Diumenge, 22 d'Octubre de 2017

La DOP Siurana igualarà amb unes 4.300 tones la producció de la darrera campanya

Els productors presenten els seus olis a Reus aquest cap de setmana i ho faran a Tarragona el vinent

23 de Novembre de 2013, per ACN
  • Un visitant tasta l'oli a la Fira de l'Oli de Reus

    ACN

Com ha explicat el president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Francesc Prats, finalment les previsions d'augment de la collita no es compliran degut a què les pluges han arribat tard. La producció d'oli es mantindrà amb xifres de la darrera campanya, unes 4.300 tones. "No ens preocupa tant la quantitat que poder arribar a fer, sinó la quantitat en envasat amb què podem arribar al consumidor", ha destacat Prats. Com ha remarcat el president de la DOP Siurana, el benefici del sector està en l'embotellament propi. "Si l'envasament no es fa al sector productor, el benefici passa a altres mans", ha assegurat.

En una campanya normal, la DOP Siurana pot envasar i distribuir un 60% de la seva producció, una xifra en què es treballa per fer-la créixer perquè els beneficis repercuteixin directament en el productor. En canvi, si la collita és molt gran en quantitat, aquest percentatge encara disminueix més. Prats ha posat com exemple la DO Mallorca on el 100% de l'oli és envasat i distribuït pels productors i tot el benefici és per a ells mateixos. 

Qualitat i vendes

Pel que fa a la qualitat dels olis de la DOP Siurana es manté de nou una excel·lent qualitat. Més del 90% dels olis han estat qualificats amb les normes que s'autoimposa el Consell Regulador. El destacat reconeixement dels olis Siurana són el millor esquer per omplir la fira de l'oli de Reus que s'ha omplert de gom a gom des de primera hora del matí. Es preveu vendre a Reus aquest dissabte, igual que el proper cap de setmana a Tarragona, uns 20.000 litres d'oli. "Les fires no ens serveixen per vendre tot l'oli i tot que ens suposen un esforç important, les seguirem fent perquè són imprescindibles per tenir contacte amb el consumidor. És una oportunitat per al productor i per al consumidor", ha destacat Prats. 

Com reconeix el president de la DOP Siurana, ni amb tota la producció de les denominacions d'origen catalanes es pot abastir el consum d'oli a Catalunya pel que encara s'importa entre 60.000 i 70.000 tones d'oli cada any. En canvi, l'exportació d'olis catalans a la resta d'Espanya és només destacada al País Basc. Tot i això, les xifres d'exportació internacional van creixent poc a poc. De moment s'exporta entre un 10 i un 12% d'oli català sobretot a l'Àsia, Rússia, els Estat Units i Canadà i també en alguns països de la Unió Europea. 

Defensa a l'ús d'oli embotellat als restaurants

El president del Consell Regulador de la DOP Siurana ha volgut insistir en el beneficis que els restauradors i l'hostaleria hagi de canviar les setrilleres que es poden reomplir per envasos precintats i etiquetats amb la informació de l'oli que es consumeix a l'establiment. "És beneficiós perquè el consumidor sàpiga què consumeix, i perquè es millora la conservació del producte", ha defensat. "Els restauradors i els productors d'oli ens donarem prestigi mútuament", ha destacat. 

 

 

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)