Cookie control
Dilluns, 30 de Març de 2020

Com cada any, bons propòsits

03 de Gener de 2017, per Valentín Rodriguez

Resulta tòpic iniciar l'any amb nous propòsits i noves bones intencions. Amb els dies la realitat ens torna a superar i si al final d'any podem dir que alguna cosa hem aconseguit d'allò que es desitja, ens donarem per contents.

Malgrat que pugui semblar negativa aquesta afirmació sí que considero adient fixar alguns d'aquests propòsits, a tall de full de ruta, d'allò que esperem d'aquest nou any des del moviment veïnal de la ciutat. Aquest full de ruta ha de tenir com a principal objectiu la persona, les persones. La persona des de tots els punts de vista possibles. La persona com a integrant d'un col·lectiu, l'emprenedora, la solidària, i també aquella que corre el risc d'exclusió social, no ja pels efectes d'una crisi més o menys llarga, sinó per efectes d'un sistema econòmic que et fa fora si no ets útil, productiu.

Haurem de parlar i revisar els protocols d'atenció als col·lectius més dèbils, la gent gran i els infants, i també de la sanitat, dels serveis socials, de l'ensenyament. Vetllar per tots aquests aspectes és responsabilitat de les administracions públiques, i més concretament de la local. En aquesta tasca de garantir els drets mínims de les persones l'administració sempre ens trobarà, tal com ho hem fet fins ara. L'administració local ha d'entendre i valorar aquells moviments que, com el nostre, tenen una clara voluntat de servei. Les entitats també aportarem i col·laborarem, parlant ja de qüestions més relacionades amb el moviment veïnal, en acabar com sigui el més que millorable procés de redacció del nou Reglament de Participació Ciutadana, amb un nou text que, com l'Ordenança de Civisme, ens servirà per dir que sí, que ja ho tenim, feina feta i fins a la següent. La participació no s'improvisa ni aconsegueix amb campanyes mediàtiques més o menys costoses. La participació s'ensenya a les escoles, es practica cada dia en la gestió dels recursos públics, es treballa als barris de costat amb els seus referents. La participació....

Participació i transparència. La transparència no és la medicina que cura tots els mals de la corrupció i l'amiguisme, però ajuda. I l'hem d'aplicar. Aplicar-la exigint als poders públics, i sobretot a l'ajuntament, la publicació de tots els comptes, de totes les subvencions, de tots els beneficis i avantatges que se cedeixin a les entitats, dels usos dels locals públics, de l'espai públic. I aplicar-la a la nostra gestió diària, donant exemple i rendint comptes davant els nostres socis i els ciutadans i ciutadanes que amb els seus impostos ens financen. Participació, transparència i compromís. Compromís amb el teu territori, amb el teu barri, amb la teva gent; compromís desinteressat, altruista, voluntari. Sense compromís no tenim res a fer. Els membres del moviment veïnal ho portem al nostre ADN. Sempre hi haurà que no ho visqui d'aquesta manera, però aquests han tingut i tenen els dies comptats al moviment veïnal. El temps ens dóna la raó. La ciutat es mou, entre d'altres, al ritme del moviment veïnal. Potser és hora de canviar de partitura. Al desembre farem balanç.

Valentín Rodríguez és president de la FAVR.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ajo-arriero  04 de Gener de 2017

Que bien escribe Sr. Valentín...!!

Pues aplique su retórica, que falta le hace. Menos escritos, más transparencia, más conciencia, y mejor persona... Saludos.