Cookie control
Dissabte, 04 d'Abril de 2020

Ara toca: Agència Catalana de Protecció Social

06 de Juny de 2016, per Ramon Salvat

Els soferts habitants de Catalunya hem d’estar d’enhorabona: diuen el capdavanters dels procés que ja han fet una llei que es veu que servirà per instaurar un dels principals pilars de qualsevol sistema democràtic,  tot pensant –com no pot ser d’altra manera– en el benestar dels ciutadans, és a dir, en allò normalment identificat com a seguretat social.

Aital  bona nova, que respon al nom de “Proposició de llei de creació de l’Agència Catalana de Protecció Social” (ACPS),  és  fruit de l ‘acoblament  temporal –i aneu a saber fins quan–  de  l’actual govern bipartit  ERC i Convergència –o com es digui, que potser no ho saben ni ells–  i de les revolucionàries cupaires, i és presentat en societat com un nou pas cap a la “desconnexió” d’aquesta Espanya que ens oprimeix, roba i colonitza des de fa 302 anys, 604, o des del quaternari, segons gustos i interpretacions de diferents historiadors patriotes.

Per qüestions que tenen molt  a veure amb la feina que m’ha tocat fer des dels catorze anys, he llegit amb interès l’esmentat projecte de llei.
Sincerament, i ho dic amb tot l’afecte i la benvolença possibles, els legisladors patris que l’han redactat s’haurien pogut estalviar la “feina”: el projecte en qüestió, que desconnecta més aviat poc i, només iniciar l’exposició de motius, ja esmenta l’actual Estatut d’Autonomia –o sigui, l’opressora norma que els maleïts espanyols ens han imposat–, sembla un mer intent d’harmonitzar sota una única norma el seguit de funcions autonòmiques que ja a aquestes alçades té atribuïdes la Generalitat de Catalunya –una institució, per cert, que a tot Europa és considerada com la que gaudeix de més descentralització i autonomia en comparació amb qualsevol altra nació sense estat  o  regió, històrica o no, europea.

Un dels “mèrits” d’aquest projecte de “desconnexió” rau en el fet que, en el desplegament d’articles que arrenca a la pàgina 5 i conclou a la 21, es dediquen no menys de set pàgines  a tractar el tema que de ben segur interessa més als ciutadans, o sigui, l’estructura orgànica, composició i règim de funcionament, que vindria a ésser la “repartidora” de càrrecs diversos de l’ACPS. En total: una tercera part del text articulat –no està gens malament, no.

El ciutadà que s’engresqui a llegir el projecte no hi trobarà gaire cosa més. En cap moment no s’assabentarà de quin serà el procediment que ha de substituir l’actual seguretat social de l’estat que ens oprimeix, ens roba, etc. etc., perquè el seu article fonamental, que seria el 3r i parla de funcions, constitueix  una magnifica declaració d’intencions –vagues–, no res més.

Una particularitat curiosa la trobarem a l’article 18, que tracta de la col·laboració institucional: aquí el nivell de “desconnexió” gosa reconèixer que es col·laborarà amb l’Administració de l’Estat Espanyol que ens oprimeix, etc, etc. Òbviament tampoc esmenta quin tipus de col·laboració serà, però és de suposar que la mateixa que practiquen el ocupes cupaires: m’instal·lo a casa teva i a tu te’n faig fora, i tu, Seguretat Social de l’Espanya que ens etc. etc. etc. continues pagant la llum, l’aigua i la contribució (entenguem-nos: les pensions i les prestacions).

Però bé, si  així els apreciats sobiranistes i altres defensors de la nova pàtria i del dret a decidir  (que  marxem) estan contents i feliços, doncs... endavant les atxes!

Ramon Salvat és soci de Federalistes d’Esquerres i militant i membre CC del PSUC viu.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Marina Om Bernada  13 de Juny de 2016

Quanta raó!

Els "historiadors patriotes" al foc de dos en dos. Menteixen quan diuen que España ens roba, oprimeix i colonitza. Només cal donar un tomb pel nostre voltant i comprovar com amb els impostos dels soferts españols, ens paguen les nostres infraestructues faraòniques, sense oblidar el tracte exquisit, sensible i respectuós que té la mare España amb la nostra parla i cultura regional. Tot plegat fa palès l'afortunats que som de formar d'aquella Nació Grande i Libre.

Marina Om Bernada  13 de Juny de 2016

Quanta raó!

Els "historiadors patriotes" al foc de dos en dos. Menteixen quan diuen que España ens roba, oprimeix i colonitza. Només cal donar un tomb pel nostre voltant i comprovar com amb els impostos dels soferts españols, ens paguen les nostres infraestructues faraòniques. També el tracte exquisit, sensible i respectuós que té la mare España amb la nostra parla i cultura regional fans palès l'afortunats que som de formar d'aquella Grande i Libre.

josep  06 de Juny de 2016

Sr. Salvat,qui rao de te ahí

Sr. Salvat,qui rao de te ahí mateix a la plasa de la Llibertad vaig veure miles de catalans encadenacs, flac malals oprimits,mro de gane,me ba fe molta tristo.No digui mes tonteries home que no son segos, mols catalans i alguns que ans manen si que son son segos sort i tontos, per aixo anem com anen,pero voste crec veu coses o les sumie