Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El negoci de les màfies que promouen l’ocupació il·legal d’habitatges per lucrar-se

11 de Febrer de 2020, per Josep Machado

Ocupes il·legals, un problema social. Màfia i estafa i l’ocupació són una realitat diària que va a més, estan amenaçant als veïns amb ganivets i fins amb pegar-nos dos trets. El que passa a l'estat no passa en cap altre país d’Europa. Catalunya esdevé un paradís ocupa per màfies i pocavergonyes que viuen sense treballar, gent que ni sap conviure, ni ho vol, ni estan en situació precària han fet de l’ocupació el seu negoci; s’aprofiten de les famílies vulnerables que realment necessiten un habitatge.

La demarcació de Tarragona, amb una taxa del 52,8%, és la segona amb més ocupació de l'estat després de Barcelona, que és la primera amb una taxa del 66,09%. A les mans de les administracions és fer que aquests habitatges que són de bancs i fons voltors siguin rescatats per a famílies que realment ho necessitin i evitin que progressivament es vagi pel camí de ser un país tercermundista de pena, amb milers d’aturats i milions de famílies amb nens que estan al llindar de la pobresa, i tot per culpa dels polítics que són a les ordres del capitalisme, mentre el poble és cada vegada més pobre i sobreviu en la misèria i els rics i els bancs cada vegada són més rics.

A l'estat només hi ha un 1% de lloguers socials, davant el 12% de mitjana a Europa. La comparativa ocupa del nostre país amb altres països europeus demostra que el problema de l’ocupació il·legal a l'estat cada vegada és més greu i de més intensitat, i que s’hauria de resoldre amb una modificació de la nostra legislació actual, ja que serà l’única manera d’abordar i consensuar el dret fonamental a la propietat privada i el dret a l’habitatge.

La debilitat de la legislació estatal explica una situació que sumada a la de Portugal és única a Europa. Per exemple: a Alemanya, les cases ocupades poden ser desallotjades en un termini de 24 hores; a Anglaterra, un habitatge ocupat es considera un delicte penal i es castiga amb multes de fins a sis mesos de presó; a Itàlia, el propietari denuncia a la policia l’ocupació i es procedeix al desallotjament; a Dinamarca, amb anar a la policia i demostrar que s'és el propietari del pis, els ocupes són desallotjats i sancionats.

Fins quan permetrem als que intenten robar-nos la vida cada dia aquesta inacció dels polítics que ens governen?

Josep Machado és el president de l’Associació de veïns del barri del Carme.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics