Cookie control
Dimarts, 07 de Juliol de 2020

Amb Mà Esquerra

26 de Gener de 2016, per Marc Moncunill

Els pressupostos municipals són cosa de tots. El ple on s’aproven els pressupostos municipals és el que més transcendència acaba tenint en tot l’any, ja que amb l’aprovació d’un tipus o d’altre pressupost és decidirà el model de poble o ciutat en el que treballarem durant tot curs. Els diners i recursos que es destinin als diferents projectes, entitats, inversions i ajudes construiran el municipi que tindrem en un futur. Conseqüentment per a que el poble en el que vivim sigui el que la ciutadania necessita i on desitja viure cal tenir-la en compte. És per això que en els plens dels ajuntaments de la comarca de l’Alt Camp, Esquerra Republicana està proposant i duent a terme polítiques d’implantació de processos participatius de diferents formats i envergadures.

La implantació d’òrgans de participació i també de debat, com assembles, més enllà de la finalitat, són un instrument per a prendre decisions amb resultats visibles. Aquestes fan créixer la pertinença a la comunitat millorant l’educació cívica i augmentant l’interès pels afers públics. Tenir en compte la ciutadania i les seves necessitats i la visualització dels resultats dels processos participatius locals provocarà un augment d’associacions de veïns, entre d’altres, que voldran participar en aquest procés de presa de decisions que el afecta directament. Aconseguint així un veïnat més interessat i involucrat amb les institucions i la gestió pública.

Al pobles, com Puigpelat, tenim exemples en funcionament, com són processos participatius de les comissions de festes i dels consells esportius, que tenen en compte les opinions de veïns, entitats i associacions a l’hora de gestionar part del pressupost vinculat a esdeveniments i activitats.

La política participativa permet no haver de demanar explicacions sobre decisions preses per representants de partits polítics amb uns programes o uns altres, i a la vegada concedeix l’oportunitat de decidir, entre conciutadans, algunes de les prioritats que definiran el teu poble. És aquí on radica la importància de la política participativa, en què la decisió de convertir un municipi en ciutat dormitori o en població turística rau directament en el desig i la necessitat del ciutadà.

Marc Moncunill Rovira és secretari de comunicació 2.0 de la secció Comarcal d’Esquerra Republicana a l’Alt Camp i portaveu del grup municipal d’ERC a l’ajuntament de Puigpelat.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics