Divendres, 19 d'Abril de 2024

Victòria suada

El Reus Deportiu supera el Palafrugell per la mínima (4-3) en un partit protagonitzat per l'actuació del porter dels gironins

29 d'Octubre de 2017, per Infocamp.cat/ Josep Cartanyà
  • Marín celebra amb els seus companys el tercer gol del Reus Deportiu

M. Àngels Bladé

Qui ho havia de dir. Tot un campió d'Europa se les ha vist negres aquesta nit per derrotar al Palafrugell, un equip recent ascendit a l'OK Lliga.

El Reus Deportiu ha marcat el ritme durant els primers minuts de partit. Han estat forces les ocasions que hi hagut per trencar el gel, però donava la sensació que era d'aquells partits en què la bola no vol entrar. L'oportunitat més clara ha estat un penal comès sobre Raúl Marín, al minut 6, que no ha pogut transformar Romà Bancells. Amb tot això que, al minut 9, el Palafrugell ha sortit del cau i en una jugada ben trenada ha marcat el primer gol (0-1). El gol ha estat criticat des de les grades ja que s'ha produït mentre Marín estava caigut a la pista queixant-se d'un cop rebut en l'acció anterior, però l'equip visitant ha continuat la jugada que ha acabat en gol.

A mesura que avançava el partit, el porter del Palafrugell Marcel Luzón es convertia en el protagonista de la nit. Les seves accions i els pals impedien un gol que s'ensumava però que no arribava. Quan podia, el Palafrugell aprofitava alguna contra per mirar de sorprendre l'equip roig-i-negre. I amb aquesta dinàmica, i amb més nervis del compte, s'ha arribat al descans amb avantatge dels visitants.

A la represa, la història es repetia. En els primers 5 minuts, el Reus Deportiu ha tornat a posar a prova la porteria de Luzón, però aquest ha tornat a demostrar reflexes i capacitats. Finalment, al minut 32, una nova combinació roig-i-negra l'ha materialitzat Joan Salvat. Era el gol que canviaria el signe del partit (1-1). La feina l'ha rematat Marc Torra que, al minut 35, ha avançat el Reus al marcador amb un gol marcat des de l'exterior de l'àrea, amb tota la intenció (2-1).

Al minut 37, el Reus Deportiu hagués pogut ampliar l'avantatge però Marín no ha pogut transformar una falta directa. En l'acció següent, al minut 38, contracop del Palafrugell que és obstuït amb l'estic per un jugador local. Gerard Pujol pica la falta directa i torna a igualar el marcador (2-2). Al minut 15, penal contra el Palafrugell. Albert Casanovas llença amb el seu típic cop sec, però la bola s'ha passejat fregant la línia de la porteria visitant i no ha arribat a entrar. Eren minuts frenètics i, tot semblava que les jugades a pilota parada havien de decantar la balança.

I al minut 42, una jugada atacant iniciada per Marc Torra, que serveix cap a Casanovas, i aquest veu Marín venint des del darrera que no s'ho pensa dos cops i aconsegueix batre al porter del Palafrugell (3-2). Al minut 44, els visitants cometen la desena falta, però Marc Torra, encarregat del llençament, desaprofita una bona ocasió per matar el partit.

I al minut 47, gerro d'aigua freda a la porteria de Ballart. Un atac del Palafrugell el materialitza Gerard Pujol amb una gran acció individual (3-3). I, automàticament després, el Reus Deportiu serveix la pilota, que arriba a Marc Torra i aquest aconsegueix tornar a posar les coses al seu lloc (4-3).

En acabar el partit, el públic reusenc ha aplaudit als jugadors del Palafrugell com a reconeixement a la seva actuació. Gràcies a aquesta victòria, el Reus Deportiu entra al pom de dalt, quart classificat, amb 9 punts.

Reus Deportiu (4): Càndid Ballart, Joan Salvador Escala, Pere Tella, Joan Salvat, Romà Bancells, Albert Casanovas, Marc Torra, Raúl Marín, Àlex Rodríguez i Juan José Matilla.

Corredor-Mató CH Palafrugell (3): Marcel Luzón, David Carles Domènech, Guillem Ribot, Marc Brugué, Pol Vives, Jonathan Duran, Xavier Aldrich, Gerard Pujol, Rubén Ruiz i Marc Panella.

Gols:

0-1, Xavier Aldrich (9'); 1-1, Joan Salvat (32'); 2-1, Marc Torra (35'); 2-2, Gerard Pujol (37'); 3-2, Raúl Marín (42'); 3-3, Gerard Pujol (47'); 4-3, Marc Torra (47').

Àrbitres: Josep Gómez i Jorge Martínez