Divendres, 19 d'Abril de 2024

Victòria treballada del Reus a Los Juegos Mediterráneos

Els roig-i-negres s’emporten tres punts, després de guanyar per 0 a 1 a l’Almería, amb un gran gol de Borja Fernández

22 d'Octubre de 2017, per Xavi Turu
  • Els jugadors del Reus celebrant un gol

CF Reus

Tocava recuperar sensacions. Partit difícil davant d'un rival que fa poques temporades estava competint a Primera Divisió. La derrota del passat cap de setmana davant del Rayo Vallecano (0-2), va frenar la bona projecció futbolística del conjunt de la capital del Baix Camp. Davant l'Almería calia tornar a entrar en una bona dinàmica i aconseguir una victòria en un camp exigent.

Concentrats i amb ganes de fer-ho bé

Implicats i seriosos però precipitats. Així ha estat l'inici dels roigs-i-negres. Hi havia nervis defensius, amb algunes passades compreses per part dels homes de López Garai. Amb la baixa de Máyor, Lekic era l'encarregat d'arrossegar l'equip i pujar les línies per una pressió alta. El davanter serbi sap moure's amb criteri entre la defensa rival. Els moviments d'esquena a porteria rival, no és l'única virtut del "9" titular a l'estadi Los Juegos Mediterráneos. Lekic, gràcies a la seva alçada, té la virtut de despenjar pilotes altes i jugar bé de cara cap als seus companys. Al primer quart d'hora de partit, els reusencs ho havien intentat amb una bona combinació entre Ricardo Vaz i Jorge Miramón. Sobre el terreny de joc no hi havia la presència de Gus Ledes, sancionat per acumulació de targetes, i era el torn per jugadors amb talent com Borja Fernández o Juan Domínguez, entre d'altres, per poder tocar amb garanties l'esfèric al mig del camp.

L'equip andalús generava perill per la banda dreta i al minut 27, ha arribat el primer avís per Edgar Badia. Una bona jugada assajada de l'Almería ha acabat amb una rematada d'Alcaraz, que ha sortit desviada a córner. Els homes de Ramis tenien bons moments i arribaven a la porteria reusenca, a la mitja hora del matx, ho ha provat Nauzet amb un gran xut. El porter reusenc, ben col·locat com sempre, ha aconseguit allunyar la pilota. Minuts on l'equip roig-i-blanc tenia més possessió de l'esfèrica. Al Reus, li tocava posar-se la granota de treball i sacrificar-se en defensa. La pressió alta del conjunt local, dificultava la sortida de pilota dels roig-i-negres i es perdia alguna pilota en zona de risc.

La paciència té premi

Una bona pujada d'Álex Menéndez, ha servit perquè els reusencs es posessin per davant. Al minut 38, Borja Fernández ha engaltat una pilota tova a la frontal de l'àrea i l'ha col·locat a l'escaire dret del porter René. Apareixien els jugadors importants en els instants en què el conjunt de Reus tenia problemes amb la pilota els peus. Un bon contraatac, conduït per Álex Menéndez, ha acabat amb el primer gol de la nit. Amb un Almería bolcat a l'atac, els de la capital del Baix Camp havien de ser solidaris per continuar amb el bon paper de la primera meitat i no deixar escapar tres punts molt importats.

Els jugadors de López Garai contrarestaven la sortida dels andalusos amb possessions llargues. Tot i això, en els darrers instants de l'encontre, l'Almería ha augmentat una marxa més i s'ha llançat a buscar la igualada. Álex Menéndez, al minut 83, ha estat a punt d'aconseguir un gol olímpic de córner i sentenciar el partit. La seva centrada s'ha passejat per davant de l'àrea de René, fins que ha tornat a sortir per la línia de fons. Els de López Garai, han sabut gestionar bé el segon temps i s'han emportat cap a Reus un bon resultat. Tot i que encara falta molt, la zona d'ascens està, avui en dia, una mica més a prop.

Fitxa tècnica:

Almería: René, Nano (Corredera, min.71), Joaquín, Fran (Motta, min.80), Owona, Alcaraz, Gaspar, Mandi, Pozo, Nauzet (Estupiñan, min.71) i Juan Muñoz.

CF Reus: Edgar Badia, Miramón, Olmo, Atienza, Álex Menéndez, Tito, Juan Domínguez, Borja Fernández, Ricardo Vaz (Fran Carbia, min.23), Querol (Campins, min.79) i Lekic (Edgar Hernández, min.67).

Gols: 0-1 Borja Fernández, min.38.

Àrbitre: Gorka Sagués Oscoz. Col·legi d'Àrbitres del País Basc. Ha amonestat amb targeta groga als visitants Borja Fernández (min.57) i Edgar Badia (min.76).

Estadi: Los Juegos Mediterráneos, amb la presència de 7.003 espectadors.