Cookie control
Dimecres, 03 de Juny de 2020

Camp de rugbi municipal de Reus, una herència destruïda

24 de Maig de 2017, per Carmina Pozuelo

Aquesta setmana hem assistit a la magnífica notícia que el Reus Deportiu d’hoquei patins s’ha proclamat campió d’Europa. Felicitats a totes les persones que han tingut alguna cosa a veure en aconseguir aquesta fita.

Però, què passaria si es quedessin sense camp per jugar i ho haguessin de fer en un altre equipament no preparat per aquest esport? Doncs això és el que els ha passat a les jugadores de Rugbi femení. I, lamentablement, han marxat a Tarragona.

Reus tenia un camp de rugbi municipal que era l’enveja de tots els equips visitants. El segon millor de tota Catalunya. Ara ja no hi és. La manca de planificació a l’hora de gestionar l’ascens del futbol a segona A, i les necessitats que això comporta, ha fet que tràgica i innecessàriament, la ciutat s’hagi quedat sense camp de rugbi.

I qui és el responsable? El futbol? No, el futbol no és el responsable de les instal·lacions publiques municipals. El futbol, en aquest cas, ha actuat com a un grup d’interès que tenia unes necessitats específiques que requerien una resposta. Però, en aquests casos, el responsable polític ha de defensar el bé públic, fer una negociació i trobar una solució amb la qual la ciutat no hi surti perdent.

I la situació demostra que no és el cas. Al contrari, Reus hi ha sortit perdent i molt! Ara té una instal·lació pública menys i un equip guanyador menys. Aquell camp era patrimoni de tots els reusencs i ara ja no és nostre. Quan el Reus de futbol va demanar el camp, no se’ls hauria pogut posar com a condició que en construís un altre a una ubicació diferent?

Algú pot pensar que com que és un esport minoritari, es pot sacrificar. Estem segurs que la ciutat també té altres necessitats en matèria d’equipaments esportius, però considerem del tot erroni entrar en la dinàmica d’anar destruint equipaments en ús sense tenir primer una alternativa per a satisfer les demandes d’un quants. 

Els responsables polítics haurien de tenir una visió global i fer una bona planificació de les necessitats i les instal·lacions que són del conjunt de la ciutat. Per fer aquesta feina, a Reus tenim un regidor d’esports, amb dedicació exclusiva per primera vegada a la història a l’Ajuntament. El mateix que passarà a la història per destruir un gran equipament en ús, sense tenir una opció a canvi, i obligant els esportistes a marxar a una altra ciutat.  

Des del PSC estem treballant amb tots els implicats per trobar una solució a aquesta situació, injusta i inadmissible. Mentrestant, emplacem a l’alcalde i al regidor d’esports a oferir una alternativa que estigui a l’alçada de la ciutat, del què es mereixen els jugadors i jugadores, i  tota la ciutadania. És urgent.

Carmina Pozuelo és regidora del PSC de Reus.

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Roiginegre  26 de Maig de 2017

Encara us cou la SAD del futbol, eh? jajaja

Primer, si el Reus d'hoquei es quedés sense pavelló hauria d'anar llogat sabeu a on? Ho sabeu o no viviu a Reus? al PAVELLÓ OLÍMPIC. En teniu idea que existeix
aquest equipament municipal potser?

Segon, que el CFRD ha de contruïr un camp a un tercer? per quins set sous ho ha de fer? El futbol NO tenia camp de gespa natural d'entrenament, la situació era tercermundista per a l'emblema esportiu de la ciutat, tercermundista. Havia d'anar a entrenar fora de Reus perquè si ho feia l'estadi espatllava la gespa pel diumenge, això és normal? No. Es va adoptar la solució l`ògica, que fes servir els annexos a l'estadi, com FAN TOTS ELS EQUIPS NORMALS.

Tercer, desde quan l'Estadi i annex deixarà de ser dels reusencs? Només el LLOGUEM, no el comprem, i pagarem a la ciutat el canon i la publicitat corresponent. Tots els equips professionals de 1a o 2a que juguen a un estadi municipal tenen condicions semblants a les que s'aprovaran, TOTS. Encara us pensareu que a la resta d'Espanya els ciutadans d'aquelles localitats fan servir l'estadi quan juga l'equip professional...Quina bajanada oi? Doncs no se on la vaig escoltar...

Quart, sabeu que els abonats del futbol SOM REUSENCS, o us penseu que som extraterrestres? Una mica de respecte, que ja està bé de tocar-nos el que no sona vosaltres i els de la CUP. Això de qualificar-nos com uns "quants" és molt lleig, molt. Demostra la vostra catadura moral.

Cinquè, els 5 mil·lions d'euros d'impacte que rebrà la ciutat gràcies al CFRD no us deuen importar gaire doncs. Gràcies a tenir un malèfic CFRD la ciutat es coneguda COM MAI arreu d'Espanya. CAP campanya municipal de promoció de ciutat podrà generar l'impacte que nosaltres donem. CAP.

Sisè, ningú està en contra de que el rugbi tingui un camp propi. En aquest sentit s'ha anunciat un segon estadi municipal per al 2019 per a tots els esports afectats, per si no ho sabíeu. Llegiu les notícies... Però de la mateixa manera que us dic que es mereixen un camp també us dic que el futbol té M´ÉS NECESSITATS I URGENTS que el rugbi, i qui no ho vegi que es posi ulleres.

Setè, l'ascens i la consolidació del CFRD al professionalisme hauria de ser un tema CAPITAL, bàsic de ciutat per tot lo que comporta el tenir un equip a les màximes divisions, en una de les lligues més potents d'Europa. Tots haurien d'anar a una i lamentablement no ha estat així. Això ho han entès el PDeCAT, Ara Reus, ERC, PP i Ciutadans i els felicito públicament. A la resta de partits els hi desitjo una feliç oposició i que mai més poseu les grapes sobre el futbol. No us volem ni al camp ni a les celebracions, aneu a dir bajanades a un altre lloc. Mal que us pesi, ens hem deslliurat de la vostra grapa i som una SAD REUSENCA QUE FA CIUTAT feliç i pròspera.

Ramon Salvat - Reus  24 de Maig de 2017

Es el que ja....

Quan a una ciutat mana la dreta, passen aquestes coses: prioritzar els interessos empresarials d’un equip de futbol professional com és el C.F.Reus -en certa manera, logics, doncs tenen les seves raons- per sobre dels interessos públics i/o de l’esport no professional . Si a mes “gaudim” de una “oposició ” de “revolucionaries” com la que tenim, així han anat, van i aniran les coses.....