Dimecres, 23 de Maig de 2018

Associacions de veïns de Reus: gràcies i endavant!

06 de Setembre de 2017, per Andreu Martín

L’arribada del mes de setembre obre la porta al nou curs polític. Torna l’activitat frenètica a l’Ajuntament, amb la convocatòria de sessions dels diferents òrgans col·legiats de la corporació als quals assistim els regidors i regidores periòdicament. Però el parèntesi estival de l’activitat administrativa no implica que el ritme del grup municipal s’aturi, i les darreres setmanes hem tingut l’oportunitat de participar en multitud d’actes organitzats per les associacions de veïns per celebrar les festes dels barris. I això ens ha permès copsar, sobre el terreny i de primera mà, els sentiments, les preocupacions i les necessitats de la ciutadania.

És cert que no tots els barris celebren la festa a l’estiu. El calendari va començar el mes de maig al barri Montserrat i els darrers mesos de l’any gaudirem de les activitats  preparades per les associacions Reus Sud, Misericòrdia, Santuari, Sant Jordi  i Puríssima Concepció. Entremig, és el torn de Niloga , Carrilet, Mas Abelló, Primer de Maig, Sant Joan, Blancafort, Mas Vilanova, Parcel·les Casas, Tres Llits Santa Teresa, Gaudí, La Pastoreta, Horts de Miró, Mare Molas, El Carme, El Pinar, Immaculada, Fortuny, Santa Anna, Xalets Quintana, Horts de Simó, Pelayo, Jardins de Reus, Monestir, Mas Carpa, Mas Iglèsies, Sol i Vista i Joan Prim.

Reus pot presumir d’una llarga llista d’associacions de veïns, moltes d’elles amb una gran trajectòria, i des d’aquí volem agrair l’hospitalitat i la generositat amb què ens heu acollit a tots els actes als quals hem pogut participar (a l’avançada, també, ho volem traslladar a les que ho fareu les properes setmanes i els propers mesos). Alhora, felicitar-vos per la bona organització i la gran afluència de veïns i veïnes a la quantitat d’activitats lúdiques, socials i culturals programades. L’èxit de les festes és el millor premi al treball, l’esforç i la dedicació que de manera desinteressada hi dediquen les diferents juntes directives al llarg de tot l’any. 

Però el mèrit de les entitats veïnals va molt més enllà de l’organització de festes. Cal posar en valor el seu paper clau en la reivindicació per la dignitat dels barris, la seva implicació per detectar demandes i problemàtiques de la gent, realitzant un intens treball per posar remei a les mancances detectades i dinamitzar es barris a tots els nivells. Treballant dia a dia amb els nens i nenes, joves, dones, gent gran; per la seguretat; per l’habitatge; per l’espai públic, per fomentar el benestar, la cultura, l’esport, la salut, l’educació, l’activitat comercial, etc.  

Des d’aquí, el reconeixement del Grup Municipal del PSC a la tasca realitzada per aconseguir la implicació i la responsabilitat dels veïns i veïnes cap al seu barri, reforçant el sentiment de pertinença, millorant la qualitat de vida de les persones. Les associacions de veïns tenen molt a dir en el moment actual i de cara al futur de la ciutat i han de posar en valor la importància que mereixen per la seva contribució a la societat, pel seu paper cohesionador i com a pilars fonamentals de la convivència. 

Per això, animem els veïns a continuar units defensant els interessos dels vostres barris i a lluitar per tot allò que, de vegades, el govern, no salvaguarda amb prou convenciment i contundència.

També ens oferim per col·laborar plegats en tot allò que estigui a les nostres mans i que pugui contribuir a fer més reeixida la vostra tasca per millorar tots els barris de la ciutat.

Enhorabona per la feina feta i endavant!

Andreu Martín és portaveu del grup municipal del PSC.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  06 de Setembre de 2017

Les festes estan bé, però...

No és possible actuar en temes socials, personals, de conductes, de potenciar els contactes sans, de vigilar les situacions dels habitants del barri...? Els balls, les xarangues, les fires i els àpats no fan més que disfressar unes realitats incòmodes i perjudicials per a tothom.

Reportatges