Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Un Reus de més a menys cau al Carlos Tartiere

El gol de Mossa a l’inici del segon temps ha trastocat els plans dels roig-i-negres, que han acabat perdent per 3 gols a 0

25 de Novembre de 2018, per Xavi Turu
  • Carbonell controlant l'esfèrica en un partit a l'Estadi

CF Reus

El Reus ha viatjat a Oviedo tot mirant de reüll els despatxos. La situació és més que tensa a can Reus i una solució d'urgència seria una bombolla d'oxigen molt necessària per a tota la parròquia ganxeta. Els de Xavi Bartolo han sortit amb més ordre i concentració, tot i que al minut 2, els asturians han tingut una clara ocasió per posar-se per davant. Amb el pas dels minuts, els roig-i-negres han començat a tenir més possessió de pilota i s'han trobat còmodes sobre la gespa del Carlos Tartiere. El conjunt local també ha volgut la presència de l'esfèric i la lluita era intensa per fer-se amb el ritme del joc. Talent al mig del camp dels reusencs amb un joc més de toc, mentre que l'Oviedo ha buscat el toc però amb més verticalitat.

Maduració i control del temps

Els roig-i-negres s'han disputat la pilota amb l'Oviedo i el cercle central ha estat un xoc de trens per trobar l'equip amb més enginy sobre la gespa. Tot i que catalans i asturians disposen d'un bon talent a la línia de construcció, durant els primers quaranta-cinc minuts s'han vist poques ocasions de perill. La més clara ha estat pels futbolistes d'Aquela i que, una vegada més, ha pogut refusar Edgar Badia sota pals. Els locals han trepitjat més terreny ofensiu però el conjunt català, a diferència dels darrers encontres, han trobat la solidesa defensiva que havien malaguanyat en els darrers partits de lliga. El premi valuós de no encaixar gols als primers compassos dels partits era una signatura pendent que, fins al moment els de Bartolo han complert amb nota.

El handicap dels primers temps; la connexió entre la sala de màquines reusenca i la línia més avançada del conjunt de Bartolo. Quan els roig-i-negres tenien l'esfèric l'equip es mostrava indefens i amb poc ímpetu per arribar a l'àrea rival. Les línies estaven massa separades i ha costat trobar el nexe d'unió entre migcampistes i davanters. Linares necessitava socis a la zona atacant, amb ajudes profundes dels laterals i extrems per trobar mobilitat a camp rival i poder finalitzar alguna acció ofensiva.

Vuit minuts, dos gols de l'Oviedo

Després del bon treball que havia fet el conjunt de Bartolo, amb vuit minuts l'Oviedo n'ha tingut prou per sentenciar. El premi valuós ha perdut força. Un gol de Mossa només començar el segon temps i una falta executada per Bárcenas poc després, han deixat als ganxets gairebé sense oxigen per poder remuntar el matx. La història es repetia. Una diana a l'arrancada dels segons quaranta-cinc minuts, ha deixat als reusencs sense marge de maniobra. L'assignatura pendent s'havia superat amb certesa durant el primer temps, però el Reus no ha pogut amb la segona meitat.

Amb poc marge de reacció, el conjunt de Reus ha vist com després d'un penal innecessari de Villanueva a Johannesson, Joselu ha posat el definitiu 3 a 0 a l'electrònic. Un conjunt roig-i-negre massa condicionat pel primer gol, ha vist com la pujada era massa rocosa per poder trobar una alternativa i remuntar el partit. Els ganxets han de continuar lluitant i, sobretot, esperar que els temes financers arribin a bon port perquè durant la finestra d'hivern es puguin incorporar futbolistes per ajudar a sortir de la sempre complicada i incomoda zona de descens.

Fitxa tècnica:

Real Oviedo: Champagne; Alanís, Bolaño (Boateng, 75’), Javi Hernández; Diego, Muñoz, Folch, Mossa; Joselu (Viti, 83’), Baldé (Toché, 71’) i Bárcenas.

CF Reus: Edgar Badia; Bastos, Catena, Pereira (Herrera, 63’), Villanueva; Juan Domínguez, Mario Ortiz, Carbonell; Ricardo Vaz (Planas, 63’), Fran Carbia (Guerrero, 80’) i Linares.

Gols: 1-0 M. 46 Mossa / 2-0 M. 52 Barcenas / 3-0 M. 67 Joselu

Targetes grogues: Pels visitants Ricardo Vaz (31’), Pereira (50’), Linares (55’), Planas (89’).

Àrbitre: Jorge Figueroa Vázquez, del col·legi andalús.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 15 de LaLiga123, disputat a  l’estadi Carlos Tartiere amb la presència de 15.017 espectadors.