Més de 140.000 persones cobren una pensió a la demarcació

Aquest any hi ha hagut un increment d'un 1,7%

26 de Febrer de 2010, per Redacció

  • A l'esquerra, Joan Ruiz

    ACN

Segons Joan Ruiz, diputat socialista per Tarragona i membre de la comissió del Pacte de Toledo del Congrés, ha anunciat que "a dades tancades a 1 de febrer d'enguany, a la província hi ha 146.030 pensionistes. Això suposa un increment d'un 1,7% en relació al febrer de 2009".

A més, Ruiz també ha desgranat el nombre de beneficiaris per tipus de pensió i ha extret que a les comarques tarragonines 90.721 persones perceben una pensió de jubilació; 37.285, una pensió per viduïtat; 13.956, una pensió per incapacitat permanent; 3.882, per orfandat, i 186, una pensió a favor de familiars.

En relació aquestes dades, Joan Ruiz ha remarcat que "quan els socialistes vam tornar al Govern l'any 2004, hi havia 15.000 milions d'euros en el Fons de Reserva de la Seguretat Social". Davant d'això, Ruiz ha afegit que "en aquests moments, malgrat la crisi econòmica, aquest fons disposa de més de 60.000 milions d'euros, més del triple del que hi havia ara fa sis anys. Gràcies a això podem afrontar amb més garanties i més serenor el debat sobre el futur del nostre sistema públic de pensions."

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.