Un empat millor que res

Els roig-i-negres sumen un punt, en un partit sense gols

08 d'Octubre de 2016, per Enrique Canovaca
  • La Liga123

Els dies que no es pot guanyar, tampoc perdre. Aquesta és la filosofia del CF Reus Deportiu, un conjunt que no marca gaires gols però tampoc en rep molts. Aquest dissabte a la tarda, a l'Estadi Municipal, els reusencs han pogut perdre si Lozano hagués encertat amb una pena màxima, però també han pogut guanyar amb una molt bona ocasió d'Olmo, al minut 87. En un partit amb un joc poc vistós, per moments avorrits, l'empat ha estat just, tot i que els roig-i-negres han generat més dubtes que en altres ocasions. El proper enfrontament dels homes de Natxo González és contra l'UCAM Múrcia, a domicili.

El partit s'ha iniciat amb molta tranquil·litat. De fet, la primera falta de l'encontre no ha arribat fins al minut 12. No obstant això, durant aquest període, els roig-i-negres han disposats de dos xuts, un de Jorge Miramón i un altre de Fran Carbia, que tampoc han inquietat molt el porter visitant. Els minuts passaven i ambdós equips quan no tenien la pilota defensaven amb molts homes. Això ha dificultat veure gaire futbol, davant la inoperància en atac dels 22 jugadors.

Atienza ha rematat fora de cap, al minut 19, després d'una sacada de córner, però el ritme de joc semblava anestesiat. Uns quants minuts de domini territorial del CF Reus, seguits per moments on el CD Tenerife s'imposava. Tot quedava en mans d'una possible errada defensiva o d'algun jugador que trenqués la dinàmica del partit. A punt ha estat el visitant Lozano de fer-ho, primer amb un fort xut des de la frontal de l'àrea després d'una relliscada d'Olmo, i segon, amb una rematada que Badia ha tret sota pals. Per sort, l'àrbitre ja havia xiulat fora de joc.

Per moments, el CF Reus combinava amb encert i arribava a la línia de fons amb alguna opció. Però gairebé tots els centres dels laterals, fins al moment, més continguts, acabaven als peus de la defensa visitant. Carbia ho ha intentat, al minut 38, amb una rematada d'esquena sense gaire perill, i Miramón ha tingut la darrera ocasió, no gaire clara, amb un xut imprecís. La possessió estava empatada i ambdós equips semblaven conformar-se amb el zero a zero, en una primera part d'escàs joc i avorriment per als gairebé 4.000 espectadors.

El segon període ha començat amb un xut sense perill d'Amath i una jugada on Benito s'ha pogut fer força mal al turmell. Per sort, ha pogut continuar sense problemes. Al minut 48, el Tenerife ha tingut l'ocasió més clara fins al moment. Lozano s'ha aprofitat de la indecisió dels centrals reusencs per emportar-se una pilota per alt i rematar fora quan estava a dos metres de la porteria, una mica escorat.

El davanter Lozano era un maldecap per la defensa reusenca i els visitants donaven sensacions de superioritat. El partit s'entrebancava. Només accions individuals dels jugadors del Reus, com Jorge Miramón, provocaven aproximacions cap a la porteria rival. Els visitants han tingut una altra ocasió clara, al minut 59, després d'una situació de contraatac, que ha acabat amb un xut creuat per molt poc de Suso. Els jugadors reusencs no estaven fins.

Amb tot, Carbia ha tingut el primer a les seves botes, després de rematar amb l'exterior una bona deixada de cap d'Olmo. Si hagués marcat, hauria estat un dels gols de la temporada. Natxo González no veia les coses clares i ha fet el primer canvi, fent entrar a Ricardo Vaz per un desaparegut Jorge Díaz. I els reusencs s'han salvat d'encaixar el primer gol amb un penal llençat per Lozano, que ha donat al travesser, al minut 68. L'àrbitre ha xiulat una falta força dubtosa de Benito, que ha donat la pilota i després al davanter del CD Tenerife.

El partit ha entrat en una fase imprevisible. Cap dels dos equips volia arriscar i el joc s'ha tornat ensopit. Cristo ha estat a punt d'arribar a la pilota després d'un refús d'Olmo, però Ángel ha salvat la situació, al minut 79. I el mateix Cristo ho ha intentat, dos minuts després, amb una xilena pràcticament impossible.

El Reus també ha tingut una gran ocasió per desnivellar el partit, al minut 87. Una bona triangulació, amb una gran passada de Guzzo, ha acabat amb una centrada de Ricardo Vaz, que ha refusat un defensa visitant. Olmo, que s'havia quedat a l'àrea després d'un córner, ha rematat al cos del porter, a pocs metres de la porteria. Finalment, però, els reusencs s'han hagut de conformar amb l'empat.

Fitxa tècnica:

CF Reus Deportiu: Edgar Badia, Benito, Ángel, Olmo, Folch, Carbia (Guzzo, 82'), Atienza, Jorge Díaz (Ricardo Vaz, 65'), Mayor, López Garai (Albístegui, 70'), Miramon.

CD Tenerife: Falcón, Germán, Vitolo, Lozano, Suso (Omar, 89'), Iñaki, Carlos Ruiz, Aitor Sanz (Crosas, 68'), Aaron, Raul Cámara, Amath (Cristo 74').

Àrbtire: Saúl Ais Reig. Ha amonestat López Garai, del CF Reus, i Germán i Aitor Sanz, del CD Tenerife.