Cookie control
Dimarts, 17 de Setembre de 2019

Educar per al futur

06 d'Abril de 2016, per M. Dolors Sardà

El 30 de març es va iniciar el procés de preinscripció escolar, un procés que acaba aquest dijous pel que fa al segon cicle d'educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria, i que s’allargarà uns dies més per a als ensenyaments professionals de música i dansa i per a les escoles bressol.

En el marc de la col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, des de l’Oficina Municipal d’Escolarització hem posat fil a l’agulla per oferir a les famílies tota la informació necessària, especialment a aquelles famílies amb infants que el curs vinent s’incorporen a l’escola, ja sigui a P3 o a primària, a les quals hem fet arribar una edició en paper de la Guia de Centres. Hem habilitat també al web municipal, www.reus.cat, un espai específic on, a més de l’aplicatiu de recerca de la zonificació escolar, tothom que vulgui ha pogut consultar informació sobre els centres educatius de la ciutat, amb un enllaç als seus webs i als de les AMPA.

Per a tots els agents implicats en l’educació, l’horitzó d’un nou curs planteja nous reptes i noves il·lusions i suposa un pas més en la construcció d’un país més ric en oportunitats, socialment més cohesionat i equitatiu, on totes les persones puguin contribuir a assolir noves fites. Educar és obrir portes al futur, fixar els fonaments del que, d’aquí uns anys, serem com a país, un projecte col·lectiu que necessita que les persones puguin desenvolupar tot el seu potencial. Per això els nostres centres educatius han de complir amb les màximes garanties la seva funció social: ser espais de desenvolupament oberts, marcats per la voluntat de treballar per la igualtat, la qualitat i l’excel·lència, capaços de donar respostes a les exigències d’uns temps canviants on la formació ha de ser present al llarg de la vida.

El paper de mestres i educadors és bàsic en aquest sentit, perquè neix d’un compromís vital i professional que explica que l’educació continuï sent a casa nostra —i aquest fet ens diferencia com a ciutat— una aposta irrenunciable. Reus ha excel·lit sempre per aquesta visió de futur al voltant de l’escola i de l’educació. N’hem recollit els fruits des de fa any, i els hem de seguir recollint, fent de l’escola aquest espai educador on joves i infants adquireixin coneixements i valors que els permetin afrontar els reptes de la vida amb esperit positiu.

Per això des d’aquestes pàgines vull reconèixer i encoratjar la tasca dels mestres i professionals que, dia a dia, sense estalviar esforços ni energies malgrat els ajustos que ha calgut fer els darrers anys, treballen amb aquest objectiu. I voldria també encoratjar les famílies que enguany accedeixen a l’escola a afegir el seu granet de sorra a la consolidació de la nostra gran comunitat educativa. Per part nostra, des de l’Oficina Municipal d’Escolarització i des de la Regidoria, hi continuarem sent, com sempre, per a tot allò que calgui.

M. Dolors Sardà és regidora d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics