Divendres, 19 d'Abril de 2024

La DOQ Priorat tanca la verema amb més de 5,5 milions de quilos recol·lectats

El final de la campanya se celebrarà dissabte 8 de novembre a la mostra ’Tasta Porrera’

03 de Novembre de 2014, per Redacció
  • La mostra'Tasta Porrera' oferirà la degustació dels vins.

    DOQ Priorat

El Consell Regulador de la DOQ Priorat espera una collita 2014 molt bona, d’acord amb tots els indicadors actuals i els que s’han donat en els darrers mesos en aquesta regió vitivinícola. El president del Consell Regulador, Toni Alcover, ha comentat que la collita es preveu d’una “qualitat extraordinària”.

De fet, des que va començar el cicle fenològic de vinya, la climatologia ha estat molt favorable a una molt bona formació del raïm. La temperatures de l’estiu, que no han estat extremes, juntament amb les humitats registrades, han fet que les vinyes presentin un equilibri vegetatiu molt bo.

Maduració lenta i progressiva

Les intenses i continuades precipitacions del mes de setembre han fet que en alguns casos el volum de collita sigui més reduït en relació a les previsions inicials i també han aconsellat realitzar una selecció més acurada de la verema en el moment d’entrar al celler. Tot i això, en el conjunt de la denominació d’origen, el volum recol·lectat s’ha mantingut i superat en relació a la campanya anterior.

Les condicions climàtiques (temperatures de juliol i agost no tan altes com anys anteriors) han fet que la maduració hagi estat lenta i progressiva, i això ajudarà a configurar un perfil aromàtic més complex i un bon balanç àcid-sucres que poden comportar uns vins més frescos, sempre dins els paràmetres de tipicitat de la DOQ Priorat.

La sisena ’Tasta Porrera’

Tots els cellers de Porrera s’aplegaran a la plaça de Catalunya, a partir de les 11 del matí, per oferir la degustació dels seus vins, que un any més es podran maridar amb els diversos plats de gastronomia local oferts per diferents establiments del poble. El tiquet degustació es podrà adquirir per 10 euros i donarà dret a vuit degustacions amb copa. El tiquet per a 3 tastets de cuina local també mantindrà el preu de l’any passat, 8 euros.

Una de les característiques de la mostra de vins i gastronomia local Tasta Porrera és la possibilitat d’adquirir els vins locals a preus amb descomptes especials només per aquesta jornada, a través d’un punt de venda que aplega el conjunt dels vins que elaboren els cellers de Porrera. Tasta Porrera s’allargarà fins a dos quarts de 3, aproximadament, i de nou estarà amenitzada per la interpretació de música en viu.

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics