Cookie control
Dimecres, 12 d'Agost de 2020

27S2015

22 de Gener de 2015, per Carme Forcadell

La història es repeteix, el dia 12 de desembre del 2013 el president de la Generalitat, acompanyat de tots els líders polítics que donaven suport al dret de decidir, va comparèixer al Palau de la Generalitat per anunciar la data i la pregunta de la consulta. Aquella data i aquella pregunta no eren les desitjades, ni les proposades, ni les defensades per l'Assemblea Nacional Catalana, però les vam assumir per responsabilitat, perquè la unitat dels sis partits polítics catalans que donaven suport a la consulta, simbolitzada en aquella foto històrica, tenia una força extraordinària davant del país i davant del món.

No podíem dir que no a un pacte entre els partits demòcrates, els que posen la voluntat dels ciutadans, expressada al carrer i a les urnes, per davant d'una constitució obsoleta, redactada i aprovada sota la vigilància de l'exèrcit. No podíem obrir una escletxa entre la societat civil i els partits polítics catalans que hauria estat molt difícil de tancar i que ens hauria impedit treballar, conjuntament, pel nostre objectiu comú: una Catalunya socialment més justa.

El 27 de setembre tampoc no era la nostra data, però sí que és una data que ens permet continuar el procés, que ens permet avançar cap a la independència i guanyar temps per fer la nostra feina, la feina que ens vam proposar des del mateix moment que vam néixer: eixamplar la majoria social, explicant els beneficis d'un estat independent.

És veritat que es podria dir que no tenim gaire èxit amb les nostres propostes o que no es fa gaire cas de les demandes de l'ANC o, fins i tot, es podria posar en dubte la nostra eficàcia. Doncs tot al contrari, si no hagués estat per la força de la gent, la força que ens doneu tots vosaltres, no hauríem tingut cap data, ni la del 9-N ni la del 27-S.

Calia desencallar el procés per continuar el nostre camí, el camí que vam encetar l'Onze de Setembre del 2012 i que per a l'ANC culminarà quan Catalunya sigui un estat lliure i sobirà, si així ho volen la majoria dels ciutadans i ciutadanes d'aquest país. L'ANC no és un partit polític ni es presenta a les eleccions, la nostra feina és, com hem dit, treballar per ampliar la base social de la independència perquè això ens permeti construir un país socialment just i democràticament regenerat. La nostra feina és pressionar perquè els partits polítics compleixin els compromisos electorals, treballar per la unitat d'acció, afavorir l'entesa i el diàleg entre tots els agents implicats, perquè l'únic objectiu que ens mou és l'èxit del procés.

Durant tot aquest temps hem estat treballant per teixir complicitats i trobar punts d'unió entre els partits demòcrates, els que anteposen la democràcia a la constitució, que ens permetin bastir una proposta o full de ruta per continuar el procés abans i després de les eleccions. Som conscients que ho hem de fer entre tots, que sense la CUP no ho podem fer, que necessitem Iniciativa i Esquerra Unida i Alternativa, que necessitem el Moviment d'Esquerres Socialista i Avancem i també els sobiranistes de Podemos. En aquest sentit, la foto del dia 14 és una foto que cal ampliar i l'ANC està disposada a fer tot el possible perquè sigui així.

El primer que cal fer és recuperar la confiança dels ciutadans i això només es pot fer si veiem que els acords presos es compleixen i que les estructures d'estat es fan. S'ha trigat massa a desencallar el procés, i ara cal demostrar que allò que es diu es fa, que allò a què es van comprometre és una realitat. L'Assemblea estarà amatent al compliment dels acords, i els ciutadans hem de fer-ne el seguiment, perquè no volem ser només espectadors, volem ser protagonistes del nostre futur, volem continuar exercint la sobirania que tant ens ha costat recuperar.

Tenim vuit mesos per treballar plegats, institucions, partits polítics i societat civil, tenim 249 dies per guanyar la independència i fer que el 27-S s'iniciï el futur estat català.

Carme Forcadell és presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Alferez Provisional de Reus  22 de Gener de 2015

27S2015...!!!

Confieso que me esperaba cualquier cosa en Cataluña, después de lo ocurrido del 9N2014. Convocar una consulta con la forma y hechos producidos, tenía que llegar, si, o sí, porque el independentismo ha fracasado, y fracasará, porque no tiene una alza de mira de futuro. Pensar que sin la lateralidad, o sea lo que pueden hacer y pensar las otras personas sin consultarles, ni llegar acuerdos, por mucho que se diga, no son formas. De seis millones de personas aproximadamente, que voten don millones cien mil, incluidos los de 16 años, y que el SI, SI, llegue al millón seiscientas mil, con dos meses para poder votar, piensen bien el resultado…

Pregunta: ¿Al robo y a la corrupción se le puede llamar hacer política?

Mira que pregunta más simple se me ocurre, y la respuesta que encuentro aún más sencilla es: NO.

¿Por qué? Porque se incumple con el principal de los valores que tiene el ser humano, que es el servicio a la sociedad desde la política, y así nos lo recordó nuestro actual Rey en la Pascua militar: “Mandar es servir”.

El mandar en el ser humano, y más cuando este llega el político al poder, es: Cultura; trabajo; confianza; transparencia; respeto; fomentar la amistad; honradez; gestionar los bienes públicos.... Con todo esto vienen las buenas cosechas. Pues se ha sembrado para recoger los buenos frutos. Si se pierden estas virtudes, es cuando no se puede hacer nada, y sobre todo en política, porque aparecen las tristes consecuencias como: robar; corrupción y la desconfianza.

Llevo tiempo diciendo que: “Artur Mas no gobierna para los catalanes"; que ha rechazado todo el diálogo posible habido y por haber: el de sentido común, y como punto final a su gestión las elecciones, la confianza la ha perdido. ¿Para que la comunidad autónoma de Cataluña necesita unas nuevas elecciones, después de las que prematuramente que ya convocó el jefe Artur Mas en noviembre de 2012?. Pues el Sr. Mas, personalmente creo que: "ha dado por terminado su tiempo de gobierno". O sea, un cadáver político que tendrá su tiempo de gloria como tal, en estas elecciones del 27 de septiembre.

El adelanto de las elecciones, después de las municipales tiene un interés especial, pues de los resultados municipales, que serán ya plebiscitarias en Cataluña, pero sin olvidar que es debido a cuestiones internas de partido que no solucionarán los problemas "tan serios" que tiene Cataluña.

Insisto, que la independencia de Cataluña no se decide en unas elecciones autonómicas, "otra cosa es que quieran engañar con eso, una vez más, a los catalanes". Personalmente creo que es un derroche más del dinero público que en vez de emplearlo a resolver los verdaderos problemas de la sociedad, es dilapidar lo que nos pertenece a todos y para todos, en vez del 30 % que quiere un estado independiente, sin explicar la mejora que todos los catalanes esperamos y necesitamos para la sociedad plural, con una mejor convivencia y un estado de bienestar común para todos (no para unos pocos). Los remedios, los milagros, y todo lo que quieran, solo es aplicar el sentido común. El derroche es lo mas fácil que se hace con un dinero que no es de uno, al no haber responsabilidad penal ni personal, es fácil hacer gestión, gestión mala: malversación de fondos, robo, corrupción…

Creo que el adelanto en Cataluña de las autonómicas, a poco tiempo de celebrarse las municipales, pone de manifiesto que el Sr. Mas: "está buscando una salida personal al callejón sin salida que ha llevado al pueblo catalán, su pueblo, su país". Considero "poco serio" esa convocatoria electoral "en diferido", cuando se podrían hacer conjuntamente con las municipales… Y ahorrando dinero al contribuyente, que tanto los políticos quieren, pero que también mucho nos olvidan. Y para colmo, se entrega a los brazos del Sr. Junqueras, un mal gestor de fama…

ciudadano  22 de Gener de 2015

No es verdad.

No es verdad que representéis a la sociedad civil catalana como tampoco es verdad lo de vuestro 27s.
El 27s habrá elecciones al parlamento autonómico de Cataluña, todo lo demás es mentira.
Ahora llámeme si quiere enemigo de cataluña , como suele hacer en los mítines a los que no comulgan con sus mandamientos.
Lo de la constitución ya es de traca. Si en 1978 se apoyo masivamente en toda España, lo que corresponde en 2015 o cuando sea es hacer lo mismo, mayoría para cambiarla. Pero a uds solo les conviene la constitución cuando les va a favor .