Un penal fallat priva el CF Reus de puntuar davant el Girona

Els del Baix Camp perden el derbi català de Segona després d'errar una pena màxima en temps de descompte

12 de Març de 2017, per Joan Gomis
  • Edgar Hernández, abatut després d'errar el penal que hauria suposat l'empat local

LFP

El CF Reus ha caigut contra el Girona per 1-2. Els gironins s'han avançat just a l'inici de la segona part, obra de Portu. Minuts més tard, Sandaza ha ampliat l'avantatge. A falta d'un minut pel final, Querol ha retallat distàncies. El Reus podria haver empatat el partit després d'un penal assenyalat als minuts afegits. Però Edgar Hernández no ha estat encertat i ha enviat la pilota per sobre el travesser.

El partit ha començat amb molta intensitat i els del Gironès han gaudit d'una bona ocasió per avançar-se en el marcador: pilota penjada pel davanter Sandaza, que ha enviat la pilota al pal davant  Badia. Però el col·legiat ha decretat fora de joc. Minuts més tard ho provava Pere Pons des de la frontal de l'àrea, després d'una pèrdua de pilota de Folch a la zona de tres quarts. Pilota tova pel porter barceloní del Reus. Els roig-i-negres responien amb tímides centrades des de les bandes, sense rematador. A partir del quart d'hora de joc, el Reus ha aconseguit el control de la pilota generant força perill entre línies. Al minut 18, després d'una cursa d'Ángel Martínez, tot esquivant rivals i generant esquerdes defensives, ha connectat amb Máyor i aquest ha assistit Jorge Díaz a l'espai, que ha rebut falta del central Ramalho a la frontal de l'àrea. Targeta groga pel defensa gironí. Atienza ha enviat la pilota per sobre del travesser en el llançament de falta.

El Reus, sentint-se còmode sobre el terreny de joc, complicava la vida a la defensa gironina en cadascuna de les aproximacions ofensives. Al minut 28, Guzzo ha penjat la pilota al cor de l'àrea, i per qüestió de centímetres Máyor no ha pogut connectar una rematada. Al 39, el Girona ho ha tornat a provar amb una rematada de cap del central Ramalho, que Badia ha aturat sense complicacions.

S'avança el Girona en la represa

El Girona s'ha avançat mitjançant Portu a l'inici de la segona part. L'extrem, que just havia entrat en el terreny de joc, substituint Longo, ha rebut una passada a l'espai de Borja García que no ha desaprofitat. Sol, davant el porter Badia, ha definit amb calma fent pujar el primer gol de la tarda. Badada de la defensa reusenca, que no ha sabut reaccionar a temps. Instants més tard, el Girona ha tornat a provocar ensurts en atac: Borja García ha obligat Badia a rebutjar l'esfèrica a córner per evitar el segon gol dels blanc i vermells, avui de blau cel. Portu, l'autor del gol gironí, ha portat de corcoll en tot moment la defensa roig-i-negra, aportant molt perill.

Sentencia el Girona

El Reus, veient-se superat i amb la necessitat d'empatar el partit, ha introduït fins a dos davanters: Querol i Fran Carbia, per López Garai i Jorge Díaz. Però minuts més tard, al 75 el Girona ha sentenciat el partit mitjançant Fran Sandaza. De nou pilota a l'espai que ha aprofitat el davanter per guanyar l'esquena a la defensa reusenca i enviar la pilota al fons de la xarxa. El Reus ha intentat reaccionar. Fran Carbia, després de girar-se sobre si mateix, ha enviat la bimba a pocs centímetres de la portaria de René. També ho ha provat Folch amb una rematada de cap, que no ha trobat porteria. El tècnic del Reus, Natxo González, ha posat tota la pólvora sobre la gespa donant entrada al punta Edgar Hernández, utilitzant el tercer i últim canvi.

Emocionant final de partit

El Girona ha disputat els cinc minuts finals del matx amb un home menys per l'expulsió d'Alcaraz en veure la segona targeta groga. El Reus, amb superioritat númerica, s'ha bolcat a l'atac. Al minut 89, Querol ha escurçat distàncies després de superar René amb una bona rematada des del segon pal. Els homes de Natxo González no han abaixat els braços buscant l'empat fins al final i han provocat un penal per posar-hi emoció. Caiguda de Benito a dins la petita al rebre una entrada d'un defensor gironí. Edgar Hernández, amb la necessitat de reivindicar-se, ha agafat responsabilitat, apuntant l'esfèrica, per executar el penal. Per mala sort roig-i-negra, el davanter de Gavà no ha transformat el llançament des dels 11 metres. Pilota als núvols. Tercer penal errat pels reusencs a l'Estadi Municipal en la present campanya. Malgrat l'esforç i sacrifici, els de la capital del Baix Camp no han pogut puntuar. El Girona ha sumat una nova victòria, la quarta consecutiva, fent un pas més en la lluita d'ascens directe a Primera divisió.

CF Reus:   Edgar Badia, Benito, Atienza, Olmo, Ángel Martínez, López Garai (Querol, 70'), Tébar, Jorge Díaz, Guzzo, Folch, Máyor (Edgar Hernández, 79')

Girona: René, Ramalho, Alcalá, Granell, Pere Pons, Aday Benitez, Longo (Portu, 45'), Juanpe, Sananza, Borja García (Alcaraz, 67'), Maffeo

Àrbitre: Jorge Figueroa Vazquez del Comité Andalús. Ha amonestat amb targeta groga als locals Atienza (63') i als visitants Ramalho (18'), Longo (33'), Alcalá (58')i René . Ha expulsat al visitant Alcaraz per doble targeta groga (80' i 85')