Divendres, 29 de Març de 2024

Un punt que val la permanència

El CF Reus ha jugat un partit davant d’un rival que s’ho jugava gairebé tot i amb l’1 a 1 s’assegura jugar una temporada més a la categoria de plata del futbol estatal

28 de Maig de 2017, per Xavi Turu
  • Imatge del partit entre el CF Reus i l'Elx de la primera volta

CF Reus

El CF Reus tenia a tocar el somni de tancar la permanència. Només faltava un punt per seguir una temporada més a la Segona Divisió del futbol estatal. L’Elx (Baix Vinalopó), situat en zona de descens, sortiria a disputar el matx amb la màxima intensitat. Els homes de Natxo González haurien de posar del seu millor futbol per poder tancar una temporada amb els objectius complerts a falta de dues jornades per acabar la competició.

Després d’un inici de partit on els reusencs han estat dubtosos i amb certs errors al mig del camp, mica en mica els roig-i-negres han anat trobant el seu espai en el partit. La tranquil·litat pels de Reus ha tardat gairebé quinze minuts. Prèviament ha estat l’Elx qui ha posat en problemes la porteria d’Edgar Badia.

Al minut 5, i després d’una jugada a pilota aturada del conjunt local, Folch ha intentat refusar la pilota, però aquesta ha posat en complicacions a Badia, a punt del gol en pròpia el CF Reus. Tot i el petit ensurt, els jugadors de Natxo González han anat trobar la possessió de la pilota al mig del camp i posant un bon ritme de l’esfèric.

La paciència per aconseguir el gol

Fran Carbia ha aparegut al minut divuit. L’11 del Reus ha executa un potent xut que ha pogut refusar Juan Carlos. Els roig-i-negres generaven joc al cercle central i bones arribades per les bandes. Als locals, els costava generar futbol i ràpidament perdien la pilota. La defensa del conjunt visitant era solida, fet que dificultava la progressió ofensiva de l’equip elxà.

El conjunt de Vicente Parras li mancaven les idees quan s’apropaven a l’àrea d’Edgar Badia. En canvi els  jugadors de Natxo Gonzlález començaven a trobar-se còmodes i es podien veure les primeres bones combinacions entre Folch, que oxigenava les jugades i Vítor  que hi posava la màgia.

L’Ex, necessitat de punts, posava més intensitat durant el darrer quart d’hora de la primera meitat. Els locals buscaven amb insistència la porteria rival però es topaven amb un gran porter i una defensa ben ordenada. Pressió a la línia del mig del camp amb Chrisantus en punta que estirava al conjunt rallat. El davanter nigerià feia la seva feina a la part ofensiva i per la seva banda, Edgar Badia, completava bones actuacions sota pals.

El porter Barcelonès, que vol emporta-se el premi del porter menys golejat de categoria, ajudava als seus companys amb aturades de molt mèrit. S’ha arribat al descans amb un 0-0. Tots dos equips tenien temps per reflexionar i canviar les seves fixes sobre el terreny de joc.

Inici dels locals amb perill...

A l’inici del segon temps, ha aparegut un Elx totalment diferent. Pelayo ha tingut dues ocasions gairebé seguides, que haurien pogut significar el primer gol del matx. Els primers quinze minuts de la segona part, s’ha disputat tot el futbol al camp del Reus. Les envestides locals necessitaven el control de pilota que és l’essència del conjunt roig-i-negre. Sobre la gespa del Martínez Valero es tornava a veure una part més fosca del conjunt reusenc. Falta de concentració i baixa intensitat. Els de Reus necessitaven tornar als seus orígens i recuperar la pilota.

...La possessió de pilota apaga el foc

El CF Reus començava a refer-se i a tornar-se a trobar a Elx. Moments elèctrics del matx. Apareixia la connexió portuguesa a la gespa de l’estadi local. Vítor i Guzzo es s’entenien a la perfecció i després d’una bona passada del petit migcampista de Reus arribava una gran ocasió, amb un xut de Guzzo. Juan Carlos, molt atent, envia la pilota a córner.

David Haro, el més llest de la classe recupera una pilota al mig del camp i condueix un contraatac que finalitza amb un gol de Vítor. A un quart d’hora per acabat el matx semblava que els reusencs tenien el partit on volien i més després del gol del conjunt roig-i-negre. L’alegria ha durat. Lory, que havia entrat justament després del gol de Vítor, ha rematat de cap una centrada des de la banda esquerra, on Edgar Badia no ha pogut fer res per evitar l’empat.

Darrers intensos minuts

Els últims deu minuts del matx eren un atac i gol dels elxans. El conjunt de Natxo González no aconseguia sortir del seu camp i el conjunt local anava amb totes per emportar-se la victòria i tres punts  molt importants pels seus interessos. Els d’Alacant deixaven espais al darrera, estava tot l’equip bolcat a l’àrea de Badia.

El CF Reus aprofitava aquest posicionament i Guzzo, al minut 87, ha tingut una claríssima oportunitat per sentencia el matx. Vítor Silva li ha donat una assistència que ha deixat sol a Guzzo, però el seu xut ha marxat alt per sobre del travesser. L’empat i els resultats dels perseguidors reusencs fan que l’equip de Natxo González pugui disputar una temporada més a la Segona Divisió.

Fitxa tècnica

Elx: Juan Carlos, Rober (Sory, min. 75), Túñez, Pelayo, Álex (Malonga, min. 67), Nino, Fabia, Hervias, Josete (Jose Ángel, min 29), Irondo i Borja Valle.

CF Reus: Edgar Badia, Benito, Ángel Martínez (Jorge Miramón, min.54), Olmo, Vítor Silva, Ramon Folch, Cárbia (Guzzo, min. 45), Chrisantus (Melli, min. 83), David Haro, Atienza i López Garai.

Gols: 0-1 Vítor Silva, min. 72; 1-1 Sory, min. 77.

Àrbitre: Francisco Manuel Arias López. Ha amonestat amb targeta groga als visitants Ángel Martínez i Jesús Olmo.