Cookie control
Diumenge, 05 d'Abril de 2020

Com fer ciutat?

22 de Març de 2019, per Noemí Llauradó

Després de revisar l'article d'en Pau de Solà-Morales que va aparèixer l'altra dia a la premsa, m'han vingut al cap un conjunt de reflexions en clau de futur govern local que vull compartir amb vosaltres.

Reus té un paper cabdal en la regió del Camp de Tarragona, i cal maximitzar-ne les avantatges, sobretot, per als habitants de la ciutat. Cal posar a la pràctica la condició metropolitana que tenim les principals ciutats del Camp, i treballar estretament per a la millor i més eficient gestió dels recursos i equipaments que ja disposem. En matèria d'infraestructures i transport metropolità hi ha molta feina per fer, i des d'Esquerra Republicana estem disposats i preparats per a fer-ho realitat.

És essencial establir una nova visió de model de ciutat per a Reus. D'entrada, cal activar les eines urbanístiques que el consistori té a l'abast per arribar a aquesta determinació i, alhora, actuar preferentment en aquelles zones on es produeixin desigualtats en matèria de qualitat de serveis, d'espai públic i, sobretot, en matèria d'habitatge.

Cal incidir també en la planificació de la mobilitat urbana i interurbana. Adaptar-la a les necessitats actuals, millora de la salut dels seus habitants i reconèixer, especialment, aquelles ciutadanes i ciutadans que contribueixin a fer de Reus una ciutat ambientalment més responsable.

Reus és una ciutat compacta, però té desequilibris entre la part del nord i la del sud, té problemàtiques associades a les infraestructures que separen i generen desconnexió de parts de la ciutat. Prenem com a prioritat treballar les propostes adients per a resoldre aquestes mancances i, així, millorar la continuïtat urbana.

L'urbanisme obert i participat és una eina per a millorar la ciutat en el seu conjunt, tant en intervencions integrals als barris, com en actuacions puntuals. La ciutadania contribueix a amplificar el sentit del bé comú que té l'espai públic, millorant-lo i cuidant-lo. Tenir en compte la participació ciutadana com a eina per a per resoldre els reptes urbanístics que no podem defugir els propers anys, contribueix a construir un model d'urbanitat modern.

La Universitat Rovira i Virgili és un agent transformador urbà de primer ordre. Volem augmentar l'impacte que pot la Universitat sobre la ciutat, en els àmbits de la transferència de tecnologia, la innovació en el teixit econòmic del municipi per a que repercuteixi a la millora de l'ocupació de les reusenques i reusencs.

Reus ha d'excercir el lideratge territorial en desenvolupament sostenible urbà, econòmic i social. Valent-nos de les estructures de recerca i investigació que ens ofereix la Universitat, conjuntament amb el potent teixit empresarial i de l'estructura sanitària de la ciutat. Treballarem per a que els hàbits per a la vida sostenible i saludable es consolidin i tinguin un impacte real en la millora de qualitat de vida de tots els habitants.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pep  22 de Març de 2019

No es representés

Solamente para unos pocos reusenses puedes hacer campaña, los demas ya hemos visto lo que estas haciendo, solamente gestionas tu cargo en funcion de tu partido que es el que te dirige y este partido es totalmente independentista vamos que solo diriges para unos pocos y encima hemos visto por los numeros lo mal que testas gestionando nuestro hospital