac que ha culminat Josep Hernàndez per anotar el quart dels gironins (4-1). Era un gerro d'aigua freda per al quadre visitant, que s'havia mostrat més ofensiu en l'inici d'aquest segon parcial.

El Girona sentencia un Reus bloquejat

En els minuts següents, els dos equips han gaudit d'ocasions per anotar. El Reus topava amb el bon treball defensiu d'Humberto Mendes i amb les intervencions de Jaume Llaverola en el partit d'avui i el Girona, amb menys presses, tampoc podia augmentar la seva renda a causa de les aturades de Ballart. Els jugadors de Jordi Garcia no trobaven la manera de trencar la solidesa defensiva del Girona i els faltava donar un pas més per anar a pel partit.

I al minut 43, Gerard Pujol ha aprofitat una bona situació en atac per etzibar una rematada que ha resultat imparable per al porter roig-i-negre (5-1). Era un gol que assegurava pràcticament la victòria del Girona.

L'àrbitre ha assenyalat al minut 46 la desena falta dels gironins. Àlex Rodríguez ha estat l'encarregat de llançar la corresponent falta directa, però ha errat en el seu intent.

El partit ha finalitzat amb aquesta contundent derrota del Reus Deportiu Miró, que haurà de reparar en el pròxim partit de l'OK Lliga, el proper dissabte 28 de setembre, a les 21h, al Palau d'Esports, davant del Taradell.

Girona CH (5): Jaume Llaverola, Aniol Mangas, Humberto Mendes, Xavi Gurri, Oriol Garcia, Gerard Pujol, David Carles, Josep Hernández i Ferran Jiménez.

Reus Deportiu Miró (1): Càndid Ballart, Joan Salvat, Marc Julià, Romà Bancells, Pablo Nájera, Pablo del Río, Àlex Rodríguez i Tiago Rafael.

Gols:

Primera part: 1-0, Oriol Garcia (4'); 2-0, Xavi Gurri (5'); 3-0, Xavi Gurri (6'); 3-1 (p), Àlex Rodríguez (13').

Segona part: 4-1, Josep Hernàndez (29'); 5-1, Gerard Pujol (43').