Dilluns, 10 de Desembre de 2018

Reus opta a ser Ciutat Europea de l'Esport 2019

Actualment es treballa en el dossier per a l'organització, i aquest dijous s'ha obert el termini d'adhesions d'entitats socials i particulars per fer propostes

30 de Novembre de 2017, per Josep Gallofré
  • Carles Pellicer i Jordi Cervera, amb el cartell i logotip de la candidatura per ser Ciutat Europea de l'Esport 2019

    Josep Gallofré

Reus ha presentat la seva candidatura per ser designada Ciutat Europea de l'Esport 2019, un distintiu que atorga l'entitat ACES Europe. Amb aquesta proposta, la ciutat vol aconseguir un nou impuls a les polítiques esportives municipals i aconseguir una major visibilitat a escala europea. La candidatura gira al voltant de cinc eixos: la realització de noves activitats i accions esportives, aprofundir en l'esport escolar, base i femení, potenciar la ciutat com a receptora d'esdeveniments i la millora integral de la salut en la pràctica esportiva. El regidor d'Esports de l'Ajuntament, Jordi Cervera, ha expressat la seva satisfacció per aquesta candidatura, dient que "la relació entre Reus i l'esport és molt estreta".

L'ACES ja ha acceptat la proposta de Reus i és previst que una comissió tècnica visiti la ciutat el primer quadrimestre del 2018 per avaluar diferents àmbits relacionats amb l'esport. Durant les pròximes setmanes, l'Ajuntament i Reus Esport i Lleure enllestiran un dossier de la candidatura. A finals del pròxim any, a la gala anual dels Premis ACES Europe, s'anunciaran els guanyadors. En aquest sentit, la nostra ciutat competirà amb Igualada (Anoia) per ser la seu de l'Estat espanyol. Cervera, però, considera que la capital del Baix Camp "ho té tot per ser guardonada el 2019". En la mateixa línia s'ha manifestat l'alcalde, Carles Pellicer: "Estem convençuts que podem guanyar".

Si finalment Reus és designada Ciutat Europea de l'Esport, es treballarà per l'organització del màxim de competicions europees el 2019, congressos de medicina esportiva i campionats de diverses modalitats. Així mateix, rebre aquest reconeixement aportaria altres beneficis a Reus, com per exemple, desenvolupar projectes inclosos en el llibre blanc de la Unió Europea o incloure's dins de la Xarxa Europea de l'Esport.

Des d'aquest dijous, també s'ha obert el termini d'adhesions de particulars i entitats socials, les quals s'inclouran en el dossier que es presentarà a l'ACES.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

J.A.C.O.  30 de Novembre de 2017

Bona iniciativa!

Deixant de banda el desgavell actual és molt positiu treballar amb vistes al futur pe millorar la salut i l'ambient social que no comporta cap problema actualment malgrat els intents perseverants de certs personatges.

Reportatges