Dijous, 13 de Desembre de 2018

El 155 i el CF Reus

23 d'Octubre de 2017, per Ferran Pujol

Espanya fa mesos que viu sense careta, sense la careta democràtica que portava el franquisme de sempre. La transició fou “modèlica” bàsicament perquè les elits extractives espanyoles que gaudien del franquisme es van mantenir en democràcia. No canvis, no revolta.

Aquestes elits que formen el cos central de l’Estat Espanyol se sustenten en una ideologia (com ho fan arreu) i la ideologia que trien en el seu moment, i no han canviat, és el feixisme.

El feixisme espanyol té el pilar fonamental en crear una realitat “casernària” de la societat espanyola: la nación más antigua de Europa, donde se come mejor del mundo, donde somos más divertidos, los toros, etc. Quan algú es creu que això és cert no pot entendre que altres no es morin d’enveja o ho rebutgin.

El 155 és el catalitzador d’aquests valors espanyols: aquella “salva” per si algun dia havien d’usar la testosterona política, i és el que han fet quan els catalans els hem deixat sense arguments democràtics.

Avui vivim a Catalunya un moment de la nostra llarga història on ens cal molta dignitat. Una dignitat que ha de ser present en les nostres actuacions individuals i en les actuacions de les entitats, col·lectius, institucions, clubs, etc.

Aquesta dignitat és la que va tenir la resposta del CF REUS, el nostre club, per mitjà del seu Conseller Delegat Sr. Joan Oliver quan va deixar clar que mai el Club renunciarà a la seva identitat, abans renunciarà a la categoria esportiva.

Missatges com aquest fan que en les hores que tenim per viure ens omplim de moral, valentia i dignitat per afrontar el darrer i més decisiu moment del procés d’independència.

El sol fet de pretendre sancionar, encausar o denunciar l'exhibició d’una senyera, bandera oficial reconeguda fins i tot en la seva llei o titllar de xenofòbia i racisme als ciutadans de Reus per haver dit: Independència! És mostrar el seu veritable objectiu: la liquidació de la personalitat del poble de Catalunya i segrestar idees polítiques que no són del seu agradat.

Què podem esperar d’un poble que ens insulta cada dia perquè som “negociadors”, “estalviadors”, “gremialistes” quan això són valors positius i essencials de l’occidentalisme del segle XXI?

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)

Comentaris

Ramon Salvat G. - Reus  24 d'Octubre de 2017

Jo no vull una "ligat" catalaneta.

L’abrandat articulista, fa tota una interesant exposició de la qual és pot despendre que mai, però mai, han existit elits extractives catalanes, que el regim de 78, és un cosa similar a la transició de Fidel a Raúl i que el “poble català”, que és menys bestia que l’espanyol, doncs no mata toros , tot que , ves per on, fa pujar canalleta dalt de castells de 10, ha estat sempre sotmès al “poble espanyol” des de la versió Atapuerca fins els nostres dies Que hi farem, alguns, com el que això subscriu, preferim que el CF Reus Deportiu continuï jugant les lligues patrocinades per l’extractiu banc de la Senyora Patricia Botin, que no una mena de “Ligat hai-al”, que continuem amb l’euro i no tinguem que adoptar el shéquel , i sobre tot, que ens estalviem “el mambo revolucionari” cupero..... conservador i “fatxa” que és torna un amb els anys, suposo, o també poster que es considera, mes que res , Europeu pero també català i espanyol.

J.A.C.O.  23 d'Octubre de 2017

És molt senzill!

Crec que tothom te orelles que, a banda de servir per aguantar les olleres, han de servir per escoltar i entendre, si volen, els pensaments de milers de persones. Quan la paranoia actua per damunt dels pensament no es pot entendre res de res. Si certes institucions imposades i no votades fugen d'estudi i només procuren conservar els seus privilegis potser que no parlem de democràcia amb majúscules. Una sola persona, sense escoltar, pot decidir en un món com l'actual? Qui posa ordre? Ningú? Això que diuen un esport és la realitat o un mal somni? Esport o ideologies de les cavernes? Ànims.

Reportatges