Dimecres, 23 de Maig de 2018

Això va de debò

Aquest divendres, 1 de setembre, quan queda un mes exacte per al Referèndum, l'Agència Tributària de Catalunya fa un salt molt important que permetrà posar les bases perquè de cara al futur pugui anar més enllà.

Així, doncs, es durà a terme l'activitat integral dels serveis tributaris de la Generalitat i s'està preparat per afrontar nous reptes de cara al futur. Si el proper 1 d'octubre guanya el sí, la Generalitat de Catalunya haurà d'assumir totes les funcions que són pròpies d'un Estat i a l'Agència Tributària de Catalunya li correspondrà assumir plenes competències en matèria tributària.

El procés de construcció de les estructures d'Estat és una de les tasques que el Govern es va comprometre a realitzar. En l'horitzó immediat hi ha la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, però tots i totes sabem que cal molt més que un triomf a les urnes per fer possible l'Estat propi i aquesta és una de les accions que calia fer prèviament per poder iniciar aquesta etapa il·lusionant per al nostre país i en benefici de les persones.

Simultàniament s'obren 15 noves oficines pròpies i 13 noves oficines compartides arreu del territori i, com no podia ser d'altra manera, Reus és una de les ciutats que comptarà amb una oficina pròpia, ubicada al passeig de Prim, 14. L'obertura de la seu reusenca és una peça més d'aquest desplegament territorial  de l'Agència que vol ser més a prop de la ciutadania per anar més lluny com a país.

Aquest desplegament té dos eixos. L'un és l'eix territorial i de recursos humans, àmbit en què es passarà de 4 a 32 oficines i de 321 persones que hi havia fa uns mesos, a 800 passat l'estiu. I un segon eix, que és el desplegament en l'àmbit competencial. Fins ara, l'Agència només portava a terme el 50% de les competències que té atribuïdes i ara es desplega tot el que és la recaptació executiva d'impostos, taxes, multes o sancions no satisfets, la qual fins ara estava subcontractada a l'Administració Tributària de l'Estat espanyol i també es  gestionarà i liquidarà el conjunt dels impostos cedits, tasques que fins ara feien les oficines liquidadores del Registre de la Propietat (successions i donacions, transmissions patrimonials i actes jurídics documentats).

També es donarà el servei en l'àmbit dels impostos propis. A més, la nova xarxa territorial suposarà una millora per a les persones contribuents que a partir d'ara trobarem concentrats diversos serveis que fins ara depenien de fins a tres administracions diferents.

És evident que per deixar de ser una comunitat autònoma i convertir-nos en un Estat, una de les peces fonamentals és l'arquitectura tributària i amb aquest pas d'avui la Generalitat demostra que està preparada i que ha treballat per posar a disposició de la ciutadania les estructures d'Estat que caldran si una majoria votem que volem constituir-nos en un Estat independent en forma de República.

Això va de debò. Tot a punt. Som-hi!

Noemí Llauradó és la regidora de Salut i portaveu del grup municipal ERC-MES-MDC-Avancem.

COMENTARIS (9)

Comentaris

ep  03 de Setembre de 2017

Para Marnu

Aunque ya sé que Marnu sabe de sobras la respuesta a su pregunta ... añadiré que, en el cachondeo de leyes que pretenden imponer, no existe el derecho a decidir. Que curioso, ¿no?

Marnu  03 de Setembre de 2017

Noemí Llauradó, con la nueva

Noemí Llauradó, con la nueva República catalana que ustedes pretenden instaurar por las bravas , yo ciudadana de Reus y de Cataluña ¿podré saltarme las leyes a conveniencia mía como ustedes están haciendo continuamente? Respóndame por favor

J.A.C.O.  02 de Setembre de 2017

Esperem que es millori!

Ningú ha dit que passa amb els gestors actuals! Millorarà el servei i no hi haurà més personal a l'atur? Quin pressupost finançarà aquesta nova proposta? Si es fa per millorar benvingut sigui però..... Cal ser més transparent per veure els avantatges.

CANICLOSO  02 de Setembre de 2017

A dónde vamos y de donde venimos.....

No sé por qué motivo, un nacionalista quiere creerse cosas a base de repetirlas y no escuchar ni hacer caso a lo evidente. Y no se confundan, querer quedarse en España no significa ni mucho menos no querer reformarla, y querer reformarla no tiene nada que ver con identidades. Uno es libre de sentirse lo que quiera, a nadie le coaccionan, pero tampoco que coaccionen al otro. Un estado no se hace porque queremos la independencia. Hay que explicar cómo se pagará la deuda contraída, etc.
¡¡Los políticos y personas que conforman “Junts pel Sí”, son rancios, con unas ideologías dispares… De la CUP, ni te cuento; intentan realizar una maniobra para encubrir su mala gestión durante los años que han estado en el poder. Solo piensan en asegurar su sillón, vivir del cuento, hoy tu, mañana yo. Lo que se quiere saber y se tiene que decir muy claro es: “a donde vamos y de dónde venimos...” Qué los políticos trabajen para la gente humilde y trabajadora, que den soluciones coherentes, que las hay. Las leyes cambian cuando los políticos quieren. Qué no piensen en ellos, que así llevan muchos años, que no nos engañen más, queremos mejoras sociales, educación, trabajo, sanidad, las jubilaciones y los jubilados, inmigración… Las necesita el pueblo, no los políticos!!

jose  01 de Setembre de 2017

hay que hacer mejor la gestion hospitalaria

En vez de hacer propaganda política, mejor seria que dedicara mas trabajo para rebajar en desastre hospitalario, los números son rojos, muy rojos, cada ejercicio es peor, en la vida comercial seguro que todo el consejo ya no estaría al frente de una hipotética empresa, estarían cesados de inmediato

Donpollo  01 de Setembre de 2017

Aixó si que no va...!!

Antes del 1-O, hay que dignificar y normalizar la situación política de Cataluña, porque la Lista Unitaria (Junts pel Sí, dicho de otra forma, una amalgama de partidos políticos con personas de distintas ideologías, y además opuestas totalmente), y una CUP, partido radical antisistema, a pesar de decir que quieren lo mismo, estos trabajan para cambiar la capacidad de decidir de todos los catalanes, incluido usted (he aquí la diferencia). Pero si quiere asegurar un futuro mejor para sus hijos y la manera de ser de nuestro pueblo, el 1-O tiene que ser efectuada según indica la ley ¡¡¡Y he aquí la cuestión, la democracia empieza por cumplir las leyes…!!! Qué estarán mal, pero se cambian, para ello están los partidos políticos con sus representantes.

Ganxet  01 de Setembre de 2017

Aixo va de debo?

Es refereix a saltarse las lleis estatals i el propi estatu?, ja tienen els 2/3 de la camara?

Ramon Salvat G. - Reus.  01 de Setembre de 2017

Mes agitació i propaganda

Apreciat ep, això, com sempre nomes és “agitació i propaganda” , doncs l’únic que faran a aquestes noves oficines serà gestionar....el que ja ara gestiona la Generalitat de fa anys i el nou impost aquest del sucre que han inventat ; no sense possibles posteriors problemes de resolucions unilaterals d’atribucions que acabarem pagant, com sempre, entre tots, unionistes i independentistes. Be, el temps ens ho dirà, i veurem si en que queda l’entusiasme de la Sra. Noemi i tots els procesistes.

ep  31 d'Agost de 2017

Eso es otra trola más.

Supongo que si gana el sí en un "referendum" ilegal y sin garantías ni en España ni en el resto de Europa, usted dimitirá si lo que explica en este texto no se cumple..... Igual es mucho suponer. Este artículo solo tiene la misión de llamar a la gente a participar en la trola para que el ridículo sea lo menor posible. ¿Dimitir el 2O con lo bien que se vive del cuento? ja ja

Reportatges