Cookie control
Dilluns, 17 de Febrer de 2020

El nou PAM de la Diputació

02 de Desembre de 2016, per Josep Poblet

L'any passat, a l'inici del mandat, anunciàvem al món local un Pla d'Acció Municipal (PAM) quadriennal que assolia xifres històriques pel que fa a l'increment de dotació, amb l'objectiu clar de mobilitzar recursos per a la sortida definitiva de la recessió econòmica als nostres municipis. Avui, gairebé un any després, el pressupost per a aquest PAM és encara superior: 80 M€, un 60% més que al quadrienni anterior. El Pla d'Acció Municipal 2017-2020 esdevindrà, doncs, el més gran aprovat fins ara, i així serà malgrat la recessió econòmica actual, perquè és en temps difícils quan els nostres pobles i ciutats necessiten més finançament per continuar garantint serveis, obres, inversions i manteniment. Aquesta també és la raó per la qual el PAM no ha parat de créixer en els darrers quadriennis.

L'augment continuat en la dotació econòmica del PAM és possible gràcies al rigor pressupostari amb què la Diputació de Tarragona ha treballat en els darrers exercicis, durant els quals el deute ha disminuït considerablement: dels 105 M € de l'any 2007, s'ha passat als 41 M € actuals. En el marc de les nostres polítiques d'eficiència en la gestió dels recursos humans i materials, cal destacar la concentració a l'edifici Síntesi, del carrer de Pere Martell de Tarragona, de molts dels serveis que fins fa ben poc es distribuïen en espais de lloguer arreu de la ciutat, una reubicació que ha permès alliberar despesa per a destinar-la als àmbits d'actuació prioritària. Aquestes i altres mesures amb idèntic objectiu han donat com a resultat unes xifres que han de generar un fort impacte en l'economia local durant els propers quatre anys i que incidiran especialment en els dos primers exercicis (2017 i 2018), amb criteris de discriminació positiva envers els pobles més petits, que són els més necessitats.

Tots els projectes que es vinculin a aquest nou PAM tindran, indefectiblement, efectes beneficiosos en l'àmbit social, econòmic i laboral dels municipis on es duguin a terme i també a l’entorn. En aquest sentit, qualsevol nova inversió, gran o petita, es tradueix en una demanda de béns finals que, en el procés de producció, genera activitat que beneficia el conjunt de sectors que hi intervenen. En base a aquesta premissa, els 80 milions d’euros del PAM quadriennal generaran un impacte econòmic altament positiu al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, que es pot situar entre els 130 i els 150 milions d'euros. D'altra banda, i com a novetat d'aquest Pla quadriennal, els ajuntaments també podran destinar recursos per sanejar els seus deutes pendents per actuacions imprevistes del mateix exercici, així com per assumir les retribucions dels llocs de secretaria-intervenció, contribuint a la qualitat i eficàcia de la nostra administració pública local.

Un cop més, la Diputació de Tarragona esdevé un pilar fonamental per als municipis de les nostres comarques, amb mesures encaminades a fomentar el benestar i la qualitat de vida de les persones. L'horitzó que dibuixa el nou PAM convida, doncs, a l'optimisme.

Josep Poblet és president de la Diputació de Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics