Dissabte, 23 de Març de 2019

Mor Josep Salceda i Castells, president honorífic de Revista Cambrils

06 d'Octubre de 2011, per Revista Cambrils
  • Josep Salceda

    Revista Cambrils

Josep Salceda va ser un dels fundadors de Revista Cambrils i director durant alguns anys de la primera època i des del 1987 al 1989, en una segona època. Tal com ell mateix havia expressat en més d'una ocasió, havia escrit de tot a la Revista: editorials, informació, publicitat, entrevistes i dues seccions d'opinió com van ser les Estampes Cambrilenques i la Dalla. Precisament la secció Estampes Cambrilenques la va fer, mensualment, durant més de 50 anys i va editar els articles dels seus primers 40 anys d'estampes en dos llibres.

Des del 1990 al 2004 va ocupar el càrrec de president de l'Associació Cultural Revista Cambrils i des del 2004 fins ara, el de president honorífic. Revista Cambrils li va retre un homenatge públic ara fa dos anys, el 24 de maig de 2009, en un emotiu acte que es va fer a la Cripta de l'Ermita i que servia de reconeixement públic als seus 55 anys lligats a Revista Cambrils.

D'altra banda, el passat 9 de desembre de 2010, Salceda va rebre la medalla d'honor de la Vila de Cambrils "a tota una vida dedicada a Cambrils des de les diferents vessants: la periodística, la literària, la política i també per la seva implicació directe amb el món associatiu". En aquest acte també va rebre una menció honorífica juntament amb la resta de fundadors de Revista Cambrils.

Josep Salceda, com ell mateix havia dit, sempre havia tingut "l'afició a escriure i al periodisme en tots els seus àmbits". A part del seu vincle amb la Revista Cambrils, Salceda va ser corresponsal de la revista Proa, del Diario Español (actualment Diari de Tarragona) i d'El Correo Catalán. Durant 25 anys va ser el corresponsal a Cambrils de Ràdio Reus (Ser) i també va ser col·laborador de Ràdio Cambrils.

A banda, va obtenir l'accèssit al premi d'assaig Cardenal Vidal i Barraquer d'Òmnium Cultural l'any 1977, l'accèssit al premi d'assaig Vila de Cambrils l'any 1986 i l'accèssit al premi Centenari de la Cambra de Comerç i Indústria de Reus, l'any 1987. L'any 1997 va rebre el premi de periodisme de la Diputació de Tarragona per un reportatge sobre mossèn Muntanyola.

Salceda també és autor del llibre 'La Mare de Déu del Camí i el seu Santuari', editat l'any 1986 i del quadern d'estudi i divulgació 'Els carrers de la Vila', editat l'any 1992. També n'és l'autor del llibre 'Un segle d'arrels lasal·lianes a Cambrils', l'any 2000, i de '250 anys d'història de la Congregació de la Puríssima Sang', el 2004, a més dels dos volums de Quaranta anys d'Estampes Cambrilenques.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges