Dijous, 28 de Març de 2024

La Fundació Mossèn Frederic Bara vetlla pel desenvolupament dels infants

Proporcionar assistència als més menuts per evitar situacions de risc i de pobresa és una de les missions d'aquest centre obert

29 de Novembre de 2013, per Albert Sunyol
  • Una de les aules de la fundació

    Albert Sunyol

  •  

Una quarantena de persones, entre els que hi figuren voluntaris, antics mestres i treballadors socials, s'encarrega, de dilluns a divendres, i fora d'hores lectives, de donar-los berenar, i proposar tot un seguit d'activitats educatives, relacionades amb la música, la plàstica i el reforç escolar. Els dissabtes s'hi realitza un esplai, i en època de vacances, l'entitat acull un casal d'estiu.

Es tracta d'un centre obert, que aplega una seixantena de nens i nenes de 4 a 15 anys. Hi predominen infants pertanyents a famílies d'origen estranger que, en molts casos, es troben en situació de risc. "Es tracta de nens i nenes que per circumstàncies familiars, econòmiques i de l'entorn, amb el temps podrien entrar dins dels paràmetres de pobresa infantil. Donar-los aquest berenar els pot ajudar a compensar els àpats que realitzen a casa", explica Mertxe Martínez, directora de la Fundació.

El context econòmic, però, també ha fet que en els darrers anys un nombre d'assistents procedeixin de famílies nascudes al territori. "N'hi ha que a casa viuen amb la renda mínima de 426 euros, i d'altres que no tenen cap mena d'ingrés", constata la directora. En aquest sentit, la fundació facilita una bossa d'aliments quinzenals a les famílies dels nens i nenes que assisteixen a l'entitat i que presenten més dificultats econòmiques. Organitzacions com el Banc d'Aliments, la Creu Roja, o l'Ajuntament de Reus, mitjançant el programa per a la recuperació d'aliments Frescos, col·laboren assíduament amb aquesta entitat.

Paral·lelament, la Fundació Mossèn Frederic Bara treballa amb diversos programes, adreçats als adults, com una escola de pares, es proposen diverses activitats com tallers de cuina, i espais  d'acompanyament i formació de voluntariat. Tanmateix, col·labora amb altres entitats com Bicicamp, a través un taller de reparació de bicicletes, i que serveix per ajudar a recaptar fons per a la fundació.

Els orígens de la fundació es remunten al 1981, per part de Mossèn Frederic Bara i Cortiella, en col·laboració amb les Filles de la Caritat, els quals van posar en funcionament un menjador on es donaven sopars als nens i nenes d'ètnia gitana que vivien a la ciutat, en situació de pobresa. Actualment, l'entitat es troba situada al carrer de la Racona de Reus.

Aquest article rep la col·laboració de la Fundació Privada Reddis.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital fundació frederic bara

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics