Cookie control
Dimarts, 31 de Març de 2020

Dia Internacional de la Infància

20 de Novembre de 2017, per Maria Dolors Sardà

Com cada any, el dia 20 de novembre celebrem a tot el mon el Dia Internacional de la Infància, una jornada en què els drets dels nens i de les nenes i les situacions en què es troben arreu del món i que comprometen aquests drets ocupen espais destacats a les portades dels mitjans de comunicació. Conflictes bèl·lics, fam, desplaçaments forçosos, precarietat econòmica dels progenitors, desestructuració familiar, violència... Les situacions són diverses i de diversa gravetat, i ens obliguen a una reflexió conjunta que hem d’estendre més enllà d’aquesta jornada, més enllà de les portades dels mitjans i dels debats públics, perquè esdevingui un espai de debat i de treball permanent amb incidència en el nostre entorn immediat i també en l’àmbit internacional.  

Atendre els drets dels infants i fer possible que tinguin a l’abast tots els recursos necessaris per desenvolupar-se com a persones és una obligació que tenim totes i tots, col·lectivament, i és també expressió directa del model de societat on vivim. Perquè els infants són un dels col·lectius que més directament rep les conseqüències de l’entorn, i que més dificultats té per superar-les si aquestes conseqüències són negatives.

La commemoració del Dia Internacional de la Infància és, doncs, una oportunitat per reflexionar sobre el present i sobre el futur, perquè els que avui són nens i nenes seran persones adultes d’aquí uns anys, amb plena capacitat de decidir i d’actuar, i ho faran a partir dels valors que els haurem ensenyat i dels horitzons d’expectatives que els haurem ajudat a imaginar com a possibles. És aquesta, avui, la nostra responsabilitat i el repte que tenim al davant, una responsabilitat i un repte que hem d’assumir i fer explícits en tots els àmbits possibles, des de les petites coses fins als grans objectius, i que exigeix el nostre compromís cada dia del món. Compromís, responsabilitat i també il·lusió per participar en la construcció d’un món més just.

Maria Dolors Sardà és regidora d’Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics