Divendres, 29 de Març de 2024

Tomeu i Palanca donen el pas del Nàstic a la tercera ronda de Copa

La tanda de penals es decanta a favor del Nàstic (5-4) en un partit que el Girona va empatar en el temps afegit (2-2)

10 de Setembre de 2015, per Infocamp.cat
  • Els jugadors del Nàstic celebren el pas a la tercera ronda de la Copa del Rei

Cedida

Victòria patida del Nàstic de Tarragona a la tanda de penals que permet als granes avançar al darrer enfrontament abans dels setzens de final, l’objectiu de tot equip de Segona Divisió, per així poder enfrontar-se a un Primera Divisió. Era la segona vegada que el Girona trepitjava la nova gespa del Nou Estadi en només tres dies. No obstant, cap jugador ha repetit titularitat i s’han vist dos onzes completament diferents als de dissabte passat. Ben diferent ha estat també el transcurs del partit, amb dues parts completament diferents.

La primera meitat ha arrencat amb el guió típic d’un partit de copa. Molta possessió i cap ocasió en els primers vint minuts de partit. Cap dels dos equips volia arriscar massa, sabent que qualsevol errada pot ser decisiva a la competició del KO. Van ser el gironins els primers a perdre la por al partit i sortir en busca de la porteria de Tomeu Nadal, qui s’estrenava en partit oficial aquesta temporada. El Nàstic esperava darrera i sortia a la contra quan tenia ocasió de robar alguna pilota a camp propi. L’únic perill a totes dues porteries arribava a pilota aturada, majorment fruit de córners, on una mala execució propiciava una contra i un altre córner a l’àrea contrària. Els granes no trobaven el seu joc i es veien sobrepassats per la pressió gironina. El centre del camp, format per Arael i Tejera, no donaven amb la fórmula per jugar en curt i obligaven contínuament als centrals a treure la pilota en llarg. Es sentia còmode el Girona i a punt va estar Alcalá de fer el primer a la sortida d’un servei de cantonada (36’).
Però va ser el Nàstic qui va colpejar primer amb un gol psicològic a les acaballes de la primera meitat. Calavera va conduir una contra per la banda dreta i va posar una centrada rassa a l’espai per a que Miquel Palanca només hagués de definir davant la sortida de German (43’).

El gol va deixar tocat al Girona, i van sortir endollats a la segona part en busca de l’empat. I si no va arribar només començar va ser gràcies a un Tomeu Nadal que les va treure de tots els colors durant la segona part. Dues ocasions claríssimes dels homes de Pablo Machín, al 50’ i 53’, van fer recular al Nàstic, en busca d’alguna contra per poder sentenciar. Al 60’, Tomeu va tornar a ficar una mà salvadora per enviar a córner una falta molt ben llençada per Eloy Amagat.

El Nàstic necessitava una reacció, i Vicente Moreno la va trobar amb la sortida de Emaná, qui va revolucionar el partit amb la seva potencia i joc electritzant. Però el Girona seguia prenent l’accelerador, i després d’una altra doble ocasió al 65’ i 66, va arribar el gol del empat. Errada dels dos centrals granes dins de l’àrea, i Jairo Morillas agafa el refús i marca a plaer (71’).

Amb la igualada, el Girona es va veure capaç de donar la volta al marcador i va seguir atacant la porteria de Tomeu Nadal, qui es va erigir com a salvador de l’equip en tres ocasions seguides, una d’elles claríssima en un u a u contra Jairo Morillas. En els últims deu minuts, amb la sortida de Rocha i Marcos pels locals, i de Sanchón pels visitants, el partit va embogir i els atacs i contraatacs es van succeir un rere l’altre. El gol que evités la pròrroga podia caure en qualsevol moment. I va tornar a ser Palanca qui es va treure un xut de rosca que va superar de nou Germán i tornava a avançar els locals (88’). Tot l’estadi es veia celebrant el pas a la tercera ronda quan, ja en temps de descompte, Marcelo aprofitava una sèrie de rebots i establia el el 2-2.

Pròrroga i penals

El guió del partit va regalar als casi tres mil espectadors mitja hora més de futbol en forma de pròrroga. Un temps extra que es va convertir en un monòleg grana gràcies a la presència sobre la gespa de Rocha i Emaná, que van aprofitar el cansament visitant per desplegaar el seu joc ofensiu. Però un altre cop la falta d’encert va condemnar a viure una fatídica tanda de penals on l’encert local va decidir. Marcos, Emaná, Tejera i Rocha no van fallar. Tomeu va esdevenir salvador un altre cop i va endevinar el xut de Marcelo i Palanca va donar la classificació definitiva amb el cinquè llançament.

Ara toca tornar a la Lliga, on el Nàstic es desplaçarà dissabte a Alicante per jugar contra l’Elx. El proper divendes 18 de setembre es sortejarà la tercera ronda de Copa, on el Nàstic pot quedar emparellat amb el Llagostera o, fins i tot, quedar exempt de l’eliminatòria que es jugarà a partit únic el pròxim 14 d’octubre.