Dissabte, 23 de Març de 2019

L'Associació de Concerts de Reus estrenarà una orquestra pròpia

La programació d'aquesta temporada està composada per formacions catalanes i del territori

30 d'Octubre de 2014, per Enrique Canovaca
  • Marc Moncusí, Josep Maria Aixalà, Margarita Jardí i Josep Solorzano

    Enrique Canovaca

La temporada s'estrena, aquest mateix divendres, 31 d'octubre, al Teatre Fortuny, en el marc del Festival de Música Polonesa de Catalunya. A partir de les 9 del vespre, el públic podrà gaudir de l'Orquestra Camerata XXI i dels artistes alemany Tobias Gossman, com a director, i la polonesa Iwona Sobotka, com a soprano. El concert rep el suport del Ministeri de Cultura de Polònia. El següent concert serà el dissabte, 13 de desembre, al mateix espai i horari, a càrrec de la Banda Simfònica de Reus, dirigida per Joan Ramón Reverté. Aquest espectacle servirà per tancar el Bicentenari del General Prim.

L'orquestra pròpia de l'Associació de Concerts de Reus s'estrenarà el 2 de gener de 2015, per Cap d'Any, amb Melani Mestre en la direcció i un repertori de valsos i polques, de Rossini, Grieg, Bizet, Strauss o Dvorak, entre d'altres. El director artístic de l'entitat, Marc Moncusí, ha indicat que hi participaran una cinquantena de músics. Ja al febrer, el dia 13, serà el torn del concert solidari contra el càncer, a carrec de la formació DeuDeVeu, que presentaran el seu espectacle Junts, després de guanyar el programa de TV3 Oh, happy day.

La programació continua el dissabte, 7 de març, amb l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverté i que posarà música a la pel·lícula Speedy (1928), dirigida per Ted Wilde i protagonitzada per Harold Lloyd. El darrer concert serà el divendres, 29 de maig, a càrrec de l'Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona, amb la direccció del xinès Tan Lihua. Tots els espectacles es fan al Teatre Fortuny, a partir de les 9 del vespre, i tenen un preu de 15 euros.

D'altra banda, els abonats a l'entitat podran accedir al Cicle de Cambra. Memorial Pau Martí i Roca, amb una interpretació dels Grups de Cambra del Conservatori de Vila-seca, el dissabte, 23 de maig, i a dos espectacles més de l'Auditori Josep Carreras, que encara estan per definir.

Reducció pressupostària

El director artístic de la programació, Marc Moncusí, ha indicat que l'elecció de formacions catalanes i del territori no té a veure amb un menor pressupost -que passa de 60.000 a 50.000 euros per la devallada de l'aportació pública-, sinó a la disponibilitat dels grups i del Teatre Fortuny, així com una aposta per escoltar tot tipus de música de cambra. En la roda de premsa de presentació de la programació l'han acompanyat Josep Solorzano, director del Conservatori de Música de Vila-seca; Josep Maria Aixalà, tresorer de l'Associació de Concerts de Reus, i Margarita Jardí, vocal de la mateixa entitat.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges