Dissabte, 23 de Març de 2019

Joan Aregio serà el nou director del Servei Català de Trànsit

Actualment és regidor de CiU a l'Ajuntament de Tarragona i president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

18 de Gener de 2011, per ACN
  • Joan Aregio

    ACN

Joan Aregio i Navarro va néixer Barcelona el 1960, tot i que viu a Tarragona des del 1974. Amant de la seva ciutat, es confessa un apassionat del món casteller, està casat i té dos fills. Aregio es va llicenciar en Dret a la Universitat Central de Barcelona l'any 1982 i va exercir com a advocat de la Junta d'Aigües de la Generalitat entre el 1985 i el 1988.

Va ser delegat territorial d'Adigsa a Tarragona des del 1988 fins al 1990, quan va passar a ser director general dels Serveis Comunitaris i vicepresident d'Adigsa. Entre el 1992 i el 1999 va ocupar el càrrec de delegat dels serveis territorials al Camp de Tarragona del Departament de Benestar Social.

Aregio va formar part de l'equip de govern a l'Ajuntament de Tarragona entre el 1995 i el 2007, sota l'alcaldia de Joan Miquel Nadal. Va estar al capdavant de les regidories de Cultura i Relacions Ciutadanes, i va ser tinent d'alcalde de Gestió Econòmica i Pressupostària i Serveis Centrals.

President de la Federació de Tarragona de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) entre el 2000 i el 2004, Aregio va ser vicepresident de la Diputació de Tarragona des del 1999 fins al 2003 i va ocupar la presidència fins a l'any 2007, quan va ser rellevat per Josep Poblet i va passar a ser diputat de la institució supracomarcal. També és president del Patronat de Turisme de la Diputació.

L'any 2007, després que Joan Miquel Nadal renunciés a tornar a presentar-se com a candidat a l'alcaldia de Tarragona, Aregio va encapçalar les llistes municipals de CiU. Amb la victòria del socialista Josep Fèlix Ballesteros, Aregio va passar a ser el portaveu del grup municipal de CiU, a l'oposició. El juny del 2010, va anunciar que no encapçalaria les llistes a les eleccions municipals d'aquest 2011 i va cedir el lideratge i el càrrec de portaveu al consistori a Victòria Forns.

Tot i que s'havia especulat que Aregio podria passar a ser el nou president del Port de Tarragona, finalment farà un salt més en la seva trajectòria política i serà nomenat director del Servei Català de Trànsit (SCT). El nomenament es farà oficial aquest dimarts quan s'aprovi en la reunió del Consell Executiu del Govern.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)

Comentaris

Ramon de Reus  18 de Gener de 2011

Als reusencs que vareu votar ciu.

 Conciutadans, aquí teniu el primer producte del vostre vot. El govern "del millors" ha elevat al Senyor Aregio, conegudissim especialsta en mobilitat (de presupostos de la Diputació cap al Nàstic, no pas de trànsit) a tan alta categoria. Per cert, estimats votants de CiU, ja cap reusencs del vostres, o afins, amb algun càrrec ni que sigui de delegat territorial? Be senyors aquí teniu el canvi (de cadires) que volieu.

Jesus  18 de Gener de 2011

Mal empezamos

 Ya empezamos mal, que sabe el Sr. Aregio de transito, Sr. Puig
no seria mejor poner en la dirección de transito, a una persona
del oficio, un buen tecnico, con experiencia contrastada en el
transito, sea quien sea, con este nombramiento da la sensación
que lo que pretenden es compensar los años que este señor se
ha pasado en la oposición del ayuntamiento, mal empezamos.

Reportatges