Cookie control
Dimarts, 07 de Juliol de 2020

Informació i Seguretat

17 d'Octubre de 2013, per Jordi Sierra

El passat dimarts 15 d’octubre vaig assistir al Comitè de Seguiment del Risc Sísmic a les Terres de l’Ebre, comissió que, en paraules del Conseller d’Interior del Govern de la Generalitat, Ramon Espadaler, “es desplega en el marc del pla SISMICAT per coordinar les accions a desenvolupar entre les diferents autoritats i administracions públiques implicades, en especial amb els ajuntaments afectats”. Era la cinquena reunió que mantenia, en els darrers 15 dies, per tractar el tema dels moviments sísmics que s’han produït en les darreres setmanes a les comarques de les Terres de l’Ebre.

Un breu repàs cronològic servirà per aclarir el paper de la Subdelegació del Govern de Tarragona en tot el que està vinculat als moviments sísmics: el divendres 4 d’octubre, a la Subdelegació del Govern a Tarragona, vam traslladar la informació que teníem sobre el projecte Castor als alcaldes d’Alcanar i Sant Carles de la Ràpita així com al Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre; aquell mateix divendres, cap al migdia, ens vam trobar amb dos representants de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia; a tots els hi vam traslladar el mateix missatge: mentre no estigui garantida la seguretat, Castor no tornarà a estar activa. El dilluns 7 d’octubre,  convocats  pel  Ministeri, vam assistir a  una  reunió  a  Madrid  on se’ns va traslladar que es preparaven una sèrie d’informes tècnics per tal d’establir les causes dels moviments sísmics registrats a la zona. A aquesta reunió a Madrid també hi va assistir el Vicepresident de la Diputació Provincial de Tarragona. Al dia següent, dimarts 8 d’octubre, es van convocar a l’alcalde d’Alcanar, l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, l’alcaldessa d’Ulldecona així com una regidora de l’ajuntament de Tortosa i diputats i senadors ebrencs, a la Delegació del Govern d’Espanya a Catalunya per traslladar-los-hi la Delegada del Govern la informació proporcionada pel Ministeri. D’aquesta reunió va sorgir la proposta de crear una comissió informativa del projecte Castor. Ja puc avançar que aquesta comissió es crearà quan tinguem novetats dels informes tècnics.

He fet aquest breu repàs al calendari per tornar al punt d’inici: la reunió del passat dimarts 15 d’octubre. En aquella reunió hi van assistir els alcaldes dels municipis afectats pels moviments sísmics així com el Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. El treball realitzat conjuntament amb ells durant aquestes setmanes ha estat molt satisfactori per aquesta Subdelegació.

Després d’assistir a l’esmentada reunió, crec fermament que és un error transformar aquest tema de seguretat ciutadana en un apartat més del presumpte “memorial de greuges” en contra l’Estat quan, en realitat, aquesta Administració que represento és la principal interessada en saber tota la veritat i en fer-la arribar, el més aviat possible, a tots els afectats.

Jordi Sierra és subdelegat del Govern a Tarragona.

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics