Dijous, 13 de Desembre de 2018

Abans no exploti l'olla

31 d'Octubre de 2017, per Xavier Guarque

Abans de començar, comprendreu que l'olla porta bullint set anys i ha arribat el moment d'obrir-la abans no exploti. És hora de servir el brou a taula, gaudir-lo i digerir-lo.

Ho sento, disculpeu per dir-ho així però, què collons es va votar el 26-O al Parlament, que ningú no en fa cas i què ha servit per a posar en safata d'or una obsessivament premeditada "operació canvi d'aires" de la part que ha volgut de l'economia nascuda i radicada a casa nostra, aquella que representava el 20% del PIB estatal i que, en bona part, ja és irreversible. I perquè hi hagi dues persones, dignes, honestes, pacífiques i pacifistes a la presó, junt amb tota mena de delinqüents, incloent-hi els de la trama Gürtel, i amb una munió de càrrecs i funcionaris querellats, vigilats i amenaçats. Ah, també ha servit perquè uns quants milers de ciutadans il·lusionats i de bona fe sortíssim als carrers amb les nostres famílies per celebrar un dia històric, segurament irrepetible.

Ha servit per fer caure unes quantes caretes, que sempre va bé. Per comprovar que una part de la dita mayoria silenciosa potser ja estava bé com estava. Per deixar clares determinades postures que potser teníem un pèl idolatrades i equivocadament nostrades com, per exemple, i molt especialment La Caixa.

I per mostrar en quin tipus d'Estat estem, ens agradi o no, que no té escrúpols, ni cap sensibilitat en vers la seva rica diversitat, amb un nivell democràtic més que qüestionable, segrestat per les elits, amb el vistiplau dels que, per diferenciar-se, volen vendre un hipotètic i diluït model federal.

Ara, passats uns dies i encara sense poder dormir tranquil·lament, però amb el cap més fred, comprenc la cara del senyor Junqueras. Ell sabia que aquella no era la "seva" desitjada independència. Aquesta "independència" més aviat sembla la de la CUP, pensant en el fet en si, però sense veure més enllà per fer-la consistent, creïble i respectada arreu.

L'atac embogit i rabiós de l'Estat culmina, però, amb l'entrada a les nostres institucions amb un article, el 155, de la Constitució del 78, mai aplicat, ni tan sols desenvolupat, i que el govern del PP, amb l'esperonament de Ciudadanos i la inestimable complaença de l'"esquerra" espanyola, PSOE, amb el suport d'una "esquerra" catalana, PSC. Sort en tenim que els votants d'esquerra a casa nostra tenen altres opcions.

I el “Presidente” s'autoerigeix president de la Generalitat per convocar unes noves eleccions a l'"autonòmica", amb les nostres institucions intervingudes, amb els càrrecs electes cessats i amb presos polítics catalans.

Doncs, ja ha tardat anys a entendre que les urnes és l'únic camí. Ara li cal entendre que els que van donar la majoria absoluta al Parlament seguiran votant el mateix.

Amb tot, el procés reclamat per una majoria electoral de ciutadans catalans s'ha fet, i el que és més important, s'ha culminat amb la declaració parlamentària, per majoria absoluta, d'una independència que després, només per la complexitat de la política interior i exterior, no s'ha pogut plasmar. 

Però el fet queda i qui ho ha fet possible, especialment els més de 2 milions de persones convençudes i il·lusionades què han impulsat i reivindicat el moviment que, si més no, ha sacsejat de dalt a baix els pilars de fanc que sostenen una política anquilosada, immobilista, que es retroalimenta només amb les seves deixalles, tant a España com a la mateixa UE Què per bé sigui.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)

Comentaris

ep  31 d'Octubre de 2017

El resultado de la supremacía

El nacionalismo es supremacía. Ustedes los nacionalistas, que han promocionado internamente hasta llegar a independentistas , nunca reconocerán lo evidente porque necesitan su droga de independentismo diaria sin falta. Y lo evidente es que la chulería y prepotencia con la que la mayoría de políticos independentistas retaban al estado (que no al pp) la vamos a pagar todos los ciudadanos de Cataluña y resto de España también. Y no hace falta que yo escriba nada, lean los diarios nacionales ,los internacionales, escuchen economistas, empresarios, sociologos . Pidan explicaciones a los que decían que iban a venir empresas como plagas, a los que nos vendieron la moto de la independencia (uno de ellos es usted) como la Dinamarca del sur. Explíqueme la huida de Puigdemont el valiente a Bruselas, explíqueme que una empresa con mas de 500 años cambie su sede de Cataluña, explique la huida de capitales y la huida de fondos de los bancos catalanes. Usted intenta justificar la catástrofe que vivimos en Cataluña con la corrupción del PP o de la familia real. Algo que aparte de poco objetivo es hasta infantil.

Ganxet  31 d'Octubre de 2017

No vol reconeixe

que els que han fen explotar la situación, son uns Srs. que es fan saltar cualsevol llei, Norma, etc. Etc. que no els convenia, no respectan a la majoria que no volen saber res d aquest pais de filemon i el país de las maravillas, en fi tranquil podrá anar a votar legalmente, aixo si dins la llei.

Reportatges