Cookie control
Dilluns, 25 de Maig de 2020

Benvingut Consell Municipal de Salut de Reus!

06 de Febrer de 2018, per Noemí Llauradó

Aquest dimarts tindrà lloc la primera reunió del Consell Municipal de Salut de Reus creat pel Ple de l'Ajuntament el passat mes de juny amb l’objectiu de promoure, estimular i canalitzar la participació de la ciutadania i de les seves associacions en la gestió estratègica dels afers relatius a l’àmbit de la salut, ampliant els espais d’influència ciutadana i de coresponsabilitat que impliquin una millora de l’acció de govern en l’àmbit de la salut a la ciutat. 

El Consell vol esdevenir una eina d'aprofundiment democràtic per millorar el govern de la ciutat i les seves polítiques en matèria de salut i també un punt de trobada de la ciutadania, entitats i professionals que tinguin relació amb la salut i la planificació dels serveis sanitaris a la ciutat. 

La primer missió del Consell serà el procés d'elaboració i execució del Pla Local de Salut ofereix l'oportunitat de desenvolupar a la ciutat una xarxa que treballi per millorar la salut de la població, tot seguint un procés de planificació  sobre els determinants de la salut, l'impuls de l'estratègia de salut a totes les polítiques i la participació de la ciutadania. 

Efectivament, pel que fa a la salut, no es tracta només de tenir accés a una atenció sanitària de qualitat, sinó viure en un entorn segur i saludable que millori la salut de les persones. La salut pública és l’esforç organitzat per la societat per prevenir la malaltia, protegir, promoure i restaurar la salut, i prolongar la vida.

Des d'un punt de vista de la salut pública, cal reflexionar sobre la vinculació de la salut amb altres circumstàncies que la determinen, com la relació amb l’entorn mediambiental, la manera d’alimentar-se, la capacitat de relació social, l’activitat física, les addiccions, el nivell educatiu i cultural, el tipus de feina i l’atur, la pobresa i l’exclusió.

La solució a aquests problemes complexos no passa, exclusivament, per l’increment de serveis assistencials, sinó per actuar sobre els factors (de caire personal, social, polític, ambiental...) determinants de la salut. Cal fer-hi front reforçant els factors positius i reduint els negatius, a partir d’una visió de la salut més àmplia que la simple absència de malaltia, amb l’objectiu d’obtenir canvis en el model de morbimortalitat i assolir una qualitat de vida millor per a la població.

En aquesta missió, els governs locals som agents clau de la salut pública, perquè és justament en aquest context on les accions són més efectives, per la seva proximitat amb la ciutadania. D’aquí la importància i la necessitat del lideratge local en el procés i en la presa de decisions rellevants per a la salut de les persones i dotar-se d'eines com el Consell Municipal de Salut de Reus per fer-ho possible. 

Noemí Llauradó és regidora de Salut de l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics