El CF Reus guanya per 0 gols a 1 al Sevilla Atlético

09 de Desembre de 2016, per Josep Gallofré
  • Ramon Folch lluita una pilota amb un jugador del Sevilla Atlético

Laliga

El CF Reus torna a guanyar fora de casa i trenca la bona dinàmica del Sevilla Atlético al seu estadi, on encara no havia perdut aquesta temporada. Un solitari gol de Jorge Díaz de penal dóna el triomf als roigs-i-negres, que se situen, de nou, a falta de la resta de resultats, en zona de promoció d'ascens a Primera Divisió. Els homes de Natxo González han fet un partit d'allò més complet al Sánchez Pizjuán i fins i tot el resultat hauria pogut ser més ampli.  Els reusencs han jugat sense complexos i han ofert un bon repertori de joc, tant en defensa com en atac.

Només un canvi ha fet Natxo González respecte al partit contra el Córdoba. El tècnic basc ha donat entrada a Máyor com a referència ofensiva, i el davanter ha respost amb un gran partit. Els roig-i-negres han sortit sobre la gespa del Ramón Sánchez Pizjuán com els caracteritza, amb molta intensitat, tot i que en aquesta ocasió han cedit la possessió de la pilota als sevillistes. Els reusencs han avisat al minut 9, amb una rematada tova de Máyor que ha aturat José Antonio Caro. Poc després, el Reus ha tingut l'ocasió més clara per encetar el marcador, quan Carbia s'ha plantat sol davant el porter local, però no ha estat encertat a l'hora de definir.

El CF Reus s'agradava, i aprofitava els errors en les passades del Sevilla Atlético per construir contraatacs perillosos. Com si es tractés d'una teranyina, els roigs-i-negres s'han mostrat sòlids en defensa, i amb criteri en el moment de treure l'esfèrica des del seu propi camp. La primera oportunitat clara dels andalusos no ha arribat fins al 24, quan Aburjania ha obligat a estirar-se a Edgar Badia. En el tram final de la primera part, Miramón en dues ocasions ho ha intentat, però no ha aconseguit desencallar el 0 a 0.

Jorge revoluciona el partit

En la represa s'ha vist un Reus més incisiu, amb ganes de buscar des d'un inici la porteria contrària. Just començar, Máyor ha estat objecte d'un possible penal a la sortida d'un córner, però el col·legiat no n'ha volgut saber res. A mesura que han passat els minuts el Sevilla Atlético s'ha encoratjat, i ha passat a ser el dominador del partit, amb un major control però sense inquietar Edgar Badia.

Al minut 62, Natxo González ha donat entrada a Jorge Díaz per Fran Carbia. Un canvi que, al final, ha estat del tot decisiu per endur-se els 3 punts. Quan l'uruguaià feia 3 minuts que era sobre la gespa, ha provocat un penal després d'una gran jugada individual, que ell mateix s'ha encarregat de transformar en el 0 a 1. Jorge ha estat un mal de cap per la defensa andalusa durant la mitja hora de joc que ha disputat, i ha donat aire fresc al Reus. Poc després del gol, Folch ha rematat fregant el pal des de la frontal de l'àrea.

El Sevilla Atlético, com no podia ser d'una altra manera, també ha tingut la seva clara oportunitat per empatar. Edgar Badia s'ha erigit com el salvador quan ha aturat sobre la línia de gol una rematada a boca de canó de Cotán. Era el 73, i un minut després el CF Reus haguera pogut sentenciar el partit. Caro ha refusat un xut de Benito, i el refús no l'ha aprofitat Máyor quan es trobava totalment sol a l'interior de l'àrea. Una llàstima, perquè als reusencs els ha tocat patir en el tram final de partit. Els locals han collat de valent a la recerca de l'empat, però de nou els roigs-i-negres han demostrat perquè són un dels equips menys golejats de la competició.

Amb aquest resultat, els homes de Natxo González tornen a la zona de promoció d'ascens, i sumen 27 punts a la classificació. Els roigs-i-negres tancaran aquest històric 2016 amb la visita de l'Elx, el pròxim divendres a l'Estadi Municipal.

Sevilla Atlético: José Antonio Caro, Carmona, Bernardo, Diego, Matos, Cotán, San Emeterio (Yan Eteki 84'), Juanje (Pozo 76'), Borja Lasso, Aburjania (Curro 62') i Marc Gual.

CF Reus: Edgar Badia, Alberto Benito, Atienza, Babic, Ángel Martínez, Ramon Folch, López Garai, Fran Carbia (Jorge Díaz 62'), David Haro (Albístegui 88'), Miramón i Máyor.

Gols: 0-1 Jorge Díaz (65')

Àrbitre: Isidro Díaz de Mera Escuderos. Ha mostrat targeta groga als locals Diego, Cotán i San Emeterio, i als visitants Folch, Ángel Martínez i Máyor.