Divendres, 20 de Juliol de 2018

El referèndum és legal

02 d'Agost de 2017, per Xavier Allué

L'Estatut d'Autonomia avui en vigor a Catalunya, no va ser votat pels catalans i les catalanes. Mitjançant la utilització del poder judicial com a tribunal polític de part, avui som protagonistes, altra vegada, de la vulneració dels nostres drets com a catalans. I en aquesta tasca s'hi sumen amb entusiasme, tots aquells que amb l'excusa del compliment de la Llei, anteposen els seus interessos a la resolució democràtica dels conflictes.

Aquest és el sentit de la moció del Grup Socialista a l'Ajuntament de Tarragona aprovada el 21 de juliol del 2017 contra el referèndum de l'1 d'octubre. La moció va ser aprovada sense la vergonyant exposició de motius que la justificava, el que posa de manifest el tarannà d'aquest grup polític que governa la nostra ciutat. Només hi mancava la seva adhesió acrítica i entusiasta amb el seu argumentari d'amenaces a funcionaris i a la població en general, "si incomplien la llei".

Va ser entendridor veure la senyora Floria apel·lant a l'internacionalisme de la seva opció política per justificar el seu vot. Per posar-se 'estupends, hauria de ser la seva solidaritat internacionalista amb Carlos Andrés Pérez, els dictadors de Tunísia o Egipte, o amb el Craxi de Tangentòpoli, per citar només alguns dels seus antics 'compañeros'. Potser el seu internacionalisme no va tan lluny i es queda només, a 547,3 quilòmetres de Tarragona, lloc on tots sabem, defensen amb ungles i dents els drets de la població catalana. Quina poca vergonya anomenar-se a si mateixos "catalanistes", com va dir la senyora Floria.

Negar el dret d'autodeterminació als catalans no és com diuen ells una qüestió de "legalitat", sinó d'una "legalitat de part". Com no entendre-ho així quan, per exemple, en altres Estatuts d'Autonomia hi ha articles "copiats" de l'Estatut català que no han estat anul·lats, recorreguts o qüestionats per cap llei, Tribunal, Fiscal ni grup polític com ara els que sí que han aprovat la moció a Tarragona?

El problema és estrictament polític i es fonamenta, altra vegada, en la negació de drets a la ciutadania catalana i en la prohibició del seu exercici. És, en definitiva, la negació de la condició nacional dels catalans, reduint-la a una simple expressió nominal de caràcter folklòric i de limitació de drets polítics.

La negació a l'autodeterminació dels catalans, dret legal reconegut internacionalment, no és res més que la negació del dret a què puguem decidir el nostre futur polític en llibertat.

Els polítics i els Tribunals espanyols van retallar el que els catalans havien votat. Ara toca als catalans decidir, però ens ho volen impedir dient-nos el que és i no és "legal", utilitzant arguments de poder per determinar qui és el subjecte del dret "a decidir pels catalans".

El dret a l'autodeterminació és legal, i no està reservat únicament per a determinades situacions perquè això vulneraria el principi d'universalitat i igualtat entre els pobles del món. En cap lloc de la Carta de les Nacions Unides, ni en cap article dels Pactes Internacionals sobre drets civils, polítics, econòmics, socials o culturals, se segreguen els pobles del món, entre els que hi tenen dret i els que no. És un dret que es pot exercir o no, però que mai es pot negar. Per això volen evitar que s'exerceixi mitjançant el referèndum.

Cridem als ciutadans de Tarragona que mostrin el seu rebuig al negacionisme i prohibicionisme, bo i donant suport, amb ordre i tranquil·litat, al referèndum d'autodeterminació del dia 1 d'octubre del 2017. Perquè hi tenim dret!

Etiquetes: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)

Comentaris

Albariño  06 d'Agost de 2017

La legalidad, es la legalidad, o no es legalidad.

Sr. Allué, usted es el clásico que mira el monte como quiere, por lo tanto hay que ser miope para no ver que el monte tiene entre otras cosas piedras, y esas son las que usted no las ve... Si mas comentarios.

TARRAGONA  05 d'Agost de 2017

"...els drets de la població catalana."

Aquesta frase tan "manida" la utilitza el Sr. Allué al seu escrit quasi donant a entendre que vivim en una societat a on "els catalans" estem poc menys que matxacats per algú com si fosim una colònia o uns esclaus. Què sabrà aquest Senyor de viure mancat de drets.?? Vivint còmodament és molt fàcil ser un allibertador de cafè..."Tranquilo majete en tu sillón" com cantàven els Celtas Cortos. Però bé, tots sabem que "el procés" s'ha convertit en un modus de vida per a molta gent, quasi com una professió o, si més no, per treure algun extra. A més a més, té premi segur doncs al Nou Estat molts d'aquests voldran la seva part ("qué hay de lo mío?")... "els drets de la població catalana" són diferents als drets d'altres poblacions?? Què tenim d'especial? Jo ho sóc, de "sang" i de ciutatania. Visc aquí, tinc fills aquí, treballo aquí, pago impostos aquí, etc etc, i no sento cap mancança respecte als meus drets... potser perquè no em considero superior o amb més drets que d'altres... Perqè no fem servir aquest nostre Seny?? Jo em pregunto si només fésim servir una desena part dels esforços (diners, temps, reunions, debats, manis, grups, escrits, tertùlies, etc etc) dedicats al Procés els dediquèsim a resoldre un tema com, per exemple, el nostre Sistema Sanitari... vaja! podriem tenir el millor sistema en quant a gestió, equitat, eficàcia, etc etc... però NO INTERESSA!!!

ep  02 d'Agost de 2017

Catalanista no independentista

Hombre, usted lo que quiere es eliminar a mucha parte de la población catalana que se está declarando catalanista pero no independentista. Ya se han encargado sus partidos "democráticos" de hacer que dimitan o desaparezcan en extrañas circustancias políticos y cargos públicos que no comulgan con sus trolas, porque lo que ud. ha escrito es una sopa de trolas. Ningún país miembro de la unión europea os hace caso (con la pasta que nos cuesta Romeva), ni del mundo, excepto el dictador Maduro que se hizo un selfie con una estelada solo para chinchar a Rajoy.
Si tengo que definir mi pensamiento en base a lo que ud. ha escrito no llego ni a inmigrante al que le perdonan la vida por vivir en su país y tener derecho a decidir por el. Si para ud. yo no soy catalán, mejor, porque su definición de catalán me provoca arcadas.

Ganxet  02 d'Agost de 2017

Vol dir

Vol dir, especialista amb el pensament unic?

Ramon Salvat- Reus  02 d'Agost de 2017

Catalanisme no es separatisme.

Senyor Allué: Sap qui es vostè Antoni Bayona. Suposo que no, no és pas un jurista unionista, ni un funcionari del “Consejo de Estado”. Si te temps -ho dubto, perquè el personal com vostè nomes llegeix el que reafirma els seus convenciments de convers- llegeixi un article seu a la xarxa . Ja de pas, llegeixi que es el dret d’Autodeterminació, jurídicament parlant i segons la ONU. I deixi de faltar a la gent d’esquerres, com fa amb la Senyora Floria, que per no ser independentistes, resulta que ja no som ni catalanistes. Son tots vostès -o quasi tots – els seguidors del “pruses”, una colla de excloents i sectaris.

Reportatges