Divendres, 19 d'Abril de 2024

Un CF Reus treballador s'emporta un triomf valuós

Els roig-i-negres, que han anat coent el partit de mica en mica, han tingut el seu premi al segon temps en un partit en què han reaparegut els lesionats Miramón i Querol

11 de Febrer de 2018, per Xavier Turu
  • Els jugadors roig-i-negres celebren un dels tres gols d'aquesta tarda

CF Reus

El Reus necessitava una victòria per poder respirar amb certa tranquil·litat i viure la sempre perillosa zona de descens una mica més lluny. Els futbolistes d'Aritz López Garai, amb la sorpresa a l'onze inicial del recentment recuperat Miramón, han sortit a disputar l'encontre amb paciència i possessions llargues. El tècnic basc ja ho havia demanat a la prèvia, no volia presses ni precipitacions en les accions dels seus homes. Dit i fet, la victòria ha arribat amb un marcador de 3 gols a 0 a favor de l'equip roig-i-negre.

A la gespa del Municipal, la pilota corria al ritme que volien els roig-i-negres. Al minut 8, ha estat Yoda el primer a intentar-ho. El davanter francès ha provat un xut des de la frontal que finalment ha aturat Dorronsoro sense més problemes. La presència ofensiva dels reusencs era clara i al minut 12, ha aparegut la primera clara oportunitat de perill. La màgia de Vítor sorgia a l'estadi i el porter Dorronsoro havia de rebutjar el xut del migcampista portuguès a córner.

El gol s'estava coent

Arribats a la primera mitja hora del partit, el CF Reus continuava dominant l'apartat del domini de l'esfèric, però les arriades a l'àrea rival eren insuficients amb falta d'encert en els últims metres. Gairebé la tònica dels darrers partits, bon joc, sent partícips de la pilota, però quan s'arriba a l'àrea rival falta encert i gol. Máyor, el la majoria d'arribades està massa sol en punta d'atac.

Anava caient la nit a Reus i es necessitava tornar a l'inici de l'encontre. Més verticalitat, passades entres línies i sobretot, arribar a línia de fons amb criteri per crear jugades amb superioritat numèrica. Els primers quaranta-cinc minuts han acabat amb molta possessió per part del Reus però amb poques oportunitats clares de gol. S'ha passat a jugar al ritme que ha interessat més a l'equip murcià.

El renascut Querol

Tot i el ritme pausat amb el qual s'havia arribat al descans, els reusencs ha continuat creient amb la persistència a camp contrari i al minut 48, coincidint amb la sortida d'un córner, ha arribat el primer gol. Fran Carbia ha caçat la pilota que havia centrat Vítor i posava als de Garai per davant el marcador. Era el premi a la bona feina feta durant els primers 45 minuts. S'havia de continuar i no abaixar els braços per no endur-se un ensurt inesperat.

López Garai ha fet sortir a Querol, que després d'uns quants mesos fora dels terrenys de joc, tornava a posar-se les botes i podia tornar a trepitjar la gespa de forma oficial. El caràcter i la lluita del davanter català és de vital importància per aquest equip. L'entrenador basc ha decidit fer-lo tornar a jugar i la seva presencia al camp s'ha fet notar ràpidament. El "7" reusenc ha provocat una falta molt perillosa, que Vítor ha estat a punt de transformar en gol. Al minut 78, un altre cop Querol, ha tornat a ser protagonista i amb una gran jugada per la banda dreta ha acabat per provocar un penal. Vítor, amb un toc de geni ha posat la pilota al fons de la xarxa i posava el 2 a 0 al Municipal. La festa ha continuat, i Lekic ha volgut arrodonir i sentenciar el matx amb el tercer gol pels reusencs. Al minut 82, després d'una gran centrada de Yoda ha arriat la cirereta del pastís a càrrec del davanter serbi.

Nit rodona a Reus i els roig-i-negres poden respirar una mica més tranquils. La victòria davant del Lorca deixa als de López Garai a l'onzena posició amb 33 punts.

Fitxa tècnica

CF Reus: Edgar Badia; Miramón, Atienza, Olmo, Menéndez; Juan Domínguez (Tito 80'), Vitor Silva, Gus Ledes; Yoda, Carbia (Querol 65') i Máyor (Lekic 73').

Lorca FC: Dorronsoro; Vega, Fran, Holgerson, Peña; Digard (Tropi 80'), Gomelt; Mallé (Nando 70'), Noguera, Pomares (Villalibre 58'); Apeh.

Gols: 1-0 Fran Carbia (48'); 2-0 Vítor (73'); 3-0 Lekic (82').

Targetes grogues: Pels locals Olmo (37'), Vítor Silva (52') i pels visitants Peña (51'), Fran Cruz (76').

Àrbitre: Rubén Eiriz Mata, del col·legi gallec.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 26 de LaLiga123, disputat al Estadi Municipal de Reus amb la presència de 2.120 espectadors.