Divendres, 19 d'Abril de 2024

800.000 llocs de treball

07 de Gener de 2015, per Xevi Xirgo

En aquesta fase expansiva en què es troba el govern del PP, jo no sé si contaminat per l'ambient festiu d'aquests dies, l'altre dia vaig sentir el ministre d'Economia, Luis de Guindos, prometent 800.000 llocs de treball.“Entre el 2014 i el 2015 s'hauran creat 800.000 llocs de treball”, va dir el ministre. No va dir ni un milió, ni un milió cent mil, ni tampoc sis-cents o set-cents mil. No. Va dir vuit-cents mil.

Els mateixos llocs de treball, que curiós, que Felipe González va prometre durant la campanya electoral del 1982. A mi, i suposo que a molts de vostès, la xifra dels 800.000 llocs de treball, que De Guindos va dir com de passada, em va traslladar anys enrere. González en va prometre 800.000 i se'ls va haver d'empassar. “Jo vaig prometre 800.000 llocs de treball i resulta que al final de la legislatura n'havíem destruït 800.000. Vaig aprendre a callar perquè vaig descobrir que els llocs de treball els donaven les empreses, i no l'Estat”, diria González anys més tard, un cop ja retirat i fent de gerro xinès. De Guindos no el devia sentir.

Perquè el ministre no només ha promès 800.000 llocs de treball sinó que aquests dies encara hi ha afegit, amb el seu to (posin aquí vostès l'adjectiu que vulguin) habitual: “A Espanya s'ha perdut la por de perdre el lloc de treball.” Jo no sé si quan arriba un any electoral hauria de valdre tot, si és que es pensen que ens ho empassem tot. Només els recordo que aquest govern del PP de De Guindos, que ara ens parla de 800.000 llocs de treball, és el mateix que va dir en plena campanya electoral (que és allà on estan ara) que no apujaria els impostos, que no apujaria l'IVA, que no tocaria les prestacions de l'atur, que l'energia seria més barata, que hi hauria més beques i milloraríem en educació, que reduiria el nombre d'alts càrrecs, que no hi hauria cap amnistia fiscal i que no hi hauria cap rescat bancari. I ja ho han vist, tot complert.

Xevi Xirgo és director del diari El Punt Avui.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics