Cookie control
Dimarts, 17 de Setembre de 2019

Capital humà

08 d'Abril de 2016, per Valentín Rodriguez

Una vegada més, i ja en són vàries, el nostre hospital protagonitza les portades dels diaris i informatius per un element de discòrdia, en aquest cas un conflicte laboral. Fa mesos, recordem, la disputa girava entorn de la signatura, o no, del nou conveni; també la precarietat laboral, les jornades, les retallades de prestacions, de serveis, les llistes d'espera, etcètera han estat motiu de discrepàncies entre la direcció de l’hospital, els treballadors i els usuaris. Des de l'empresa es recalca la complicada situació financera de l’hospital, els treballadors reivindiquen unes condicions dignes de treball i els usuaris volem uns serveis de qualitat i gratuïts.

Davant d’aquesta situació, sigui heretada de governs anteriors o sigui causada durant els últims anys, considero que cal, d’una vegada, posar totes les cartes sobre la taula i posar fi a aquesta situació de precarietat, de tensió. I posar les cartes sobre la taula significa manifestar clarament si TOTS estem d'acord en el fet que volem un hospital públic, de qualitat, amb una gestió vinculada a Reus, amb la capitalitat sanitària, econòmica i d'investigació que això suposa, un hospital és un el buc singular de les empreses municipals, de la marca Reus, d'una manera de fer i gestionar les empreses municipals.

Si tots estem d’acord, crec que trobar el punt d’equilibri és qüestió de voluntat, de ganes. I com a usuari de l’hospital crec necessari i convenient gaudir d'una pau social i laboral a l'hospital que permeti a tothom, professionals, directius i polítics fer la seva tasca, pensat en la millora i ampliacions dels serveis, en la reducció de les llistes d'espera, en la millora de les condicions de treball, etcètera, etcètera. I en aquesta línia demano un esforç a la direcció de l’hospital per atendre les demandes dels treballadors, que durant anys han mantingut el nivell de qualitat del servei malgrat les més que millorables condicions laborals que han patit, uns treballadors/es que han estat i són el gran actiu del nostre hospital, més enllà dels balanços i les previsions de despeses i ingressos. Són el nostre gran capital, el capital humà.

Valentín Rodríguez és president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Amargura de vermut  11 d'Abril de 2016

Que es lo que dice Sr. Valentín...!!!

Mire Sr. Valentín, ya hace tiempo que se le ve el plumero. Una de las cosas que se tiene que hacer es eliminar sobre sueldos aquellos cargos que no son mas que floreros.

Las personas que se las estrujen atendiendo al personal enfermo, están hartas de que se les exploten como en siglos pasados. Se necesitan más manos para trabajar, y menos para llevar papeles de un lado para otro.

Y para colmo cada vez su sueldo menguado, cuando los Directores, Jefes de sección, Cargos políticos y otros... están que se llevan las manos a los bolsillos. Esa sería una buena solución a plantear por usted. ¿Que solución da...?

Porque escribir todos sabemos...!!!