Divendres, 19 d'Abril de 2024

Dia Internacional de la Infància

20 de Novembre de 2017, per Maria Dolors Sardà

Com cada any, el dia 20 de novembre celebrem a tot el mon el Dia Internacional de la Infància, una jornada en què els drets dels nens i de les nenes i les situacions en què es troben arreu del món i que comprometen aquests drets ocupen espais destacats a les portades dels mitjans de comunicació. Conflictes bèl·lics, fam, desplaçaments forçosos, precarietat econòmica dels progenitors, desestructuració familiar, violència... Les situacions són diverses i de diversa gravetat, i ens obliguen a una reflexió conjunta que hem d’estendre més enllà d’aquesta jornada, més enllà de les portades dels mitjans i dels debats públics, perquè esdevingui un espai de debat i de treball permanent amb incidència en el nostre entorn immediat i també en l’àmbit internacional.  

Atendre els drets dels infants i fer possible que tinguin a l’abast tots els recursos necessaris per desenvolupar-se com a persones és una obligació que tenim totes i tots, col·lectivament, i és també expressió directa del model de societat on vivim. Perquè els infants són un dels col·lectius que més directament rep les conseqüències de l’entorn, i que més dificultats té per superar-les si aquestes conseqüències són negatives.

La commemoració del Dia Internacional de la Infància és, doncs, una oportunitat per reflexionar sobre el present i sobre el futur, perquè els que avui són nens i nenes seran persones adultes d’aquí uns anys, amb plena capacitat de decidir i d’actuar, i ho faran a partir dels valors que els haurem ensenyat i dels horitzons d’expectatives que els haurem ajudat a imaginar com a possibles. És aquesta, avui, la nostra responsabilitat i el repte que tenim al davant, una responsabilitat i un repte que hem d’assumir i fer explícits en tots els àmbits possibles, des de les petites coses fins als grans objectius, i que exigeix el nostre compromís cada dia del món. Compromís, responsabilitat i també il·lusió per participar en la construcció d’un món més just.

Maria Dolors Sardà és regidora d’Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics